افشای نقش کره شمالی در آزادسازی منطقه کورسک - تسنیم
واکنش رسانه های غربی به آزادسازی منطقه کورسک روسیه، انتقاد ترامپ از پیشنهاد بازگرداندن کریمه به اوکراین، دیدارهای زلنسکی با ترامپ، استارمر، ماکرون و نخست وزیر ایتالیا در رم و مخالفت با ارسال سلاح در برلین، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بعد از گذشت 8 ماه از نفوذ نیروهای مسلح اوکراین به داخل خاک روسیه (در آگوست سال گذشته) و اشغال بخشی از نواحی مرزی منطقه کورسک، روز شنبه این منطقه به طور کامل آزاد شده و آخرین روستای اشغالشده توسط نیروهای اوکراینی، یعنی روستای گورنال، نیز پاکسازی شد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در یک پیام ویدیویی از پرسنل یگانهای نیروهای مسلح روسیه که در آزادسازی منطقه کورسک شرکت داشتند، قدردانی کرد.
او تأکید کرد که ماجراجویی کییف در کورسک کاملاً شکست خورده و تلفات سنگین وارد شده به دشمن، از جمله در میان توانمندترین و آموزشدیدهترین نیروهای مسلح اوکراین، تاثیر مثبتی بر تمامی خطوط تماس جبهه نبرد خواهد گذاشت.
والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه در گزارش خود به رئیسجمهور پایان موفقیتآمیز عملیات آزادسازی منطقه کورسک را مورد تأکید قرار داده و افزود که نقشه کییف برای ایجاد یک عرصه راهبردی و جلوگیری از پیشروی نیروهای روسیه در جبهه دونباس، کاملاً با شکست مواجه شد.
کارشناسان نظامی این موفقیت ارتش روسیه را یک دستاورد بزرگ و یک رویداد سیاسی بسیار مهم، در شرایطی که روند دستیابی به راهحل صلحآمیز در جریان است، ارزیابی کرده و این موفقیت را یک برگ برنده غیرقابل انکار دانستند که مواضع مسکو در مذاکرات را تقویت خواهد کرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و پنجاه و نهمین (1159) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
اشاره زاخارووا به نقش نظامیان کره شمالی در آزادسازی منطقه کورسک
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته اعلام کرد که نظامیان کره شمالی به طور مستقیم در نبردهای آزادسازی منطقه کورسک شرکت داشتند که این امر نتیجه توافقنامه مشارکت راهبردی بین مسکو و پیونگ یانگ است.
این موضوع در یادداشت منتشره در سایت رسمی وزارت خارجه روسیه آمده است.
زاخارووا یادآور شد که نظامیان کره شمالی طبق توافقنامه مشارکت راهبردی که در دسامبر سال 2024 به اجرا درآمد، دوشادوش نیروهای روسیه در منطقه کورسک جنگیدند.
به گفته وی، مشارکت نظامیان کرهای در آزادسازی منطقه کورسک، صفحه جدیدی در همکاری بین دو ملت روسیه و کره شمالی گشوده است.
این دیپلمات افزود که هنوز واکنش رسمی مقامات پیونگیانگ به ارزیابی مثبت روسیه از اقدامات نظامیان کره شمالی اعلام نشده، اما در مسکو تردیدی نیست که این واکنش مثبت خواهد بود.
وی تاکید کرد که مسکو اطمینان دارد روابط بین روسیه و کره شمالی طبق توافقهای بهدستآمده میان رهبران دو کشور همچنان تقویت و توسعه خواهد یافت.
توافقنامه مشارکت راهبردی جامع بین روسیه و کره شمالی در تاریخ 19 ژوئن 2024 طی سفر ولادیمیر پوتین به پیونگیانگ امضا شد و در 4 دسامبر پس از تبادل اسناد تصویب طور رسمی به اجرا درآمد.
کمک نظامیان کره شمالی در آزادسازی منطقه کورسک روز شنبه توسط والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه فاش شده بود.
اظهارات گراسیموف نخستین بیانیه رسمی درباره مشارکت نیروهای کره شمالی در آزادسازی منطقه کورسک به شمار میآید.
این مقام نظامی در گزارش خود به ولادیمیر پوتین در خصوص پایان موفق عملیات آزادسازی منطقه مرزی کورسک، به طور ویژه به مشارکت نظامیان کره شمالی در این عملیات اشاره کرده و گفت که این نیروها «طبق توافقنامه مشارکت راهبردی جامع بین دو کشور، کمک قابل توجهی به نابودی گروههای نفوذی ارتش اوکراین به خاک روسیه کردهاند».
