خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 06 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آیا اجاره داری حرفه‌ای راهگشا برای خانه دار شدن است؟

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | شنبه، 06 اردیبهشت 1404 - 00:06
کارشناسان معتقدند که باید در کنار طرح اجاره‌داری حرفه‌ای برنامه ریزی در جهت خانه دار شدن متقاضیان در دستور کار قرار گیرد.
مسكن،طرح،خانه،قانون،دولت،زمين،اجراي،بهرامي،اجاره،حوزه،ساخت،و ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری- مسکن و خانه دار کردن افراد یکی از مهم‌ترین مسائل در حوزه اقتصادی و اجتماعی کشور است که‌در طی چند سال اخیر خانه دار شدن مشکل بزرگی برای مردم شده است.برخی کارشناسان معتقدند سیاست‌های اجرایی در این حوزه کارساز نیست، بلکه گاه موجب انسداد بیشتر مسیر ساخت‌وساز و تولید مسکن می‌شود.
بهرامی، کارشناس سیاست گذاری مسکن اظهار کرد: دولت باید گام‌های محکم تری در حوزه مسکن بردارد و از زمین های موجود در حوزه مسکن استفاده کند وگام بلندی در جهت خانه دار کردن مردم بردارد.
وی با بیان اینکه نباید موتور مسکن در کشور خاموش شود گفت: باید ساخت و ساز در کشور با کمک مردم و دولت رونق پیدا کند و به این موضوع هم در قانون هم اشاره شده است.
بهرامی گفت: وظیفه تأمین وساخت زیرساخت، برعهده وزارت راه و شهرسازی است که باید این اقدامات را در اولویت برنامه های خود قرار دهد.
او با بیان اینکه در مناطق روستایی مانعی برای ساخت خانه وجود ندارد ، توضیح داد: «در روستاها زیرساختی نمی‌خواهیم.
به طور مثال در فلان روستا زمین داریم و می‌خواهیم خانه بسازیم،که در این زمینه نیازی به تأمین زیرساخت نداریم چراکه زیرساخت محیا است از سوی دیگر در مناطق روستایی، کم و زیاد شدن تعداد خانه‌ها بی‌معنی است، چون اساساً تراکم معنا ندارد.»
در اجرای قانون سلیقه‌ای نباید عمل شود
وی با بیان اینکه باید قانون مشخصی وجود داشته باشد که هرکس خواست در حوزه مسکن کار کند، بر اساس آن عمل کند این‌طور نباشد که با سلیقه شخصی عمل شود افزود: تامین زیرساخت‌هایی مثل آب، برق و گاز وظیفه دولت است.
در صورتی که به خاطر قیمت‌گذاری‌های غلط نتواند این خدمات را تأمین کند، راه‌حلش توقف ساخت‌وساز نیست؛ راه‌حل، اصلاح اقتصادی است.
بهرامی تاکید کرد:قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، اقتصاد مقاومتی که رهبر انقلاب بر آن تأکید کردند، قانون برنامه هفتم توسعه و حتی قانون اساسی، همه بر نقش حمایتی دولت تأکید دارند.
دولت باید این خدمات را ارائه دهد.
ورود مردم به اجرای طرح های مسکنی
بهرامی اظهار کرد:در بسیاری از کشورهای دنیا دولت می‌گوید این‌قدر زمین داری، این‌قدر حق ساخت داری.
مثلاً در یک زمین ۲۰۰۰ متری می‌گویند فقط ۴۰ متر حق ساخت داری.
اما بعد از آن دیگر مسئولیتی ندارد.
اگر خواستی با توربین بادی برق تأمین کنی یا با ژنراتور دیزل کار کنی، به خودت مربوط است.
هیچ انتظاری از دولت وجود ندارد.
بهرامی با اشاره به اینکه باید الزامات قانونی در تمامی بخش‌ها رعایت شودگفت: حریم شهرها را سازمان ملی مسکن به شکل سلیقه‌ای کمربند کشیده و اجازه نمی‌دهد ساخت‌وساز صورت بگیرد.
وقتی زمینی موات است، اگر کسی آن را احیا کرد، باید از او حمایت کرد.
نه اینکه نگذاریم خودش احیا کند، بعد هم دولت خودش هیچ کاری نکند.
این که موات را احیا کنیم هنر است.
برای خانه دار شدن افراد وام پرداخت کنید
بهرامی همچنین در خصوص طرح وام‌های استیجاری گفت: «وام می‌دهید که مردم مستأجر بمانند؟
یعنی می‌خواهید اجاره‌داری حرفه‌ای راه بیندازید؟
این سیاست بر خلاف قانون اساسی است.
باید به مردم وام بدهید که خانه بخرند، نه اینکه سال‌ها مستأجر باقی بمانند.
وی ادامه داد: طبق فرمایشات امام خمینی (ره) بدون اینکه زمین را از مردم بگیرید، مشکل زمین را حل کنید.
چون می‌دانستند مشکل زمین نیست، ساخت‌وساز است.
یک طبقه خانه ساختن متری شش میلیون هزینه دارد، ولی آپارتمان خرج‌های دیگری مثل آسانسور، مشاعات و...
دارد.
نباید مسیر پرهزینه را به مردم تحمیل کنیم.
کارشناس سیاست گذاری مسکن با اشاره به اینکه با اجرای طرح اجاره داری حرفه ای گفت:پرداخت وام برای اجاره‌داری حرفه‌ای صحیح نیست این طرح به معنای اجاره داری حرفه ای نیست و خلاف قانون اساسی است.
گفتنی است پیش از این طاهرخانی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از اجرای طرح اجاره داری حرفه ای و طرح ساخت مسکن‌ استیجاری در کشور خبر داد و گفت: اجرای این طرح خود نقش بسیار موثری در بهبود روند تثبیت بازار اجاره مسکن است و این طرح در قالب بسته اجاره ای مسکن که در شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور برگزار شده بود به تصویب رسیده است.
براساس این گزارش اجرای طرح اجاره داری حرفه ای در کنار افزایش تولید وساخت مسکن بسیار ضروری است چراکه طبق قانون باید اجرای طرح خانه دار کردن افراد در اولویت برنامه های مسکنی ‌کشور قرار گیرد تا بخشی از مشکلات در این حوزه برطرف شود.