اسرائیلیها از درگذشت پاپ خوشحالند!
در گذشت پاپ فرانسیس در اسرائیل واکنشهای مخالف و موافقی به دنبال داشت، بهویژه بهخاطر انتقاداتش از اسرائیل در جنگ غزه.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدیتبار - اعلام خبر مرگ پاپ فرانسیس در صبح روز دوشنبه واکنشهای مختلطی در اسرائیل برانگیخت، بهویژه که سیاستمداران، تحلیلگران و کاربران شبکههای اجتماعی بر نقدهای پاپ از اسرائیل در زمان جنگ این کشور علیه غزه متمرکز شدند.
به گزارش میدل ایست آی، پاپ فرانسیس که در ۸۸ سالگی درگذشت، پیشتر اقدامات اسرائیل در غزه را محکوم کرده و وضعیت انسانی در آنجا را تأسفبار توصیف کرده بود.
در آخرین سخنرانیاش در روز عید پاک، او خواستار آتشبس، آزادی گروگانها و کمک به مردم گرسنه غزه شد.
واکنشهای اسرائیلیها به موضع پاپ عمدتاً منفی بود و سفیر سابق اسرائیل در واتیکان، رافی شوتز، اظهار داشت که پاپ اسرائیل را ناامید کرده است.
رسانههای راستگرای اسرائیلی مانند «اسرائیل هیوم» و «کانال ۱۴» او را شدیدترین منتقد اسرائیل خواندند، در حالی که زویکا کلاین از روزنامه «جرزالم پست» او را متهم به حمایت بیقید و شرط از حماس کرد.
پاپ فرانسیس بارها از اقدامات اسرائیل در غزه انتقاد کرده بود، بهویژه کشتار کودکان فلسطینی، و بهطور منظم با جامعه مسیحی غزه صحبت میکرد و به آنها تسلیت میگفت.
به گزارش میدل ایست آی، در کتاب خود که در سال ۲۰۲۴ منتشر کرد، پاپ فرانسیس پیشنهاد داد که اقدامات اسرائیل ممکن است بهعنوان نسلکشی تلقی شوند و خواستار تحقیق در این زمینه شد.
اظهارات او منجر به تنشهای دیپلماتیک شد و وزارت امور خارجه اسرائیل دیپلمات ارشد واتیکان را احضار کرد.
پس از درگذشت پاپ، بسیاری از اسرائیلیهای عادی در شبکههای اجتماعی به ابراز رضایت پرداختند و برخی حتی به جشن گرفتن پرداخته، او را «دغل» و «یهودستیز» خواندند.
با این حال، همه واکنشها منفی نبودند.
رئیسجمهور اسرائیل، اسحاق هرزوگ، ضمن ابراز همدردی، پاپ فرانسیس را یک رهبر معنوی بزرگ خواند.
برخی کاربران نیز از شدت واکنشهای دیگران انتقاد کرده و بر لزوم احترام به هر دو دین تأکید کردند.
میدل ایست آی گزارش کرده است که مرگ پاپ همچنان باعث بحثهای گستردهای درباره میراث او، بهویژه در رابطه با موضعش نسبت به اسرائیل و فلسطین شد.