مشورت و همگرایی رمز توسعه پایدار شهری و روستایی است
فرماندار شهرستان مشهد گفت:شوراها باید بستر لازم برای حضور مردم در فرآیند تصمیم گیری را فراهم کنند. ارائه خدمات مناسب و ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان در روستاها از اولویت های ماست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،سید حسن حسینی صبح امروز در همایش شوراهای اسلامی که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد با اشاره به اهمیت شورا و مشورت در اسلام اظهارداشت: مشورت یکی از اصول اساسی در دین اسلام است که حتی پیامبر اکرم (صلالله علیه و آله) با وجود بهرهمندی از وحی و عصمت، همواره در امور مختلف با یاران خود رایزنی کرده و بهترین راه را برمیگزید.
وی افزود: هدف این همایش بررسی مسائل و چالشهای پیشروی شوراها و ارائه راهکار برای بهبود شرایط است، مشهد به عنوان پایتخت معنوی کشور مسئولیت ویژهای بر عهده دارد و باید در مسیر توسعه پایدار اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی الگویی برای دیگر شهرها باشد.
فرماندار مشهد تصریح کرد: توسعه زیرساختها، به ویژه در حوزههای حملونقل، آب، فاضلاب، برق و خدمات عمومی، از نیازهای مهم شهر مشهد است که باید با تدوین برنامههای عملیاتی و همکاری دستگاههای مختلف بهبود یابد.
حسینی خاطرنشان کرد:شوراها باید بستر لازم برای حضور مردم در فرآیند تصمیمگیری را فراهم کنند.
ارائه خدمات مناسب و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان در روستاها از اولویتهای ماست.
شوراهای اسلامی باید با اختیارات کامل به اداره شهرها و روستاها بپردازند
حجتالاسلام حسینعلی اخلاقی، نماینده مردم مشهد و کلات نیز اظهارداشت: اصل صدم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، زمینه مشارکت مردم در اداره امور کشور را از طریق شوراهای اسلامی شهر و روستا فراهم کرده است.
وی افزود:اگرچه این قانون در سال 1358 نگاشته شد، اما تشکیل شوراها با تأخیر عملی شد.
شوراهای اسلامی شهر و روستا ظرفیت عظیمی در قانون دارند.
در اصل 103 قانون اساسی، شوراها فراتر از مجموعههای اداری شهر و روستا تعریف شدهاند و مصوبات آنها باید جدی گرفته شود، اما هنوز با تحقق کامل این جایگاه فاصله داریم.
نماینده مردم مشهد و کلات بیان کرد:گام نخست برای افزایش قدرت شوراها برداشته شده و باید تصمیمگیری و فعالیت شرکتهای خدماتی شهری و روستایی به شوراها واگذار شود.
فضای شورا باید فضای همافزایی و مدیریت یکپارچه باشد و اعضای شوراها باید این مسئولیت سنگین را باور کنند.
اخلاقی خاطرنشان کرد: از همه اعضای شوراهای اسلامی میخواهم مسئولیت بزرگ اداره شهرها و روستاها را بپذیرند.
ما در مجلس نیز در مسیر تقویت اختیارات شوراها حرکت میکنیم تا به اهداف پیشبینیشده در اصل 103 قانون اساسی دست یابیم.
خدمات شهرداری؛ ویترین نظام در نگاه مردم
محمدرضا قلندر شریف شهردار مشهد نیز با بیان این مطلب که خدمات شهرداریها، ویترین تمامنمای نظام جمهوری اسلامی در نگاه مردم است گفت: مردم عملکرد مثبت یا منفی سایر سازمانها را نیز گاهی به حساب شهرداری میگذارند.
وی افزود: شوراهای اسلامی شهرها، پس از دولت، بیشترین قدرت در ارائه لوایح به مجلس را دارند.
خدمات عمرانی انجامشده طی شش دوره شورای اسلامی، قابل مقایسه با پیش از تشکیل شوراها نیست.
شهردار مشهد تصریح کرد:امیدواریم در آینده نزدیک، بهویژه در کلانشهرها، مدیریت واحد شهری به دست شهرداریها سپرده شود.
پروژههای کلانی همچون خط سه قطار شهری و تکمیل ایستگاه پایانی خط دو، بدون ریسکپذیری شورا و شهرداری به نتیجه نمیرسید.
قلندرشریف خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ویژه شهرداری مشهد، تدوین کتابی با عنوان «مسئله شهر» است که در آن تمامی بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مدیریت شهری و شوراها گردآوری شده و بهزودی با حضور استاندار خراسان رضوی و مقامات عالی کشوری رونمایی خواهد شد.
انتهای پیام/282