بعد از افشای این همکاری که تا قبل از آن بطور علنی تایید نشده بود، شب گذشته برای نخستین بار تصویری از سربازان کره شمالی که احتمالاً در آزادسازی منطقه کورسک مشارکت داشتند، در کانالهای نظامی منتشر شد.
رسانههای غربی آزادسازی منطقه کورسک را شکست کییف نامیدند
پس از آزادسازی منطقه کورسک توسط نیروهای مسلح روسیه، رسانههای غربی گزارش دادند که کییف یکی از اهرمهای مهم خود برای مذاکرات درباره دونباس را از دست داده است.
روز شنبه رسانههای غربی به طور گسترده به سخنان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه درباره آزادسازی کامل منطقه کورسک پرداختند.
روزنامه بریتانیایی "تلگراف" با تیتر «پوتین از پیروزی در منطقه کورسک خبر داد» نوشت که ارتش روسیه نیروهای اوکراینی را از این منطقه مرزی بیرون راند.
نشریه "پولیتیکو" نیز با استناد به سخنان والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه، بر آزادی کامل منطقه تأکید کرد.
روزنامه "نیویورک تایمز" یادآور شد که آزادسازی منطقه کورسک میتواند یکی از موانع موجود بر سر راه مذاکرات برای حلوفصل درگیری را از میان بردارد و به اختلافنظر میان تحلیلگران درباره معقول بودن تلاش کییف برای حفظ این منطقه اشاره کرد.
نشریه "برلینر سایتونگ" نیز گزارش داد که کنترل بر منطقه کورسک برای ولودیمیر زلنسکی اهمیت داشت، چرا که وی قصد داشت از این منطقه به عنوان ابزاری برای معامله بر سر دونباس استفاده کند.
"نیویورک پست" نوشت که کییف امیدوار بود با حمله به منطقه کورسک توجه مسکو را از جبهه دونباس منحرف کند، اما ارتش روسیه در این محور نیز به موفقیت دست یافت.
روزنامه "فایننشال تایمز" نیز تأکید کرد که هدف مقامات اوکراینی برای حفظ این منطقه به منظور چانهزنی با مسکو با شکست مواجه شد.
ترامپ درخواستها برای بازگرداندن کریمه به اوکراین را مضحک خواند
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، مقاله روزنامه "نیویورک تایمز" که پیشنهاد بازگرداندن مناطق ازدسترفته به اوکراین داده بود، را مورد انتقاد قرار داد.
وی شب گذشته، شنبه، در صفحه خود در شبکه اجتماعی Truth Social نوشت که فارغ از اینکه چه توافقی میان روسیه و اوکراین حاصل شود، «حتی اگر این بزرگترین توافق تاریخ باشد»، "نیویورک تایمز" همچنان درباره این رویداد بدگویی خواهد کرد.
ترامپ افزود: «پیتر بیکر، نویسنده بسیار مغرض و بیاستعداد "نیویورک تایمز"، به خواست سردبیر خود عمل کرده و نوشته که اوکراین باید سرزمینهای خود، از جمله کریمه، را بازگرداند و درخواستهای مضحک دیگری را مطرح کرده است.»
علاوه بر این، ترامپ باراک اوباما و جو بایدن، رؤسایجمهور پیشین ایالات متحده را مقصر در آغاز درگیری اوکراین دانست.
به گفته وی، اوباما زمینه را برای تصرف شبهجزیره کریمه توسط روسیه «بدون شلیک حتی یک گلوله» فراهم کرد.
ترامپ یک روز قبل نیز گفته بود که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین این واقعیت را درک میکند که کریمه در ترکیب روسیه باقی خواهد ماند.
ترامپ روسیه را به اعمال تحریمهای بانکی تهدید کرد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا روز شنبه اعلام کرد که روسیه «هیچ دلیلی» برای ادامه حملات به زیرساختهای اوکراین ندارد و با وجود ادعای مسکو مبنی بر هدف قرار دادن صرفاً اهداف نظامی و شبهنظامی، تهدید کرد که در صورت ادامه این کار به اعمال تحریمهای بانکی روی خواهد آورد.
وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی Truth Social نوشت: «این حملات باعث میشود که فکر کنم شاید او (ولادیمیر پوتین) مایل نیست جنگ را متوقف کند...
و باید به شیوه دیگری با او برخورد کرد، از طریق اعمال تحریمهای بانکی یا تحریمهای ثانویه؟»
روز پنجشنبه وزارت دفاع روسیه از حمله گسترده به تأسیسات هوانوردی، موشکی و زرهی در خاک اوکراین خبر داده بود.
طبق این گزارش، اهدافی که در آنها سوخت موشکی و انواع مختلف باروت برای ارتش اوکراین تولید میشد، مورد اصابت قرار گرفتند.
