خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تغییر اقلیم چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر قرار داده است

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1404 - 17:53
نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس، گفت: ارتفاعات استان که روزگاری پر از برف بود، اکنون خالی از برف است و ما شاهد خشکسالی های پی درپی هستیم، این وضعیت نشان می دهد که تغییر اقلیم به طور جدی استان را تحت تأثیر قرار داده است.
استان،منابع،آب،چهارمحال،بختياري،نگاه،ملي،آبي،كشاورزي،سطح،حكمراني

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، احمد راستینه در حاشیه بازدید از طرح‌های کشاورزی و آبی استام، با اشاره به نگاه نادرست موجود در سطح ملی نسبت به چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: مهم‌ترین مسئله‌ای که استان ما با آن مواجه است، نگاه ناصحیحی است که در سطح ملی نسبت به موقعیت جغرافیایی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری وجود دارد، این نگاه باید اصلاح شود.
استان چهارمحال و بختیاری دارای توپوگرافی خاص با شیب تند و عدم ماندگاری آب است که باعث شده علی‌رغم داشتن 11 درصد منابع آب کشور، از آن بهره‌برداری کافی صورت نگیرد.
وی تأکید کرد: متأسفانه به دلیل عدم ماندگاری آب در استان، شاهد خروج حجم زیادی از منابع آبی هستیم.
بارش‌هایی که در استان رخ می‌دهد، ظرف 48 ساعت وارد رودخانه کارون شده و به سمت خلیج فارس می‌رود، همین موضوع موجب شده که اکنون استان با 15 دشت ممنوعه بحرانی و بحران فرونشست زمین مواجه باشد.
نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف از دعوت کمیسیون کشاورزی، اصلاح این نگاه و کمک به تدبیر برای حفظ منابع آبی استان است، ادامه داد: از برادر ارزشمندمان حاجی‌پور که تجربه و سابقه ارزنده‌ای در مجلس دارند، دعوت کردیم تا از نزدیک وضعیت استان را ببینند و در ترویج نگاه درست نسبت به چهارمحال و بختیاری در سطح ملی کمک کنند.
استان به‌شدت نیازمند احداث آب‌بند، سدهای کوچک و موانع ذخیره‌ای برای نگهداری آب و تقویت منابع آب زیرزمینی است تا بتوانیم از بحران‌های پیش‌رو پیشگیری کنیم.
وی افزود: اگر این برنامه‌ریزی‌ها انجام نشود، نه‌تنها استان ما بلکه استان‌های دیگری که از منابع آبی چهارمحال و بختیاری بهره‌مند می‌شوند نیز دچار چالش خواهند شد.
امروز شرایط سدها بحرانی است، ارتفاعاتی که روزگاری پر از برف بود، اکنون خالی از برف است و ما شاهد خشکسالی‌های پی‌درپی هستیم.
این وضعیت نشان می‌دهد که تغییر اقلیم به‌طور جدی استان را تحت تأثیر قرار داده است.
راستینه با تأکید بر لزوم حکمرانی جامع و ملی در حوزه آب خاطرنشان کرد: ما نیازمند یک نگاه جامع، ملی و یکپارچه در حکمرانی آب هستیم.
علاوه بر آن باید حقوق مردم چهارمحال و بختیاری نیز به رسمیت شناخته شود.
توسعه پایدار تنها در صورتی محقق می‌شود که حقابه‌ها رعایت شده و در کنار مدیریت صحیح منابع، اشتغال‌زایی در حوزه‌های کشاورزی و دامپروری که پایه‌های اصلی اقتصاد استان هستند، تقویت شود.
انتهای پیام/ 7540/