خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برداشت چغندر قند در 380 هکتار اراضی استان بوشهر

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404 - 10:12
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: برای نخستین بار در استان بوشهر محصول چغندرقند در سطح 380 هکتار اراضی بخش شبانکاره دشتستان برداشت شد.
كشت،چغندرقند،محصول،شبانكاره،كشاورزي،دشتستان،كشاورزان،استان،ب ...

رضا حسین‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شبانکاره دشتستاناز کشت موفقیت‌آمیز 380.5 هکتار چغندرقند در مناطق شبانکاره و وحدتیه شهرستان دشتستان برای اولین بار در استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: این طرح با مشارکت 31 کشاورز و در قالب قرارداد با کارخانجات قند مرودشت، فسا و یاسوج اجرا شده است.
وی آغاز کشت چغندرقند در اراضی شبانکاره دشتستان را آبان ماه سال قبل اعلام و تصریح کرد: برداشت محصول چغندرقند از اردیبهشت سال جاری آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود در هر هکتار 65 تن محصول تولید و برداشت شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر پیش‌بینی کل تولید محصول چغندرقند اراضی استان بوشهر را 24 هزار و 732 تن اعلام و بیان کرد: در این عملیات با رعایت الگو کشت از بذرهای اصلاح شده و آبیاری به روش نوین استفاده شده است.
وی از نظارت مستمر کارشناسان جهاد کشاورزی استان بوشهر از تولید محصول چغندرقند خبر داد و خاطرنشان کرد: اهداف اقتصادی این طرح تأمین بخشی از نیاز کارخانجات قند استان‌های همجوار، ایجاد اشتغال فصلی برای 200 نیروی کار محلی و افزایش درآمد کشاورزان تا 40 درصد نسبت به کشت‌های سنتی است.
حسین‌پور اضافه کرد: این موفقیت نشان می‌دهد با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از الگوهای نوین کشاورزی، می‌توان در استان بوشهر هم به کشت محصولات استراتژیک مانند چغندرقند پرداخت.
کشت چغندرقند به تنوع محصولات شهرستان دشتستان اضافه شد
علی رحیمی هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شبانکاره دشتستان از موفقیت‌آمیز بودن کشت چغندرقند در این شهرستان خبر داد و گفت: این محصول با عیاری مناسب و رعایت مسائل فنی، امسال به تنوع محصولات کشاورزی دشتستان اضافه شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان جزئیات اجرایی طرح و مزیت‌های کشت چغندرقند را برشمرد و سازگاری با شرایط آب‌وهوا منطقه، عیار قند بالا به دلیل رعایت زمان کاشت مناسب بهبود تناوب زراعی و کاهش علف‌های هرز را از ویژگی‌های آن دانست.
وی چالش‌های اجرایی این طرح را تأمین سوخت ماشین‌آلات برداشت محصول دانست و بر رفع مشکل حمل‌ونقل محصول چغندرقند با همکاری کامیون‌داران محلی و هماهنگی با پلیس راه و اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تأکید کرد.
رحیمی دستاوردهای اقتصادی کشت چغندرقند در دشتستان را ایجاد اشتغال فصلی برای نیروهای محلی، سودآوری بالا برای کشاورزان مشارکت‌کننده، زمینه‌سازی برای کشت گسترده‌تر در سال‌های آینده اعلام کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان اضافه کرد: با حل مشکلات حمل‌ونقل و باربری، پیش‌بینی می‌کنیم این کشت به الگویی پایدار در اقتصاد کشاورزی منطقه تبدیل شود.
انتظار داریم سال آینده شاهد استقبال بیشتری از سوی کشاورزان باشیم.
وی توسعه سطح زیر کشت با مشارکت بیشتر کشاورزان، بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل محصول و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای بهینه‌سازی کشت چغندرقند را از برنامه‌های آینده دانست.
کشت 350 هکتار چغندرقند در دشت شبانکاره با موفقیت اجرا شد
بخشدار شبانکاره هم از کشت موفقیت‌آمیز 350 هکتار چغندرقند در دشت شبانکاره برای نخستین بار در استان بوشهر بار خبر داد و گفت: این محصول استراتژیک با حمایت جهاد کشاورزی و کشاورزان منطقه، عملکرد بسیار خوبی داشته است.
ابراهیم حسینی جزئیات اجرایی طرح و مزیت‌های کشت را تناسب با شرایط آب‌وهوا منطقه سودآوری بالا برای کشاورزان، جلب توجه مسئولان به عنوان محصولی اقتصادی دانست.
وی تأکید کرد: با عنایت الهی، چغندر قند در شبانکاره به‌خوبی جواب داده و امیدواریم این موفقیت، زمینه‌ساز توسعه بیشتر کشت این محصول در سال‌های آینده باشد.
بخشدار شبانکاره چشم‌انداز آینده را افزایش سطح زیر کشت با مشارکت بیشتر کشاورزان، بهبود روش‌های برداشت و حمل‌ونقل و تقویت همکاری با جهاد کشاورزی برای پشتیبانی فنی ذکر کرد.
انتهای پیام/190