بررسی عملکرد بازار سرمایه در هفته کاری که گذشت/ از افزایش ارزش معاملات تا تداوم ورود نقدینگی حقیقیها
در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش ۵.۷۲ درصدی در ارتفاع ۳ میلیون و ۱۳۶ هزار واحدی ایستاد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلیپور - هفته کاری قبل شاخص کل بورس با افزایش ۵.۷۲ درصدی همراه شد و در ارتفاع ۳ میلیون و ۱۳۶ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هموزن با افزایش ۵.۷۲ درصدی در پله ۸۹۸ هزار و ۵۳۱ واحدی قرار گرفت.
شاخص کل فرابورس هم با افزایش ۳.۱۴ درصدی در ارتفاع ۲۶ هزار و ۲۱۱ واحدی ایستاد.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۸۴ هزار و ۱۶۶ میلیارد تومان بود.
جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که به ترتیب شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه ۹ هزار و ۳۵ میلیارد تومان، ۹ هزار و ۹۴۸ میلیارد تومان، ۲۰ هزار و ۸۴۲ میلیارد تومان، ۲۲ میلیارد و ۴۸۶ میلیارد تومان و ۲۱ هزار و ۸۵۵ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
۶ هزار و ۹۱۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سهام تزریق شد
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۶۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۵۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود.
در جریان معاملات این هفته در مجموع ۶ هزار و ۹۱۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سرمایه تزریق شد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه میگوید: در این هفته کاری، شاخص صنعت خودرو با افزایش ۲۰.۴۲ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت و شاخص صنعت تامین آب، برق و گاز هم با کاهش ۱.۰۷ درصد بیشترین اُفت را تجربه کرد.
الگوی اصلاحی شاخص کل بورس تکمیل شد
هفته کاری که شاهد حرکت شاخص کل به سمت ارتقاع ۳ میلیون واحد بودیم و در همین رابطه آراد پورکار تحلیلگر بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در خصوص شاخص کل بورس الگوی اصلاحی که داشت تکمیل شد و موج صعودی آن فعال شده است و فعلا میتوانیم محدوده حد ضرر را روی سه میلیون واحد قرار دهیم.
هفته کاری که با رونق گرفتن بازار برخی کارشناسان مطرح کردند زمان آن فرا رسیده محدودیت دامنه نوسان به پایان برسد و در خصوص حجم مبنا هم تصميم جدیدی اتخاذ شود در همین رابطه هم محمد غفوری دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اشکالات موجود در حجم مبنا و روندهای آن، بهویژه در شرایط فعلی، نیازمند توجه ویژه است.
این کارشناس با بیان اینکه هرگونه دستکاری که موجب ایجاد شرایط مثبت یا منفی در بازار شود، میتواند بهعنوان دستکاری در بازار تلقی شود، افزود: روند فعلی بازار و نوسانات آن میتواند برای سرمایهگذاران جذاب باشد.
اما اصلاح حجم مبنا را بسیار مهمتر از اصلاح دامنه نوسان میبینم.
وی همچنین تأکید کرد که انتقادات فعالان بازار نسبت به قیمتگذاری شاخص کل نشاندهنده نیاز به اصلاحات اساسی در این زمینه است و بر این باور است که باید به جای تغییر دامنه نوسان، به مشکلات ساختاری بازار توجه بیشتری شود.
در ادامه هم مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه گفت: در زمان افزایش ریسکهای سیستماتیک، همه اهالی بازار موافق کاهش دامنه نوسان بودند اما قرار نیست که این روند ادامهدار باشد؛ کاهش دامنه نوسان فعلی برای زمان خاص بوده است.
حالا باید منتظر ماند و دید شنبه ۶ اردیبهشت روند حرکتی شاخصهای بازار سرمایه چگونه خواهد بودو آیا بناست در خصوص متغیرهای بازار تصمیمات جدیدی اتخاد شود؟