خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 06 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استفاده نادرست از هوش مصنوعی می‌تواند تهدیداتی جدی برای ثبات بین‌المللی ایجاد کند

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | شنبه، 06 اردیبهشت 1404 - 13:00
حجت‌الاسلام شهریاری می‌گوید هوش مصنوعی می‌تواند برای تقویت صلح عمل کند، اما استفاده نادرست می‌تواند تهدیداتی جدی برای ثبات بین‌المللی ایجاد کند.
هوش،مصنوعي،دبيركل،اخلاقي،مجمع،جهاني،تقريب،شهرياري،مذاهب،مقاب ...

باشگاه خبرنگاران جوان - حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با سخنرانی در کنفرانس بین المللی علم، دین و هوش مصنوعی که در زاگرب پایتخت کرواسی برگزار شد، بر اصول اخلاقی هوش مصنوعی تاکید کرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: بحث هوش مصنوعی امروز وارد زندگی روزمره ما شده است؛ جایی که تمامی فعالیت‌های ما اعم از کار، دانش، تفریحات و استراحت ما را شامل می‌شود.
همه دانشگاهیان و تجار به این فکر افتاده‌اند که در شغل خود از آن بهره‌برداری کنند.
عجیب آن است که هوش مصنوعی نیز اعلام آمادگی کرده که در همه ابعاد زندگی انسان وارد شود و بسته به گزینش هر شخص به او در انتخاب‌هایش کمک کند.
امروز دیگر هوش مصنوعی یک فرضیه نیست بلکه یک همراه و همدم برای انسان در تمام لحظات زندگی است.
حجت‌الاسلام شهریاری اضافه کرد: البته بحث هوش مصنوعی بسیار گسترده است و همه ابعاد حیات بشر را فرامی‌گیرد و هر فردی باید براساس مسئولیت خودش به آن بپردازد.
ما نیز از نگاه توصیه¬های اخلاقی به معنای عام آن وارد این بحث می¬شویم و نکاتی اخلاقی بیان می‌کنیم که باید مبنای تصمیم‌گیری آینده برای زیست بشر باشد.
آینده‌ای که در کنار بهره‌مندی از فرصت‌های هوش مصنوعی، سواد هوشمندی‌سازی خود را ارتقا می‌دهد تا از آسیب‌های آن تا حد ممکن بر حذر باشد.
ما باید چارچوبی برای کاربرد هوش مصنوعی طراحی کنیم تا به این دو هدف دست یابیم.
دبیرکل مجمع با اشاره به مزایا و معایب همه گیر شدن هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تقویت صلح و امنیت جهانی عمل کند، اما در عین حال، استفاده نادرست از آن می‌تواند تهدیداتی جدی برای ثبات بین‌المللی ایجاد کند.
استفاده نظامی از هوش مصنوعی، مانند تسلیحات خودمختار، نگرانی‌هایی درباره تشدید درگیری‌ها و افزایش رقابت تسلیحاتی ایجاد کرده است.
برای جلوگیری از این تهدیدات، لازم است چارچوب‌های قانونی بین‌المللی برای استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی تدوین شود.
حجت‌الاسلام شهریاری بیان کرد: از سوی دیگر هوش مصنوعی می‌تواند ابزار‌هایی برای پیش‌بینی درگیری‌ها، تحلیل داده‌های اقلیمی مرتبط با منازعات و مقابله با نفرت‌پراکنی فراهم آورد و با استفاده از هوش مصنوعی الگو‌های پیش‌بینی درگیری‌ها را ترسیم کرد.
آنها نمونه‌هایی از برنامه‌هایی را ارائه می‌دهند که از مهارت‌های پیش‌بینی برای شناسایی مناطق پرخطر استفاده می‌کنند و به مسائل مربوط به داده‌های پایه و قابلیت اطمینان این ابزار‌ها پرداخته‌اند.
همچنین آنها چگونگی تقویت نفرت‌پراکنی در رسانه‌های اجتماعی توسط الگوریتم‌های هوش مصنوعی و استفاده از پردازش زبان طبیعی (NLP) برای مقابله با گسترش آن و چگونگی استفاده از یادگیری ماشین با داده‌های جغرافیایی و بصری برای مقابله با نقض حقوق بشر را تبیین کرده‌اند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی «مسئولیت‌پذیری، توجیه‌پذیری و اعتمادسازی» را از اصول حرفه‌ای به کارگیری هوش مصنوعی دانست و گفت: این موارد نقش اساسی در تضمین استفاده ایمن، اخلاقی و قابل‌اعتماد از فناوری‌های هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری‌های حساس دارد.
این اصل بر نیاز به پاسخگویی انسانی تأکید می‌کند.
مسئولیت‌پذیری در سیستم‌های هوش مصنوعی باید به‌صورت انسانی باقی بماند.
با توجه به اینکه الگوریتم‌ها نمی‌توانند به‌طور معناداری پاسخگو باشند و مجازات شوند، لازم است انسان‌ها مسئولیت نتایج و پیامد‌های تصمیمات اتخاذ شده را بر عهده بگیرند.