خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پرونده نابینا شدن ۹ بیمار در انتظار صدور حکم

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404 - 07:11
جلسه رسیدگی به پرونده نابینا شدن ۹ بیمار در بیمارستان چشم پزشکی روز گذشته در شعبه ۱۰۳۹ مجتمع شهید قدوسی با حضور رئیس بیمارستان و شاکی‌ها برگزار شد.
بيمارستان،بيماران،چشم،پرونده،عمل،حادثه،پزشكي،دادگاه،جلسه،موض ...

باشگاه خبرنگاران جوان- ۱۷ مهر سال گذشته ۹ بیمار بعد از انجام عمل آب مروارید چشم در بیمارستان نگاه دچار عفونت شدند که برخی از آنها نابینا و برخی مجبور به تخلیه چشم شدند.
با شکایت بیماران پرونده تشکیل و طبق نظریه کمیسیون پزشکی قانونی علت حادثه ضدعفونی نشدن دستگاهی اعلام شد که سرم چشمی را هنگام عمل وارد چشم بیمار کرده بود.
گرچه این اتفاق غیرعمدی صورت گرفته بود، اما باعث عفونت و به دنبال آن نابینایی و کوری چشم بیمارانی شده بود که آن روز عمل شده بودند.
با مشخص شدن علت حادثه، مسئولان بیمارستان به خاطر سهل‌انگاری در ضدعفونی کردن دستگاه ۱۰۰ درصد مقصر شناخته شدند و پس از صدور کیفرخواست پرونده به دادگاه رفت.
جلسه دادگاه
صبح دیروز جلسه محاکمه در شعبه ۱۰۳۹ دادگاه قدوسی با حضور شاکی‌ها و دکترعلی نیلی رئیس بیمارستان نگاه به عنوان نماینده بیمارستان برگزار شد.
رئیس بیمارستان در این باره گفت: پس از این حادثه ما از همان ابتدا مسئولیت کامل هرآنچه که رخ داده را پذیرفتیم و در حد توانمان تلاش کردیم تا به بیماران خدمات لازم را ارائه دهیم.
برخی از بیماران را در بیمارستان خودمان و برخی را به دو بیمارستان تخصصی لبافی‌نژاد و فارابی ارجاع دادیم.
برخی از بیماران را که نیاز به عمل جراحی داشتند بلافاصله تحت عمل قرار دادیم و برای بیمارانی هم که نیاز به گذاشتن پروتز بود کار‌های لازم را انجام دادیم.
الان هم ما تابع آنچه که قانون به ما حکم می‌کند هستیم و تا زمانی که لازم باشد از بیماران حمایت می‌کنیم.
وی در پایان این جلسه گفت: در این جلسه با تک‌تک شاکی‌ها صحبت کردم که همه به یک رضایت نسبی رسیده بودند.
پس از اینکه پزشکی قانونی و دادسرای جرایم پزشکی موضوع را بررسی و غیرعمدی بودن آن را تأیید کرد دیگر متهمی در پرونده نداشتیم و من به عنوان نماینده بیمارستان و نه متهم در دادگاه حاضر شدم.
در حال حاضر هم میزان دیه‌ای که قانون برای دو چشم تعیین کرده دیه کامل انسان است و اگر یک چشم باشد ۵۰ درصد دیه به شاکی‌ها تعلق می‌گیرد.
اظهارات وکیل شاکی‌ها
لیلا معارفی وکیل چهار نفر از شاکی‌های پرونده گفت: با توجه به اینکه علاوه بر موضوع قصور پزشکی، موکل‌های من به لحاظ مادی هم متضرر شده‌اند پس از صدور احکام کیفری و دریافت دیه ما شکایت دیگری را در موضوع حقوقی ثبت خواهیم کرد، چرا که شاکی‌ها تاکنون مخارج زیادی بابت درمان و رسیدگی به تبعات نابینا شدنشان متقبل شده‌اند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا موکلان شما از خدمات و عملکرد مسئولان بیمارستان بعد از این حادثه رضایت دارند، گفت: هیچ‌کدام از موکلانم راضی نیستند و خدمات خاصی هم دریافت نکرده‌اند.
بیمارستان تاکنون برای دو نفر پروتز گذاشته که آنها هم رضایت ندارند.
با اینکه پروتز‌ها مادام‌العمر نیست و هرچند سال یکبار باید تعویض شوند.
موکلانم درخواست شان تعلیق و تعطیلی بیمارستان است، اما از آنجایی که ماجرا غیرعمد تشخیص داده شده این موضوع منتفی است.
با این حال بیماران که اغلب از طبقه ضعیف جامعه هستند می‌گویند که ما حتی اگر ۱۰ میلیارد تومان هم بگیریم بازهم رضایتمان جلب نمی‌شود، چون بینایی چشممان دیگر برنمی گردد.
حکم نهایی این پرونده تا پایان ماه جاری اعلام خواهد شد.
منبع: روزنامه ایران