نیروگاههای خورشیدی؛ تولید انرژی پایدار و کسب درآمد
دهدشت- با اجرای نیروگاههای خورشیدی در شهرها و روستاها میتوان به تولید انرژی پایدار و کسب درآمد زایی بهتر کمک کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، گروه استانها- طیبه سادات سعادتینیک: با پیشرفت تکنولوژی و تولید دستگاهها و حتی خودروهای برقی نیاز به تولید برق بیش از بیش بیشتر احساس میشود.
از طرفی با کاهش بارندگیها و تولید برق به وسیله نیروگاههای برق آبی در چند سال گذشته باعث شد تا تولید این انرژی از طریق نیروگاههای خورشیدی بیشتر مد نظر قرار گیرد.
در چند سال گذشته با ورود این تکنولوژی به کشور، برخی از سازمانها همانند کمیته امداد و بسیج سازندگی اقدام به اعطای تسهیلاتی در زمینه تولید برق از طریق همین نیروگاههای خورشیدی کردند.
نتایج و تولید این انرژیهای پاک در کشور نشان داد میتوان با اعتماد به این تکنولوژی برای تولید برق پایدار به جهت رفع ناترازی انرژی و کسب درآمد کمک کرد.
این نیروگاهها از تجمع مونتاژ سلولهای خورشیدی ساخته شده و انرژی خورشیدی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند، انرژی پاکی که میتواند ظرفیتی برای سرمایه گذاری باشد.
فرآیند تولید نیروگاه خورشیدی یا انرژی پاک بر خلاف نیروگاههای فسیلی بدون انتشار گازهای یا سایر آلایندههایی است که در آب و هوا مؤثرند.
عمر مفید این نیروگاهها بین ۲۵ تا ۳۰ سال بوده و نگهداری از آنها نیز آسان است و میتوان به آسانی آنها را در پشت بام منازل نصب کرد.
بسیج سازندگی پیشگام در تولید انرژی پاک
در چند سال گذشته بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد هم با اعطای تسهیلات اشتغال زایی به افراد متقاضی، زمینه را برای تولید برق و درآمد زایی فراهم کرد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن دو ظرفیت مناطق گرمسیری و سردسیری و شرایط توپوگرافی مناطق آن میتواند پایلوتی برای اجرای نیروگاههای خورشیدی بزرگ مقیاس در سطح کشور باشد.
شهرستان گرمسیری کهگیلویه نیز در این سال اخیر با ارائه تسهیلات به افراد متقاضی برای ایجاد و اجرای نیروگاههای خورشیدی قدمهای خوبی برداشته است که علاوه بر رفع نیاز خود به فروش آن نیز اقدام کرده است.
موضوعی که باعث شد این طرح برای دو هدف جبران ناترازی انرژی و کسب درآمد به عنوان یکی از طرحهای مهم بسیج سازندگی در شهرستان کهگیلویه مورد توجه قرار گرفته گیرد.
اجرای نیروگاههای ۱۵۰ کیلوواتی در دشت مازه دهدشت
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کهگیلویه در گفتوگو با خبرنگار مهر از اجرای نیروگاه ۱۵۰ کیلووات خورشیدی در دهکده اقتصادی دشت مازه دهدشت خبر داد و گفت: با توجه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر، بسیج نیز برای کمک به دولت و اجرای فرمان معظمله اقدام به انجام چنین طرحهایی کرده است.
سرهنگ سید علی اصغر پور بهشت با اشاره به اینکه با همکاری قرارگاه سازندگی سپاه سال گذشته بیش از ۱۲۰ پنل پنج کیلوواتی در شهرستان در دستور کار قرار گرفت، افزود: این طرحها در قالب تجمیعی و خانگی اجرا میشوند.
وی با بیان اینکه نیروگاه خورشیدی در پادگان قدس در منطقه دشتمازه شهرستان کهگیلویه یکی از طرحهای تجمیعی است، بیان کرد: اجرای این طرح با مشارکت ۱۲۰ متقاضی و ارائه تسهیلات کم بهره به مبلغ ۱۳۵ میلیارد ریال انجام شده است.
فرمانده ناحیه مقام بسیج شهرستان کهگیلویه با اشاره به ضمانت خرید برق از متقاضیان پنلهای خورشیدی، تاکید کرد: توافقنامهای بین سپاه، شرکت واسط و شرکت توزیع برق منعقد شده که بر اساس آن برق تولیدی تا ۲۰ سال ضمانت خرید دارد.
وی هدف از اجرای این طرحها را کمک به جبران ناترازی انرژی، اشتغالزایی و کسب درآمد توسط خانوادههای نیازمند نام برد.
سرهنگ پور بهشت تصریح کرد: علاوه بر دهکده اقتصادی دشت مازه، روستاهایی از جمله چنگلوا و میرآباد دیشموک طرحهای پنل خورشیدی وارد مدار شده است.
سرگرد سید زریر افسر مسئول بسیج سازندگی کهگیلویه هم در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: برای تکمیل هر پنل ۱۵۰ میلیون تومان چهار درصد با باز پرداخت هفت ساله اهدا به متقاضیان پرداخت میشود.
تأمین انرژی پاک و کمک به اقتصاد خانوارهای کم درآمد
امام جمعه شهر دهدشت نیز با قدردانی از خدمات سپاه در اجرای طرحهای امیدآفرین، گفت: با توجه به شرایط ویژه ناترازی برق در کشور اجرای نیروگاههای خورشیدی گام مؤثری در جهت تأمین انرژی و کمک به اقتصاد خانوادههای متقاضی است.
حجت الاسلام علی وحدانی فر افزود: حمایت سپاه از راهاندازی نیروگاههای خورشیدی اقدامی به جا و مفید بوده و با توجه به ظرفیت شهرستان اجرای چنین طرحهایی میتواند توسعه پیدا کند.
خرید تظمینی برق خورشیدی تا ۲۰ سال
رئیس شرکت توزیع برق کهگیلویه در گفتوگو با خبرنگار مهر هم گفت: شرکت توزیع نیروی برق این شهرستان تا ۲۰ سال به طور تضمینی برق تولیدی نیروگاههای خورشیدی را خریداری میکند.
خسرو پرویزی افزود: تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ کیلووات از محل تولید نیروگاههای خورشیدی برق به برق شهرستان وارد شده است.
وی با اشاره به حمایت از طرحهای تولید انرژی تجدیدپذیر بیان کرد: حمایت دولت از سرمایهگذار، اهدای زمین منابع ملی برای اجرای طرح و اعطای تسهیلات از جمله مشوقها است.
رئیس شرکت توزیع برق کهگیلویه مراحل اخذ مجوز احداث نیروگاه بالاتر از ۲۰۰ کیلووات را ثبتنام در سایت سازمان انرژِهای نو و تجدید پذیر جهت اخذ و صدور پروانه احداث نیروگاه خورشیدی عنوان کرد و اضافه کرد: ارائه درخواست و اخذ تأیید اولیه از شرکت توزیع نیروی برق استان برای امکان سنجی و مجوز اتصال به شبکه و فیدر موجود، اخذ مجوزهای لازم از اداره منابع طبیعی و امور اراضی و تأیید زیست محیطی از دیگر مراحل اجرای این نیروگاهها است.
پیش بینی میشود با اجرای طرح نیروگاههای خورشیدی بخش اعظمی از نیاز انرژی کشور در این زمینه تولید شده و نیاز به استفاده از سایر نیروگاهها کاهش یابد.