پایان دور سوم گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا
سومین دور گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایان یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - دور سوم گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا پس از حدود ۶ ساعت مذاکره در مسقط، دقایقی قبل به پایان رسید.
دو هیات ایرانی و آمریکایی که این مذاکرات را به وساطت و میزبانی وزیر خارجه عمان انجام دادند، برای انجام مشورتهای لازم به پایتختها بازمی گردند
مذاکرهکنندگان ارشد ایران و آمریکا روز شنبه دور جدیدی از مذاکرات غیرمستقیم را برای دستیابی به توافقی که برنامه هستهای تهران را مهار کند، آغاز کردند، در حالی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از اطمینان خود برای دستیابی به یک پیمان جدید که مسیر ایران را به سمت بمب هستهای مسدود کند، خبر داد.
کارشناسان ابتدا روز شنبه با یکدیگر ملاقات کردند و سپس مذاکرات غیرمستقیم بین عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، و استیو ویتکوف، فرستاده ترامپ به خاورمیانه، از طریق میانجیگران عمانی، یک هفته پس از دور دوم مذاکرات در رم که هر دو طرف آن را سازنده توصیف کردند، در مسقط آغاز شد.
اینجا ثبت نام کنید.
جلسات غیرمستقیم در سطح کارشناسان در مسقط که در طول روز شنبه ادامه داشت، با هدف تدوین چارچوبی برای یک توافق هستهای بالقوه انجام میشود.
یک مقام ایرانی که در جریان مذاکرات قرار گرفته بود، بدون ارائه جزئیات بیشتر به رویترز گفت که مذاکرات در سطح کارشناسان "دشوار، پیچیده و جدی" است.
ترامپ آغاز دوره دوم ریاست جمهوری خود را صرف تلاش برای میانجیگری در مورد برخی از بزرگترین درگیریها و بحرانهای جهان، از جمله حمله روسیه به اوکراین، حمله اسرائیل به غزه و مسئله بغرنج برنامه هستهای ایران کرده است.
جمهوری اسلامی، به نوبه خود، با توجه به ادامه آسیبهای اقتصادی و پس از بیش از یک سال شکست نظامی از سوی دشمن منطقهای خود، اسرائیل، ابراز تمایل کرده است که تحریمها را لغو کند.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در عمان به خبرنگاران گفت: "ایران همچنان در موضع اصولی خود در مورد لزوم پایان دادن به تحریمهای ناعادلانه ثابت قدم است و آماده است تا در مورد ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای خود اعتمادسازی کند.
"
ترامپ در مصاحبهای با مجله تایم که روز جمعه منتشر شد، گفت: "فکر میکنم ما با ایران به توافق خواهیم رسید"، اما در صورت شکست دیپلماسی، تهدید به اقدام نظامی علیه ایران را تکرار کرد.
کمی پس از آغاز مذاکرات غیرمستقیم عراقچی و ویتکوف، رسانههای دولتی ایران از انفجار مهیبی در بندر شهید رجایی این کشور در نزدیکی شهر بندرعباس در جنوب ایران خبر دادند که صدها نفر را زخمی کرد.
فشار حداکثری
در حالی که تهران و واشنگتن اعلام کردهاند که مصمم به دنبال کردن دیپلماسی هستند، اما همچنان بر سر اختلافی که بیش از دو دهه ادامه داشته، اختلاف نظر زیادی دارند.
ترامپ که از فوریه کمپین «فشار حداکثری» را علیه تهران از سر گرفته است، در سال ۲۰۱۸ در دوره اول ریاست جمهوری خود از توافق هستهای ۲۰۱۵ بین ایران و شش قدرت جهانی خارج شد و تحریمهای فلجکنندهای را علیه ایران دوباره اعمال کرد.
از سال ۲۰۱۹، ایران محدودیتهای هستهای این توافق را نقض کرده است، از جمله افزایش «چشمگیر» غنیسازی اورانیوم تا ۶۰ درصد خلوص، نزدیک به سطح تقریباً ۹۰ درصد که برای ساخت سلاح هستهای مناسب است، طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی هستهای.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، این هفته گفت که ایران باید طبق توافق، غنیسازی اورانیوم را به طور کامل متوقف کند و هر اورانیوم غنیشدهای را که برای سوخترسانی به تنها نیروگاه هستهای فعال خود، بوشهر، نیاز دارد، وارد کند.
به گفته مقامات ایرانی، تهران مایل است در ازای لغو تحریمها، برخی محدودیتها در فعالیتهای هستهای خود را مذاکره کند، اما پایان دادن به برنامه غنیسازی یا واگذاری ذخایر اورانیوم غنیشده از جمله «خطوط قرمز ایران است که نمیتوان در مذاکرات از آنها گذشت».