جنایت صدام با عطر خوش سیب!
بمباران شیمیایی در جنگ تحمیلی توسط صدام به اندازهای بزرگ بود که حتی کشورهای غربی را که کاسبان آن در جنگ بودند، مجبور به محکومیت آن در سازمان ملل کرد.

به گزارش مشرق، فکرش را بکن نه در میدان جنگی نه پشت خاکریز همین طور که در شهر و آبادیات نشستهای و از داشتن یک هوای مطبوع حالت به قاعده است و زندگی روزمرهات را سپری میکنی یکدفعه با صدای بمباران و داد و فریاد آدمها وحشت همه وجودت را فرا میگیرد.
میگویند آدمها موقع ترس برای آرامتر شدن باید نفسهای عمیق بکشند، میخواهی نفس عمیق بکشی اما یکباره شستت خبردار میشود همین نفس عمیق که طبق عادت همیشگی حیات آدمیزاد تا دقایقی پیش زندگیبخش بود حالا مرگبار است آن وقت میبینی هم وحشت بمباران روی سینهات سنگینی میکند و هم غم از دست رفتن زندگی و عزیزانت چشمانت را تیره و تار کرده … این حکایت همه آدمهایی است که روزی در این سرزمین به واسطه بمبارانهای شیمیایی صدام نفسهایشان تنگ شد بعضی از آنها در لباس دفاع از ایران و پشت جبههها قرار داشتند و بعضی دیگر زنان و کودکان بیگناه در خانهها بودند.
امروز ۶ اردیبهشت است روزی که سازمان ملل بیانیه خود را علیه بمباران شیمیایی صدام در ایران صادر کرد.
یک فاجعه بزرگ انسانی که حتی در مرام و قاعده جنگ هم نبود.
به همین خاطر در سالگرد این اتفاق سراغ این موضوع رفتیم که پشت این اتفاق دردناک چه کسانی بودند و کدام کشورها با صدام همداستان شدند.
استفاده از این سلاحها اولین بار چه زمانی اتفاق افتاد؟
اگر نگاهی به اسناد تاریخی بیندازید اولین حملههای شیمیایی تاریخ حدوداً به ۴۰۰ سال قبل از میلاد در جنگهای پلوپونز برمیگردد که در آن از موادی مثل قیر، نفت، آتش و آرسنیک استفاده میشد؛ ولی استفاده از بمبهای شیمیایی به شکل امروزیاش به جنگهای جهانی اول و دوم برمیگردد تا جایی که طبق اطلاعات موجود نازیهای آلمان با استفاده از ۱۲۴ هزار تن شیمیایی باعث کشته شدن یک میلیون اروپایی شدند و بعدها امریکاییها به شکل گستردهای از این بمبها در جنگ ویتنام استفاده کردند آنها برای نابود کردن مردم ویتنامی که در جنگلها پنهان شده بودند چیزی حدود ۷۵ میلیون لیتر عامل نارنجی را روی آنها ریختند تا اینکه بعدها استفاده از این بمبها در سازمان ملل ممنوع شد ولی صدام بیتفاوت نسبت به این اتفاق با نقض این قرارداد در جنگ با ایران به شکل گستردهای از آنها استفاده کرد و باعث شد بعد از جنگ جهانی اول و دوم عراق رکورد دار استفاده از سلاح شیمیایی شود.
اولین شیمیایی زدن عراق علیه ایران در تاریخ ۲۳ دی ماه در سال ۵۹ به ثبت رسیده است.
وقتی که رزمندههای ما در غرب ایلام با گلولههای شیمیایی مورد هدف قرار گرفتند.
همین اتفاق باعث شد تا بعدها ارتش بعث عراق به شکل گستردهتری به این حملات ادامه دهد و غیرنظامیان را نیز قربانی این اتفاق کند.
سردشت سومین شهر قربانی جهان!
چیزی که سلاحهای شیمیایی را نسبت به موارد دیگر مرگبارتر میکند این است که آنها تأثیرات طولانی مدت دارند یعنی علاوه بر کشتار جمعی، اگر آدمها به کام مرگ هم نروند با مصدوم شدن توسط آن میتوانند تا چند نسل بعد از خود را درگیر و دچار اختلالات فیزیکی و ژنتیکی کنند.
