خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نیویورک تایمز: ترامپ در باتلاق جنگ پرهزینه و بی‌فایده یمن غرق می‌شود

مهر | بین‌الملل | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404 - 11:18
با وجود تلاش دولت‌های پیشین آمریکا مبنی بر خروج نظامیان این کشور از خاورمیانه، دونالد ترامپ، آمریکا را وارد جنگ پرهزینه و بی‌فایده جدیدی در یمن کرده است.
آمريكا،آمريكايي،گزارش،دلار،هزينه،يمن،بالغ،درياي،حملات،نظامي، ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، روزنامه آمریکایی نیویورک تایم در گزارشی با انتقاد از سیاست‌های دولت آمریکا نسبت به جنگ افروزی در یمن تصریح کرد که این جنگ منابع آمریکا را به فرسایش می‌کشاند و با اهداف اعلام شده این کشور مبنی بر تمرکز استراتژی در مقابل چین و منطقه اقیانوس آرام در تناقض است، علاوه بر اینکه تاکنون نتوانسته اهداف مورد نظر خود را محقق سازد.
این گزارش نوشت که ترامپ در حالی به ریاست جمهوری رسید که وعده توقف جنگ‌های پرهزینه و مستمر در خاورمیانه را داده بود، اما سه ماه پس از ریاست جمهوری، خود را در عملیات جدید و فراگیری دید که دولت‌های گذشته را کلافه کرده بود.
این گزارش می‌افزاید که وزیر دفاع آمریکا روند جنگی را دنبال می‌کند که واشنگتن تاکنون نتوانسته از طریق آن دریانوردی را در آبراهه ارتباطی اقیانوس هند و دریای مدیترانه و کانال سوئز عادی کند و به این ترتیب دولت ترامپ وارد دور باطل و پرهزینه ای شده است که می‌تواند باعث افزایش تنش در منطقه شده و خروج نیروهای آمریکایی را روز به روز مشکل‌تر سازد.
این گزارش با اشاره به اینکه هزینه خسارت‌های وارد شده به ناوهای هواپیمابر آمریکایی و هزینه‌های راه اندازی هر کدام از این ناوها روزانه بالغ بر ۶ و نیم میلیارد دلار است، تصریح کرد که بمب افکن‌های بی ۲ آمریکایی نیز برای هر ساعت پرواز بالغ بر ۹۰ هزار دلار هزینه به جای می‌گذارد.
بمب‌هایی که این جنگنده‌ها و دیگر پهپادها و جنگنده‌های آمریکایی طی یک ماه اول از جنگ روی مردم یمن فرو ریختند، بالغ بر ۲۵۰ میلیون دلار هزینه به جای گذاشته است.
این گزارش می‌افزاید که هزینه موشک‌های رهگیر و ضد موشک استفاده شده علیه حملات یمنی‌ها نیز دو میلیون دلار برای هر موشک است تا شاید بتواند جلوی عملیات موشکی و پهپادی یمنی‌ها که هر کدام از آنها کمتر از چند هزار دلار برای نیروهای مسلح یمن هزینه برداشته را بگیرد.
این روزنامه با استناد به گزارش کنگره آمریکا می‌افزاید که به این ترتیب به نظر می‌رسد هزینه عملیات نظامی آمریکا در یمن به عنوان فقیرترین دولت خاورمیانه بالغ بر ۲ میلیارد دلار بوده است.
این گزارش می‌افزاید که یمنی‌ها تنها طی مارس گذشته ۶ هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را ساقط کرده‌اند و صدها حمله هوایی به اهداف آمریکایی انجام داده و خلبانان آمریکایی را در انجام حملات خود به مخاطره انداخته‌اند.
حملات صورت گرفته در منطقه باعث افزایش هزینه‌های حمل و نقل شده و بیشتر شرکت‌های ترابری در دنیا، مسیر کشتیرانی خود را تغییر داده و کشتی‌های خود را از جنوب آفریقا حرکت می‌دهند.
این گزارش با اشاره به اینکه تنها ۱۲ درصد از حمل و نقل دریایی و تجارت جهانی از این آبراهه عبور می‌کند که این میزان برای آمریکا کمتر از این رقم است، می‌افزاید که آیا هزینه کردن چند میلیارد دلار و به خطر انداختن جان آمریکایی‌ها و ریسک آمادگی‌های نظامی در مناطق بیشتر، برای تغییر این شرایط عاقلانه است؟
نیویورک تایمز بازگرداندن شرایط عادی به دریای سرخ را بدون توقف نفوذ نیروهای مسلح یمن در ساحل غربی این کشور غیر ممکن دانست و تاکید کرد که سعودی‌ها طی ۷ سال گذشته بیش از ۲۵ هزار حمله به یمن انجام داده‌اند که باعث کشته شدن ۳۷۷ هزار یمنی شده است، اما انصار الله در تمام این مدت کنترل خود بر بخش‌های ساحلی را حفظ کرده است.
این روزنامه آمریکایی می‌افزاید که ترامپ نیز مانند دیگر رؤسای جمهور آمریکا، تصور اشتباهی در مورد برتری قاطع نظامی آمریکا داشته و در سایه ناتوانی نیروهای نظامی این کشور از سرکوب انصارالله در حملات هوایی، احتمالاً موقعیتی شکست خورده خواهد داشت که باعث عقب نشینی از این جنگ یا تلاش برای گسترش تنش می‌شود.
در همین رابطه سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیه‌ای گفت که دولت این کشور هیچ طرح و تاکتیکی برای نحوه دفاع از منافع آمریکا در دریای سرخ ندارد.
وی افزود که تأمین امنیت دریای سرخ مسئولیت شرکای آمریکا در منطقه است و آمریکا نیز از نزدیک با آنها در این رابطه همکاری دارد.
نیویورک تایمز در پایان مقاله خود می‌افزاید که ترامپ جدیدترین رئیس جمهور آمریکا است که مقابله با چین را در اولویت اصلی خود قرار داده، اما از این مسیر منحرف شده است.
آن هم در شرایطی که موفقیت استراتژیک طولانی مدت در خاورمیانه اگر با تلاش‌های دیپلماتیک و سیاسی گسترده همراه نباشد، بعید به نظر می‌رسد.