خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 06 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رتبه اول ناترازی بانکی کشور به خراسان شمالی رسید

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 06 اردیبهشت 1404 - 15:30
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی با اشاره به افزایش ناترازی بانکی در استان، بر ضرورت بازگشت منابع مالی به چرخه تولید و حمایت جدی تر از توسعه اقتصادی استان تأکید کرد.
استان،منابع،بانكي،تسهيلات،مالي،خراسان،شمالي،ريال،ناترازي،افز ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، خان محمد میلانلویی، امروز در نشست خبری اظهار داشت: منابع بانکی 13 بانک عضو کمیسیون هماهنگی استان به 361 هزار میلیارد ریال رسیده است.
افزایش بی‌رویه مطالبات معوق از جمله مشکلات جدی بانک‌های استان است که در صورت بازگشت این منابع، کمک شایانی به تولید خواهد شد.
میلانلویی با اشاره به رقم مطالبات بانکی بیان کرد: مجموع مطالبات معوق شبکه بانکی استان در سال 1402، 11 هزار و 913 میلیارد ریال بوده که این رقم در سال 1403 با رشد 96 درصدی به بیش از 23 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
هم‌اکنون 26 بانک با 186 شعبه بانکی و دو هزار نیروی انسانی در استان فعال هستند و مانده تسهیلات پرداختی استان از زمان تأسیس تاکنون 560 هزار و 698 میلیارد ریال برآورد می‌شود.
مدیر شعب بانک ملی خراسان شمالی در ادامه گفت: شاخص نسبت منابع به مصارف در استان که باید مطابق استاندارد 80 به 20 باشد، به 148 درصد رسیده و استان خراسان شمالی رتبه نخست ناترازی نقدینگی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه ناترازی افزایش یافته، اما مبالغ پرداخت‌شده نشان‌دهنده نقش مؤثر نظام بانکی استان در توسعه مالی و اقتصادی است.
میلانلویی درباره منابع و مصارف بانکی استان گفت: نسبت منابع به مصارف از 133 درصد در سال 1402 به 148 درصد در سال 1403 افزایش یافته و این موضوع بیانگر رشد 15 درصدی ناترازی در سال جاری است.
وی تأکید کرد: بانک‌های استان باوجود محدودیت‌های منابع، کم‌کاری نکرده‌اند و افزایش 59 هزار میلیارد ریالی منابع و 135 هزار میلیارد ریالی مصارف در سال 1403 مؤید این امر است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان شمالی با اشاره به اولویت حمایت از تولید عنوان کرد: بانک‌ها واسطه‌های مالی هستند که وظیفه تجهیز و تخصیص منابع را بر عهده دارند و بخش عمده‌ای از تسهیلات پرداختی، تسهیلات تکلیفی است که بر اساس قوانین بودجه به شبکه بانکی تحمیل می‌شود.
75 درصد تسهیلات بانکی استان را تسهیلات تکلیفی تشکیل می‌دهد و بانک‌ها تلاش می‌کنند منابع مالی را با نظم و سرعت تخصیص دهند.
وی درباره ضرورت تقویت منابع مالی در استان بیان کرد: منابعی که به استان وارد می‌شود باید در استان ماندگار شود و از خروج آن جلوگیری گردد تا مشکلات ناترازی بانکی کاهش یابد.
میلانلویی در همین زمینه گفت: بانک‌های خصوصی استان هیچ‌گونه آماری ارائه نمی‌کنند که این موضوع جای گلایه دارد و باید سازماندهی شوند.
مدیر شعب بانک ملی خراسان شمالی درباره عملکرد بانک‌های خصوصی گفت: برآورد می‌شود بانک‌های خصوصی حدود 42 هزار میلیارد ریال منابع مالی استان را جمع‌آوری کرده‌اند، اما متأسفانه تنها سود بیشتر را به مشتریان ارائه می‌دهند و منابع جمع‌آوری شده را در استان نگه نمی‌دارند.
طبق قانون، 50 درصد منابع جمع‌آوری شده بانک‌های خصوصی باید در همان استان به تسهیلات درون استانی اختصاص یابد، اما این مهم تاکنون محقق نشده است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان شمالی با انتقاد از وضعیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای استان بیان کرد: حدود 200 شعبه فروشگاه زنجیره‌ای در استان فعال هستند که دستگاه‌های کارتخوان آن‌ها مستقیماً به حساب تهران متصل است و گردش مالی آن‌ها از استان خارج می‌شود.
ماهانه 15 هزار میلیارد ریال گردش مالی این فروشگاه‌ها بدون ماندگاری در استان به تهران منتقل می‌شود که این موضوع دست بانک‌های استان را برای پرداخت تسهیلات بسته است.
میلانلویی درباره حساب‌های برخی دستگاه‌های دولتی گفت: متأسفانه حساب‌های مالی برخی دستگاه‌ها نظیر گمرک، کمیته امداد، بهزیستی و حتی حساب‌های کارکنان آن‌ها در تهران باز شده است، در حالی که این نهادها در خراسان شمالی فعالیت دارند.
صنایع بزرگ استان نیز منابع ارزی خود را در استان نگه نمی‌دارند که این امر به مشکلات ناترازی بانکی دامن زده است.
طبق اعلام دبیرخانه کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان شمالی، در حال حاضر 6726 نفر در استان در صف دریافت تسهیلات ازدواج قرار دارند.
وی تاکید کرد: پرداخت این وام‌ها در شش‌ماهه نخست سال 1404 در اولویت قرار گرفته است تا بخشی از مشکلات جوانان در حوزه ازدواج تسهیل شود.
در بخش تسهیلات فرزندآوری نیز تاکنون 7057 فقره وام در استان پرداخت شده است.
در همین حال 6434 متقاضی دیگر در صف دریافت وام فرزندآوری قرار دارند و روند پرداخت آن‌ها ادامه دارد.
انتهای پیام/311