خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ذائقه شهید مطهری حکمرانی اسلامی بود

مهر | استان‌ها | شنبه، 06 اردیبهشت 1404 - 20:24
قم- استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه ذائقه شهید مطهری حکمرانی اسلامی بود گفت: شهید مطهری بر این باور بود که تکامل دین در سایه برقراری حکومت اسلامی محقق می‌شود.
اسلامي،اسلام،مطهري،احكام،قم،شهيد،استاد،حكومت،قانون،جمهوري،جا ...

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید صمصام الدین قوامی بعد از ظهر شنبه در مراسم آغاز هفته عقیدتی سیاسی سپاه و بسیج که در سپاه استان قم برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری، اندیشه‌ورز برجسته انقلاب اسلامی، اظهار کرد: ذائقه شهید مطهری حکمرانی اسلامی است و ایشان معتقد بود که دین اسلام زمانی به کمال می‌رسد که در چارچوب یک حکومت اسلامی اجرایی شود؛ حکومتی که تنها با پند و اندرز تحقق نمی‌یابد، بلکه باید احکام الهی در آن جاری باشد.
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: اجرای احکام اسلام در جامعه نیازمند حضور امام جامعه است؛ مجری‌ای که خود در پی تحقق معارف دینی باشد.
آن‌گاه است که دشمن از چنین حکومتی هراس پیدا می‌کند.
به گفته وی، فقیهی که عالم، عادل و دارای مدیریت باشد، شایستگی زمامداری جامعه اسلامی را داراست و دشمن نیز از چنین رهبری بیمناک است.
حجت الاسلام والمسلمین قوامی با اشاره به کتاب درباره جمهوری اسلامی از آثار شهید مطهری، گفت: در این اثر آمده است که جمهوریت، شکل حکومت و اسلامیت، محتوای آن است.
وی ادامه داد: جمهوریت با رأی مردم و در قالب انتخابات تحقق می‌یابد که نوعی از دموکراسی محسوب می‌شود؛ اما آنچه جمهوری اسلامی را از سایر نظام‌های جمهوری متمایز می‌سازد، محتوای دینی آن است.
این محتواست که قانون و مجری قانون را بر اساس آموزه‌های اسلام تعیین می‌کند.
استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: نظام اسلامی برگرفته از شریعت اسلام و احکام الهی است و در قانون اساسی جمهوری اسلامی، اصلی وجود دارد که بر اساس آن، تمامی اصول و فصول این قانون باید منطبق بر احکام اسلامی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین قوامی گفت: جمهوریت با انتخابات معنا پیدا می‌کند، اما تداوم و اعتبار آن، وابسته به اسلامی بودن حکومت است؛ چرا که این بُعد، تعیین‌کننده صلاحیت فرد برای حکمرانی است.
استاد حوزه علمیه قم با تبیین جایگاه رهبری در نظام اسلامی، عنوان کرد: به فرموده شهید مطهری، پیامبر اسلام (ص) دارای سه شأن مهم تبیینی، قضائی و اجرایی بودند که به تصریح الهی به ایشان واگذار شده بود که این شؤون، پس از پیامبر (ص)، به امامان معصوم (ع) و در دوران غیبت به فقهای جامع‌الشرایط واگذار می‌شود.
بنابراین، سه قوه باید ذیل ولایت فقیه عمل کنند.
وی در پایان با تأکید بر نقش مردم در مشروعیت‌بخشی به حکومت اسلامی گفت: نصب رهبری از سوی خداوند متعال است، اما مقبولیت آن در گرو پشتیبانی مردم است و اگر حمایت مردمی وجود نداشته باشد، رهبر جامعه در انزوا قرار می‌گیرد، بنابراین وظیفه همه ما، به‌ویژه مسئولان، خدمت صادقانه به مردم و حفظ حضور آنان در صحنه است.