چند سال پیش برخی از رسانههای معتبر کشور طی گزارشی اعلام کردند که حدود ۱۰ درصد از جانبازان دفاع مقدس متعلق به جانبازان شیمیایی هستند.
ما در کشور چیزی حدود ۷۰ هزار جانباز شیمیایی داریم که بیش از ۱۰ هزار نفر آن سالها بعد به شهادت رسیدند.
طبق گزارش سازمان ملل صدام در جنگ با ایران بیش از ۳۵۰ بار از حملات شیمیایی استفاده کرد.
این دیکتاتور بعثی که از مرام و آداب جنگ به دور بود به شهرها و مناطق مسکونی هم رحم نمیکرد یکی از معروفترین جنایات او به بمباران شیمیایی سردشت در آذربایجان غربی مربوط میشود.
شهری ۱۲ هزار نفری که بعد از این حملات در همان لحظات اولیه با ۲ هزار مجروح رو به رو شد.
بعدها طبق آمار رسمیتر اعلام کرد که حدود ۸ هزار نفر در سردشت شیمیایی شدند و تعداد زیادی از مردم به شهادت رسیدند.
شاید باورکردنی به نظر نرسد ولی سردشت سومین شهر قربانی حملات شیمیایی بعد از هیروشیما و ناکازاکی است؛ البته صدام در استفاده از این سلاحها آنقدر بیرحم بود که حتی از آنها علیه مردم کرد نشین خود در شهرهایی مثل حلبچه هم استفاده کرد.
میوههای که بوی مرگ میداد
بد نیست بدانید که سازمان ملل بعدها در گزارشهای خودش اعلام کرد که رژیم صدام در هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۸۰۰ تن گاز خردل، ۱۴۰ تن گاز اعصاب تابون و ۶۰۰ تن گاز اعصاب سارین را فقط روی سربازان ایرانی در جبهههای غرب و جنوب ریخته است.
دشمن در این حملهها از عوامل تاول زا، اعصاب، خفه کننده، خردل، خون و… استفاده میکرد.
یکی از نکتههای عجیب در استفاده از این بمبها این است که خیلی از آنها بو و عطری عجیب مثل بوی سیب و میوههای دیگر را میدهند اتفاقی که ناآشنا بودن مردم عادی با آن باعث میشد تا ناخودآگاه در لحظات اولیه بیشتر آن را استنشاق کنند.
مثلاً گاز خردل بوی بسیار ملایمی دارد که گاهی شبیه ترب و گاهی شبیه سیب تازه است.
این گاز با تحریک شدید پوست و مجاری تنفسی تاولهای بزرگی را روی بدن ایجاد میکند و میتواند با مشکلات ریوی و پوستی باعث کوری و سرطان و در نهایت مرگ شود یا گاز تابون که به عنوان کشندهترین گاز جهان شناخته میشود و توان این را دارد که با اختلال در سیستم عصبی بدن ظرف دو ساعت انسان را از پا درآورد.
تجارت با جنگ و مرگ
خیلیها بر این باور هستند که ایران در ظاهر فقط با رژیم بعثی طی هشت سال دفاع مقدس جنگید این در حالی است که کشورهای زیادی در پشت پرده به کمک رژیم بعث عراق آمدند و صدام تا بن دندان مسلح شد.
کشورهایی که خودشان جزو اعضای اصلی شورای امنیت و سازمان ملل بودند.
کشورهای اروپایی زیادی که زرادخانهها و کارخانههای اسلحهسازیشان را در خدمت جنایات صدام گذاشتند.
آلمانیها رتبه اول و سهم بالایی را در فروش سلاحهای شیمیایی به بعثیها را داشتند و بعد از آلمان، آمریکا، فرانسه، هلند، انگلیس و شوروی با در اختیار گذاشتن این بمبهای کشنده از قافله جنایات صدام علیه مردم ایران عقب نماندند.
کشورهایی که در ظاهر ادعای صلح و امنیت را در سازمان ملل داشتند ولی در عمل از این اتفاق کسب درآمد میکردند.