خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گرانی بی‌منطق بازار نتیجه جو روانی ارز است - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1404 - 16:13
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مرکزی گفت: بالا رفتن نرخ ارز در ماه های اخیر، باعث ایجاد یک جو روانی در بازار شده که نه تنها کالاهای وابسته به دلار، بلکه اجناس بی ربط به ارز را هم درگیر افزایش قیمت کرده است.
دلار،بازار،قيمت،ماه،نورالهي،تعزيرات،متأسفانه،ارز،كنترل،افزاي ...

سعید نورالهی در گفت‌ و گو با خبرنگار تسنیم در اراک، بااشاره به برخی تلاطم‌ها در بازار اظهار داشت: متأسفانه با توجه به اینکه در یکی دو ماه گذشته شاهد رشد نرخ ارز در کشور بودیم، یک فضای روانی به‌وجود آمد که باعث شد هم کالاهای مرتبط با دلار و هم کالاهایی که اصلاً ارتباطی با ارز ندارند، با افزایش قیمت مواجه شوند و البته به نظر من، حتی کالاهایی هم که به دلار وابسته‌اند، باید دو تا سه ماه بعد اثر نوسان دلار را نشان بدهند.
وی افزود: واردات خودش یک پروسه‌ است که حداقل دو تا سه ماه طول می‌کشد.
یعنی اگر امروز بخوایم کالایی را با دلار 80 هزار تومانی وارد کنیم، سه ماه بعد وارد کشور می شود.
اما اتفاقی که می افتد این است که یک جو نامناسب در بازار شکل گرفته و متأسفانه قابل کنترل هم نبوده است و الان فروشنده‌ها کالایی که حتی با دلار 57 یا 60 هزار تومانی وارد کشور شده را با قیمت روز دلار به مردم می‌فروشند.
نورالهی ادامه داد: خیلی از کالاها مثل لوازم خانگی، موبایل، اجناس صوتی تصویری و حتی کالاهای سرمایه‌ای، تقریباً تبدیل به طلا شدند، یعنی فروشنده نگاه می‌کند که امروز قیمت دلار چند است یا در سایت‌ها چه قیمتی دارند و بعد بر اساس آن قیمت‌گذاری می‌کنند که این اصلاً مورد تأیید ما نیست و ما معتقدیم قیمت‌ها باید بر اساس همان درصد سود قانونی که قانون‌گذار مشخص کرده، محاسبه شود و میزان سود و قیمت فروش باید مشخص باشد.
مدیرکل تعزیرات استان مرکزی تصریح کرد: متأسفانه در این دو سه ماه اخیر، با افزایش نرخ ارز، تقریباً در تمام کالاها و خدمات شاهد افزایش قیمت بودیم و زمانیکه تقاضا بالا می رود باید عرضه هم متناسب با آن باشد، ولی بعضی اوقات عرضه به اندازه کافی نیست و همین باعث می شود فروشنده‌ ها هم قیمت‌ها را بالا ببرند و این شرایط با نوسانات بازار دلار تقارن پیدا کرده و اوضاع را برای ما که مسئول کنترل بازار هستیم سخت تر کرده است.
نورالهی بیان کرد: ما از پنجم اسفند سال گذشته طرح نظارتی ویژه‌ را شروع کردیم و این طرح تا پایان سال 1404 ادامه خواهد داشت که البته رسالت اصلی تعزیرات حکومتی، برخلاف تصور خیلی‌ از مردم و مسئولین و نمایندگان مجلس، نظارت مستقیم بر بازار نیست.
وظیفه اصلی ما طبق قانون مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام، رسیدگی به گزارش‌هایی‌ است که از طرف دستگاه‌های ضابط برای ما ارسال می‌شود.
دستگاه‌هایی مثل نیروی انتظامی، اداره کل صمت، جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت، اداره استاندارد که در حوزه تخصصی خودشان نظارت می‌کنند و اگه تخلفی ببینند، گزارش می‌دهند و ما مثل دادگاه وارد عمل می‌شویم و حکم صادر می‌کنیم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مرکزی تصریح کرد: با وجود شرایط سخت بازار، ما با تمام توان تلاش می‌کنیم تا در کنار مردم باشیم و از طریق رسیدگی سریع به تخلفات، بازار را کنترل کنیم که البته همکاری مردم و دستگاه‌های نظارتی در این مسیر بسیار مهم است.
انتهای پیام/711/