کبد چرب به سمت تخریب بافت میرود
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نیمی از موارد ابتلا به کبد چرب به سمت تخریب بافت کبد و نارسایی آن میرود.

باشگاه خبرنگاران جوان - علی جعفریان گفت: کبد عضو مقاومی است ولی فردی که کبد چرب دارد، طی درازمدت در معرض تخریب بافتی قرار میگیرد؛ از این رو بالارفتن آنزیمهای کبدی «علامت مهم و زنگ خطر» برای این بیماری محسوب میشود.
جعفریان ادامه داد: بالارفتن آنزیمهای کبد و طولانی شدن این وضعیت فرد را به سمت عارضه سیروز کبدی پیش میبرد ولی همه این موارد به پیوند نیاز ندارند بلکه حدود ۲۰ درصد موارد سیروز کبدی نیازمند پیوند خواهند شد.
در عین حال با رژیم غذایی و کنترل وزن میتوان این روند را متوقف کرد و حتی سلامت کبد را بازگرداند.
دبیر علمی چهل و ششمین همایش سالانه جامعه جراحان ایران با بیان اینکه چاقی در کودکان شایع است و نباید اجازه داد آنها کم تحرک شوند، تصریح کرد: اگر فرض کنیم از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور فقط ۱۰ درصد چاق باشند، چیزی حدود هشت میلیون نفر خواهد بود و اگر ۱۰ درصد این تعداد کبد چرب داشته باشند و به پیوند برسند، رقمی حدود ۸۰۰ هزار نفر خواهد بود که عدد بالایی محسوب میشود و در مقایسه با تعداد کل یک سال پیوند کبد در ایران که حدود هزار مورد است، رقم چشمگیری است؛ پس تغییر شیوه زندگی برای جلوگیری از امراض کبدی ضروری است.
به گفته مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پیوند اعضا یکی از موضوعات مهم و مورد بحث در همایشهای سالانه جامعه جراحان است که نیمه اول اردیبهشت برگزار میشود.
سیاوش صحت نایب رئیس جامعه جر احان ایران نیز گفت: رابطه پزشک و بیمار و شرح وظایف پزشک برای اینکه با دقت بیشتری به درد و درمان بیماران رسیدگی کند؛ بسیار مهم است البته پزشکان و بخصوص جراحان در طول دوران کاری خود با سختیها و مسائلی روبهرو هستند که باعث فرسودگی شغلی آنان خواهد شد و این مهم یکی از موضوعات و مورد بحث در چهل و ششمین همایش جامعه جراحان ایران است.
منبع: جامعه جراحان کشور