خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امارات بدنبال تبدیل شدن به قدرتی جهانی در عرصه فناوری

مشرق | بین‌الملل | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404 - 04:40
امارات،فناوري،AI،حوزه،آمريكا،G،هوش،42،مصنوعي،سفر،همكاري،شركت ...

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی اندیشکده مطالعات حاکمیت و روابط بین‌الملل در مطلبی با عنوان شیخ طحنون در واشنگتن نوشت:
امارات متحده عربی در تلاش است تا از یک اقتصاد مبتنی بر نفت، به قدرتی جهانی در عرصه فناوری و هوش مصنوعی بدل شود.
در همین راستا، شیخ طحنون بن زاید، مشاور امنیت ملی و معمار سیاست‌های فناورانه ابوظبی، اخیراً به واشنگتن سفر کرد و با رئیس‌جمهور آمریکا و شماری از مدیران ارشد فناوری از جمله ایلان ماسک، جف بزوس و مارک زاکربرگ دیدار داشت.
این سفر نشانه‌ای از عزم دو کشور برای تعمیق همکاری در زمینه‌های نوین به‌ویژه در رقابت جهانی AI بود.
در این سفر توافقی میان امارات و مایکروسافت امضا شد تا ابوظبی تا سال ۲۰۲۷ به نخستین دولت کاملاً مبتنی بر هوش مصنوعی تبدیل شود.
این توافق، در واقع بر پایه سرمایه‌گذاری ۱.۵ میلیارد دلاری مایکروسافت در شرکت اماراتی G42 (فعال در حوزه AI) و صدور مجوز فروش تراشه‌های پیشرفته Nvidia به امارات امکان تحقق پیدا کرد.
علاوه بر همکاری‌های دولتی، صندوق MGX که برای همکاری شرکت اماراتی مبادله و G42 و به عنوان یک ابزار سرمایه‌گذاری تخصصی در هوش مصنوعی طراحی شده، قصد دارد تا با سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری در پروژه عظیم استارگیت در آمریکا، جایگاه خود را در عرصه AI ایالات متحده بیش از پیش تثبیت نماید.
گفتنی است که بلافاصله پس از این سفر، کمیته سرمایه‌گذاری خارجی آمریکا توافق ۳۳۵ میلیون دلاری G42 را با یکی از شرکت‌های آمریکایی در حوزه AI تایید کرد.
این توافق مدت‌ها در انتظار بررسی و تایید بود.
با این حال، امارات برای دسترسی به فناوری‌های پیشرفته آمریکایی با محدودیت‌هایی نیز مواجه است.
در سایه تشدید جنگ تراشه و وضع قوانین صادراتی جدید در این حوزه توسط ایالات متحده، امارات در دسته کشورهای رده دوم قرار گرفته است و بدین سبب، شامل محدودیت‌هایی در واردات تراشه‌های پیشرفته می‌شود.
اخبار منتشره نشان می‌دهد که گفت‌وگوهای شیخ طحنون با وزرای تجارت و خزانه‌داری آمریکا بر تدوین تفاهم‌نامه‌ای ویژه برای حل این چالش متمرکز بوده است.
برای جانمایی بهتر خود در این رقابت، امارات نشانه‌هایی از فاصله‌گذاری با بخش فناوری چین بروز داده و همکاری‌های خود را با شرکت‌هایی مانند هوآوی و بایت‌دنس کاهش داده است.
همزمان، سرمایه‌گذاری‌های G42 در چین کاهش یافته و تمرکز مجموعه‌های فعال اماراتی در حوزه AI به‌طور فزاینده‌ای بر همکاری با مایکروسافت و شرکت‌های آمریکایی قرار گرفته است.
در کنار فناوری، انرژی همچنان یک اهرم مهم برای امارات باقی مانده است.
شرکت ملی نفت ابوظبی موسوم به ADNOC در جستجوی سرمایه‌گذاری در حوزه LNG و مواد مورد نیاز برای مراکز داده در آمریکاست و سلطان الجابر، مدیرعامل این شرکت، در همایشی متاخر در هیوستون با استفاده از شعاری مشابه کمپین‌های انتخاباتی دونالد ترامپ -انرژی را دوباره قدرتمند کنیم- به استقبال دوره جدیدی از همکاری انرژی و فناوری میان دو کشور رفته است.
محمد سلیمان، تحلیلگر سرشناسی که بر مطالعه پیوندهای راهبردی نوظهور بر پایه فناوری تمرکز دارد، استدلال می‌کند که روابط امارات و آمریکا در نقطه عطفی تاریخی قرار گرفته است و شراکتی که زمانی حول محور نفت و امنیت شکل گرفت، اکنون به پیوندی پویا مبتنی بر هوش مصنوعی تبدیل شده است- فصلی تازه که ممکن است مسیر قرن ۲۱ را شکل دهد.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.