خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خاورمیانه از غرب دل کنده است

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404 - 07:46
کشورهای خلیج فارس به‌دنبال کاهش وابستگی به غرب و گسترش سرمایه‌گذاری‌ها در آسیا برای مواجهه با دوران پس از نفت و رشد اقتصادی جدید هستند.
خليج،فارس،كشورهاي،گزارش،آسيا،دنبال،چين،مالي

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی‌تبار - در سال‌های اخیر، مدیران مالی هنگ‌کنگ، مانند بانی چان، به طور مکرر به خلیج فارس سفر کرده‌اند تا سرمایه‌گذاران جدیدی جذب کنند.
به گزارش فرچن، پرواز هنگ‌کنگ به دبی همواره پر شده است.
کشورهای خلیج فارس به دنبال تنوع‌بخشی به سرمایه‌گذاری‌های خود هستند و آسیای جوان و پویا، با رشد سریع اقتصادی، فرصت‌های جدیدی برای آن‌ها فراهم می‌کند.
فرچن گزارش کرده است که این پیوندهای مالی فراتر از مسائل اقتصادی است.
کشورهای خلیج با چرخش به سوی آسیا در حال آماده شدن برای دوران پس از نفت هستند و به دنبال کاهش وابستگی به غرب در شرایط جهانی بی‌ثبات کنونی‌اند.
در گذشته، خلیج فارس بیشتر سرمایه‌های نفتی خود را در بازارهای آمریکا و اروپا متمرکز می‌کرد اما اکنون می‌کوشد عقب‌ماندگی از رشد آسیا را جبران کند.
به گزارش فرچن، سخت‌تر شدن خرید دارایی‌های غربی به دلیل افزایش نظارت دولت‌های اروپایی و آمریکایی موجب شده است که سرمایه‌گذاران خلیج بیشتر به سمت بازارهای آسیایی گرایش پیدا کنند.
سرمایه‌گذاری‌های صندوق‌های حاکمیتی خلیج در آسیا همچنان در حال افزایش است، به ویژه در فناوری، خودروهای برقی و بازی‌های ویدیویی، جایی که فرصت‌های رشد چشمگیری وجود دارد.
علاوه بر چین و هند، کشورهای خلیج فارس به دنبال گسترش همکاری با کشورهای جنوب شرق آسیا مانند مالزی و اندونزی هستند که اشتراکات فرهنگی و مذهبی دارند.
هنگ‌کنگ و سنگاپور نیز برای جذب سرمایه‌گذاران خلیجی رقابت می‌کنند.
فرچن گزارش کرده است که هرچند هنوز مشخص نیست تلاش‌های هنگ‌کنگ چقدر موفق بوده، اما نزدیکی به چین یک مزیت مهم برای آن محسوب می‌شود.
از سوی دیگر، شرکت‌های آسیایی، به‌ویژه چینی‌ها، به دلیل فشارهای غرب، در حال گسترش فعالیت‌های خود در خاورمیانه هستند و از حمایت مالی صندوق‌های خلیجی برخوردار می‌شوند.
هرچند پیوندهای امنیتی خلیج فارس با آمریکا محدودیت‌هایی برای روابط کامل با چین ایجاد می‌کند، اما به گزارش فرچن، در شرایط جدید جهانی، کشورهای خلیج به دنبال انعطاف بیشتر و تنوع‌بخشی به سرمایه‌گذاری‌های خود هستند تا فرصت‌های تازه را از دست ندهند.