صادرات ۱۱۹ میلیون دلاری شرکت های دانش بنیان استان قزوین
قزوین - رئیس پارک علموفناوری قزوین گفت: شرکت های دانش بنیان در قزوین با صادرات ۱۱۹ میلیون دلار کالا در جایگاه چهارم کشور قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر احمدی در بازدید معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از شرکتهای دانشبنیان پارک علمی و فناوری که پیش از ظهر شنبه انجام شد اظهار کرد: در دو سال گذشته تغییرات و تمهیدات مناسبی در زیستبوم استان رخ داد چنانچه تعداد شرکتهای دانشبنیان استان از ۱۱۱ واحد به ۱۸۶ واحد تا سال ۱۴۰۲ رسید و در حال حاضر تعداد این شرکتها به ۲۵۴ شرکت رسیده است.
رئیس پارک علموفناوری قزوین بیان کرد: تعداد پارکهای علموفناوری در سال ۱۴۰۰ فقط یک پارک بود و در حال حاضر ۴ مرکز رشد راهاندازی شده که رشد دوبرابری داشته است.
وی با تأکید بر اینکه در سال ۱۴۰۱ میزان فروش شرکتهای دانشبنیان ۴/۳ همت بود و سال گذشته به حدود ۱۰ همت رسید عنوان کرد: میزان صادرات محصولات دانشبنیان در سال ۱۴۰۱ حدود سه میلیون و ۴۷۱ هزار دلار بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۷ میلیون دلار رسید که پایش زیستبوم استان نشان میدهد تا پایان سال ۱۴۰۲ بر مبنای جمعیت سهم ما ۱/۵۶ درصد کشور است که سهم دانشجویان نیز ۱/۹ درصد و بر اساس تعداد دانشگاه و سرانه دانشجو وضعیت استان مطلوب است.
احمدی بیان کرد: وضعیت اشتغال ما حدود ۴۲ درصد در بخش خدمات، ۳۹ درصد صنعت و ۱۹ درصد کشاورزی است که رتبه چهارم صنعت را داریم و در حوزه کشاورزی نیز چهار درصد غذای کشور را تأمین میکنیم.
این مسئول ادامه داد: قزوین با دربرداشتن ۱۶۳ شرکت دانشبنیان رتبه دهم کشور را دارد و حدود ۱۰ هزار و ۶۰۱ نفر در این شرکتها مشغول فعالیت هستند که در این خصوص قزوین رتبه ۸ کشور را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: درآمد شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علموفناوری قزوین بیش از ۵۰ همت بوده که رتبه ۵ کشور را به خود اختصاص داده است.
وی خاطرنشان کرد: باتوجهبه اینکه قزوین قطب کشاورزی و صنعت است ما به دنبال بهرهوری در حوزه کشاورزی و ارزش افزوده در حوزه صنعت هستیم.
احمدی مطرح کرد: شرکت های دانش بنیان در قزوین با صادرات ۱۱۹ میلیون دلار کالا در جایگاه چهارم کشور قرار دارند.
احمدی یادآور شد: در برنامه راهبردی دولت و سند توسعه چنین مطرح شده که باید تعداد شرکتهای دانشبنیان از ۱۱ هزار به ۳۰ هزار شرکت برسد که این مسیر باتکیهبر پارکهای علموفناوری محقق میشود.
رئیس پارک علموفناوری قزوین ابراز کرد: مراکز رشد حدود ۳ تا ۵ سال در پارک مستقر میشوند و در شرایطی که درآمد سالانه آنها به یک میلیارد رسید ادامه فعالیت خود را در مؤسسات ادامه میدهد که برنامه ما هدایت شرکتها بهسوی چرخه تولید است.
وی در ادامه تأکید کرد: پردیس فناوری آبیک در دست که در حال اجرا است در این حوزه بسیار کمککننده است و برای انتقال شرکتها گزینه مناسبی خواهد بود.
این مسئول خاطرنشان کرد: در مرکز هاب فناوری که ۵ ماه پیش افتتاح شد، نمایشگاه دائمی محصولات دانشبنیان و تولید محتوا و سینما فیتک داریم تا دانشجویان بتوانند با مشاهده این فضا به ایدههای تازه دست پیدا کنند.
وی در پایان گفت: باید ورودی دانشگاهها تقویت شود که در دو ماه گذشته جشنواره نوآفرین صنعت برگزار شد که در این جشنواره ۸۰ ایده ارائه و ۲۰ ایده انتخاب شد و ۲۷ شرکت به مجموعه شرکتها اضافه شدند.