کهگیلویه و بویراحمد در مسیر اقتصاد دیجیتال
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در مسیر توسعه اقتصاد دانش بنیان هستیم، گفت: تمرکز بر شرکت های دانش بنیان و زیرساخت های فناوری ضروری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، یداله رحمانی عصر امروز در نشست با تورج امرائی، معاون شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مصطفی مافی، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در سالن جلسات استانداری، اظهار داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد با عزمی راسخ به دنبال ارتقای جایگاه خود در حوزه اقتصاد دانشبنیان بوده و در این راستا توسعه شرکتهای دانشبنیان و تقویت زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان اولویتهای اساسی در دستور کار قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه رشد شاخصهای مرتبط با فناوری و اطلاعات و حمایت از شرکتهای دانشبنیان به صورت جدی در سطح استان پیگیری میشود، عنوان کرد: سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان در سال گذشته بسیار پربار بود به گونهای که 45 مصوبه حاصل از این سفر، زمینهساز تحولات چشمگیری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خواهد بود و اجرای این مصوبات نه تنها زیرساختهای فناوری را بهبود میبخشد، بلکه بستری مناسب برای فعالیت و توسعه شرکتهای دانشبنیان فراهم میآورد.
رحمانی با قدردانی از نگاه ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به استان، اختصاص بودجه برای راهاندازی مرکز رشد شهرستان گچساران و برنامهریزی برای احداث کارخانه نوآوری را نشانهای از عزم ملی برای ایجاد جهش در اقتصاد دانشبنیان استان تلقی کرد و این اقدامات، گامهای مهمی در راستای ایجاد یک اکوسیستم نوآوری پویا و کارآمد در استان به شمار میروند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اذعان به اینکه سهم استان از شرکتهای دانشبنیان در مقایسه با میانگین کشوری (تنها 0.2 درصد) پایین است، تأکید کرد که با بهرهگیری از پتانسیلهای موجود، تلاش میشود این فاصله به حداقل رسانده شود و وجود بیش از 35 هزار دانشجو در 18 دانشگاه و مرکز آموزش عالی استان، به عنوان یک منبع انسانی ارزشمند، در کنار ظرفیتهای غنی نفت و گاز، منابع آبی، جاذبههای گردشگری و سایر مزیتهای رقابتی، میتواند به تقویت شرکتهای دانشبنیان و توسعه اقتصاد دانشبنیان کمک شایانی کند.
رحمانی با تأکید بر نقش کلیدی دانشگاهها، پارک علم و فناوری، صنایع، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها در شکلدهی به زیستبوم فناوری استان، اولویت اصلی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات را راهاندازی اقتصاد دیجیتال در استان دانست و برآورد کرد که دستیابی به تجهیزات و زیرساختهای مورد نیاز برای تحقق این هدف، نیازمند سرمایهگذاری حدود 10 میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینکه 10 طرح استانی از سوی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد تأیید قرار گرفتهاند، بر حمایت جدی از شرکتهای دانشبنیان تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد که با تخصیص منابع مالی مناسب، این شرکتها بتوانند به سرعت رشد و شکوفایی دست یابند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین بر ضرورت ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش در دانشگاههای استان تأکید کرد و از تلاشهای صورت گرفته در دانشگاه یاسوج و دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه قدردانی نمود.
وی از ارزیابی 35 شرکت دانشبنیان در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با حمایتهای لازم، این شرکتها بتوانند نقش موثری در توسعه اقتصاد دانشبنیان استان ایفا کنند و با توجه به تسهیلات مالیاتی قابل توجه (7.5 هزار میلیارد تومان) که در سال گذشته در سطح کشور به شرکتهای دانشبنیان اختصاص یافت.
رحمانی از برنامهریزی برای جذب حداقل 10 درصد از این مبلغ در استان خبر داد و افزود: این تسهیلات باید به منظور ایجاد زیرساختهای ضروری، از جمله احداث برج فناوری و آزمایشگاه پارک علم و فناوری، مورد استفاده قرار گیرند.
وی از اعضای کارگروه اقتصاد دانشبنیان خواست تا با جدیت و پیگیری مستمر، تمامی تلاش خود را برای توسعه این حوزه در استان به کار گیرند و از هیچ فرصتی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تقویت زیرساختهای فناوری دریغ نکنند و امیدوارم که با تلاش و همت همه دستاندرکاران، پارکهای علم و فناوری استان به مراکز نوآوری و کارآفرینی پویا تبدیل شوند و نقش موثری در توسعه اقتصادی و اجتماعی استان ایفا کنند.
انتهای پیام/