خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اردن و اخوان المسلمین

مشرق | بین‌الملل | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404 - 11:53
اردن،اخوان،المسلمين،پادشاهي،حماس،سياسي،اعلام،كشور،اخواني،بال ...

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی انتفاضه فلسطین در مطلبی با عنوان اردن و اخوان المسلمین نوشت:
مازن عبدالله هلال الفرایه وزیر کشور اردن با اعلام انحلال اخوان‌المسلمین هشدار داده هرگونه انتساب به این گروه در اردن ممنوع است و گروه‌های سیاسی، رسانه‌ها و نهادهای جامعه اردن حق تعامل و ارتباط با اخوان المسلمین را ندارند.
او اعلام کرد که ادامه فعالیت جماعت اخوان‌المسلمین، کشور و امنیت اردن را در معرض خطر و تهدید قرار می‌دهد.
همچنین او مدعی شده است که اخوان المسلمین برای قاچاق و از بین بردن اسناد فراوانی، با هدف مخفی نگه داشتن فعالیت‌های خود تلاش کرده است.
این تصمیم حاکمیت در ادامه خبر دستگیری گروهی حدوداً بیست نفره در هفته پیش به اتهام اقدامات ضد امنیت ملی از جمله ساخت سلاح و...
گرفته شده است.
خبری که با واکنش مثبت رسانه‌ها و تحلیلگران اسرائیلی روبه‌رو شد.
آمیت سگال خبرنگار مشهور اسرائیلی این اتفاق را با عنوان «ضربه‌ای به حماس» ارزیابی کرد.
ابتدا باید گفت که تصمیم جدید اردن تأکید بر غیرقانونی بودن این جنبش و بسته شدن همه دفاتر منتسب یا نزدیک به اخوان‌المسلمین است، زیرا پیش از این در سال‌های اخیر بارها اردن اخوان‌المسلمین را غیرقانونی اعلام کرده است.
روابط اردن و اخوان المسلمین در 8 دهه گذشته مسیر طولانی را طی کرده است اما سازش اردن در سال 1994 با تل آویو طبق قرارداد وادی العربه، تنش میان اخوان و پادشاهی اردن آغاز شد.
این تنش‌ها در ابتدای دهه 20 و بالاخص پس از پیروزی حماس در سال 2005 در انتخابات مجلس فلسطین به اوجش رسید.
ورود حماس اخوانی به ساختار سیاسی، پادشاهی اردن را بسیار نگران کرد و محدودیت‌های بسیار زیادی برای اخوان المسلمین در اردن به دنبال آورد.
به طوری که در سال 2007 کرسی‌های پارلمان اخوان از 110 به 6 کاهش یافت و همان سال ساختار تشکیلاتی اصلی اخوان به نام «مرکز اسلامی» - که مجموعه فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آنها در اردن را شامل می‌شد - توسط حکومت مصادره و منحل شد.
انحلال و احکام علیه اخوان‌المسلمین در سال‌های 2013، 2015، 2019 و...
بارها تکرار شد.
پس از آن اخوان در اردن با چالش‌های فراوان از سوی حاکمیت، چند دستگی داخلی و...
روبه‌رو شد و در ماه‌های اخیر پس از طوفان‌الاقصی باری دیگر حساسیت‌های پادشاهی اردن برای حذف آنها افزایش یافت.
روابط اخوانی‌ها در اردن با پادشاهی در ماه‌های بعد از طوفان الاقصی تیره‌تر هم شده است.
تظاهرات‌های مختلف در اردن با واکنش صریح دولت روبه‌رو شد و حتی منابع عبری و عربی بارها فاش کردند که پادشاهی این کشور صراحتاً خالد مشعل را مسئول این ناآرامی‌ها دانسته و آن را توطئه‌ای علیه خودش قلمداد کرده است.
پادشاه اردن، اخوان و جریان حماس را به چشم دشمنی می‌بیند که سعی دارد اردن را به یک محور علیه اسرائیل و برهم زننده نظم پادشاهی هاشمی تبدیل کند.
و در پایان باید تأکید کرد جریان اخوان المسلمین که برآمده از نگاه اسلام سیاسی شهید حسن البنا است، پس از حدود صد سال طیف بسیار وسیعی را شامل می‌شود.
از حماس خالق 7 اکتبر تا اردوغان را اصطلاحاً اخوانی می‌نامند.
اخوان المسلمین تشکیلات منسجم به مفهوم یک رژیم سیاسی یا حقوقی نیست که تصمیمات آن منسجم و پیوسته باشد و حتی تفکرات آن در دو سر طیف از تند تا نرم گسترده است.
ساده‌سازی سیاست در نگاه به کشورها و بالاخص جریان‌ها که بسیار گسترده‌ترند، ما را در تحلیل و درک تحولات دچار اشتباه خواهد کرد.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.