مستندنگاری ۷ پروژه شاخص مدیریت شهری آغاز شد
مدیرکل بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران گفت: از اسفندماه ۱۴۰۳، با تهیه فهرستی از پروژههای شاخص خاتمهیافته در سالهای گذشته، فرایند مستندنگاری پروژهها با اولویتبندی دقیق آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی علاءالدینی، مدیرکل برنامهریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران، با اشاره به مستند نگاری برخی از رویدادها و پروژههای شاخص شهری، اظهار کرد: مستندسازی، به عنوان یکی از گامهای کلیدی در مدیریت پروژه (شامل؛ ثبت، ذخیرهسازی و انتقال دانش پروژه)، نقشی بیبدیل در توسعه پایدار شهری و ارتقا بهرهوری مدیریت پروژهها ایفا میکند.
وی ادامه داد: این فرایند، علاوه بر ثبت اطلاعات مهم، به تسهیل تصمیمگیریها و بهبود مدیریت منابع در پروژههای شهری کمک میکند.
در همین راستا، شهرداری تهران با هدف حفظ و انتقال صحیح دانش و تجربیات تولیدشده در دل پروژههای شاخص، گامی بزرگ در جهت نظاممند کردن فرآیند مستندسازی برداشته است.
مدیرکل برنامهریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران بیان کرد: مستندسازی اصولی و کاربردی مستندات پروژهها نه تنها میتواند مسیر اجرای پروژههای آتی را هموار کند، بلکه از تکرار خطاها، دوبارهکاریها و اتلاف منابع جلوگیری کرده و ضمن شفافسازی فرآیندها، بهبود کیفیت مدیریت پروژهها را به ارمغان میآورد.
علاءالدینی افزود: مستندسازی دقیق و شفاف همچنین ابزاری مؤثر برای کاهش اختلافات و تنشهای احتمالی بین ذینفعان پروژههاست؛ چرا که با ثبت درست خطمشیها، فرآیندها و نتایج، چارچوبهای اجرایی و مدیریتی کاملاً روشن و قابل پیگیری خواهد بود.
مدیرکل برنامهریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران تصریح کرد: در راستای این اهداف، معاونت مستندسازی و توسعه داشبوردهای مدیریتی ادارهکل برنامهریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران مسئولیت سازماندهی، طراحی و اجرای فرآیند مستندسازی پروژهها و عملیات در شهرداری را بر عهده دارد.
این معاونت ضمن تدوین استانداردهای تولید گزارشهای تخصصی و مدیریتی، فعالیتهای متنوعی از جمله جمعآوری مستندات عملکردی از حوزههای مختلف، مدیریت آرشیو مستندات، تولید گزارشهای دورهای و موردی، و همچنین راهبری ثبت تجربیات و پروژههای شاخص را انجام میدهد.
وی اضافه کرد: از اسفندماه ۱۴۰۳، با تهیه فهرستی از پروژههای شاخص خاتمهیافته یا در حال اتمام در سالهای گذشته، فرایند مستند نگاری پروژهها با اولویتبندی دقیق آغاز شده است.
این پروژهها شامل؛ باغراه حضرت زهرا (س)، ساماندهی رود دره فرحزاد، پردیس مسافری شرق تهران، برقیسازی ناوگان حملونقل عمومی، شبکه پساب شهر تهران، توسعه انرژیهای نو در مدیریت شهری و طرح ساماندهی معتادان متجاهر در مراکز یاورشهر است.
علاءالدینی خاطرنشان کرد: این فرآیند با تعیین متولیان اصلی هر پروژه و همکاری نزدیک با واحدهای تخصصی شهرداری تهران انجام میشود و به عنوان یک گام مؤثر در جهت حفظ دانش و ثبت تجربیات برتر در مدیریت شهری مطرح است.