زلنسکی دیدار با ترامپ در رم را خوب توصیف کرد
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که دیدار خوبی با دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده در رم داشته است.
وی در کانال تلگرامی خود نوشت: «دیدار خوبی بود.
ما بحثهای زیادی به صورت رودررو داشتیم.
امیدواریم که نتایج مثبتی از تمامی صحبتهایی که انجام شد حاصل شود.»
زلنسکی همچنین از ترامپ قدردانی و ابراز امیدواری کرد که آنها «به نتایج مشترکی دست یابند.»
دونالد ترامپ پیش از مراسم تدفین پاپ فرانسیس در کلیسای سنپیترو، یک دیدار 15 دقیقهای با زلنسکی داشت.
به گزارش شبکه "اسکای نیوز"، آنها توافق کردند که پس از مراسم گفتوگو را ادامه دهند، اما این دیدار برگزار نشد و ترامپ پس از شرکت در مراسم تشییع به سرعت رم را ترک کرد.
کاخ سفید شب گذشته شنبه یادآور شد که گفتوگوی کوتاه دونالد ترامپ با ولودیمیر زلنسکی در رم «سازنده» بود.
گفتوگوی زلنسکی با نخستوزیر ایتالیا درباره دستیابی به صلح در اوکراین
جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین که روز شنبه برای شرکت در مراسم تدفین پاپ فرانسیس به رم سفر کرده بود، درباره دستیابی به آتشبس در اوکراین گفتوگو کردند.
در بیانیه کاخ کیجی آمده است: «رهبران ایتالیا و اوکراین در جریان این دیدار بار دیگر حمایت خود را از تلاشهای ترامپ برای دستیابی به صلحی عادلانه و پایدار که بتواند آیندهای همراه با امنیت، حاکمیت و آزادی برای اوکراین تضمین کند، اعلام کردند.»
نخستوزیر ایتالیا همچنین بر لزوم برقراری فوری و بیقید و شرط آتشبس و همچنین ضرورت پذیرش تعهدات مشخص از سوی روسیه برای آغاز روند صلح تأکید کرد.
دیدار زلنسکی با استارمر و ماکرون در رم
دفتر نخستوزیری دولت انگلیس اعلام کرد که کییر استارمر بعد از ظهر روز شنبه در رم با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین دیدار کرد.
در بیانیه منتشره آمده است: «آنها درباره پیشرفت مثبتی که چند روز قبل در نشست لندن در خصوص تضمین صلحی عادلانه و پایدار در اوکراین حاصل شده گفتوگو کرده و توافق کردند که در اولین فرصت مجدداً در این باره تبادل نظر کنند.»
علاوه بر این، استارمر و زلنسکی توافق کردند که همکاری فشرده با شرکای بینالمللی را ادامه داده و این روند را با همان پویایی حفظ کنند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه نیز اعلام کرد که در رم دیدار «بسیار مثبتی» با زلنسکی داشته و مدعی شد که زلنسکی بار دیگر آمادگی خود برای آتشبس بدون قید و شرط را تأیید کرده است.
رئیسجمهور فرانسه تأکید کرد: «اوکراین آماده برقراری آتشبس بدون قید و شرط است.
زلنسکی امروز این موضوع را به من تأیید کرد.
او میخواهد با همکاری آمریکاییها و اروپاییها بر روی تحقق این موضوع کار کند.»
تظاهرات راستگرایان در برلین علیه کمک نظامی به اوکراین
در مرکز شهر برلین، صدها نفر از فعالان سیاسی آلمانی با برگزاری راهپیمایی خواستار توقف ارسال موشکهای دوربرد "تائوروس" به اوکراین شدند.
این راهپیمایی توسط گروه ابتکاری «با یکدیگر برای آلمان» سازماندهی شده بود.
طبق گزارش پلیس، بیش از 500 نفر در این راهپیمایی شرکت داشتند و پرچمهای ملی و صلح را حمل کرده و شعارهایی علیه انتقال تسلیحات به اوکراین سر دادند.
این تظاهرات بارها توسط گروههای ضداعتراض که تعداد آنها تقریباً برابر با شرکتکنندگان اصلی بود، متوقف شد.
در جریان این تجمع بیش از 30 نفر به دلیل سردادن شعارهای توهین آمیز و استفاده از سلام نازی دستگیر شدند.
روز شنبه در سایر شهرهای آلمان نیز اعتراضات ضدجنگ مشابهی برگزار شد.
در شماری از شهرهای آلمان، در راهپیماییهای عید پاک نیز درخواست خلع سلاح، توقف ارسال تسلیحات به کییف و تأکید بر ضرورت مذاکرات صلحآمیز مورد تاکید قرار گرفت.
انتهای پیام/