شهرک های کشاورزی 10 هزار فرصت شغلی در اردبیل ایجاد کرده است
مدیرعامل شهرک کشاورزی کشور، گفت: در استان اردبیل با توسعه شهرک های کشاورزی، فرصت اشتغال برای 10 هزار نفر فراهم شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، پیمان اسکندری امروز در آیین معارفه مدیرعامل جدید کشت و صنعت مغان، اظهار داشت: استان اردبیل به دلیل شرایط اقلیمی، آب و هوایی و خاک مناسب یکی از استانهای مهم در تولید محصولات کشاورزی و تأمین امنیت غذایی است.
وی اهمیت تأمین امنیت غذایی را یادآور شد و تصریح کرد: این امر معادل امنیت ملی است و مسئولان کشور بر تأمین امنیت غذا و دارو تاکید دارند و استان اردبیل جز استانهای پیشرو در رسیدن کشور به خودکفایی واقعی در این حوزه است.
مدیرعامل شهرک کشاورزی کشور تولید 4.5 میلیون تن محصولات متنوع کشاورزی را با استعدادهای آب و خاک بینظیر در این استان یادآور شد و گفت: در استان اردبیل در قالب شهرکهای کشاورزی بزرگترین شهرک گلخانهای در حال احداث است که 300 هکتار آن به بهرهبرداری رسیده و 300 هکتار نیز در آستانه بهرهبرداری است.
اسکندری افزود: با بهرهبرداری از 600 هکتار گلخانه در استان اردبیل به عنوان بزرگترین شهرک گلخانهای کشور، فرصت اشتغال برای 6 هزار نفر نیز فراهم میآید.
وی به وجود 2 کشت و صنعت مغان و پارس با ظرفیت بسیار بالا در تولید اشتغال اشاره کرد و ادامه داد: این 2 مجموعه در کنار سایر شهرکهای کشاورزی فرصت اشتغال 10 هزار نفری را در استان اردبیل فراهم کردند.
مدیرعامل شهرک کشاورزی کشور استعداد استان را در افزایش ظرفیت تولید و اشتغال حتی برای تأمین نیروی کار استانهای همجوار یادآور شد و خاطرنشان کرد: در سال مزین به سرمایهگذاری برای تولید ما از همراهی بخش خصوصی در تقویت شهرکهای گلخانهای حمایت میکنیم و به زودی 200 هکتار گلخانه جدید نیز در استان اردبیل با همت بخش خصوصی راهاندازی خواهد شد.
اسکندری به وضعیت نامناسب کشت و صنعت مغان در سالهای اخیر اشاره کرد و یادآور شد: هر چند این مجموعه در تولید بذر موفق بوده اما هیچ وقت نتوانسته جایگاه اصلی خود را در عرصه تولید محصولات متنوع در بخش زراعی، باغی و دامی نشان دهد.
وی به سوءمدیریتها در این مجموعه و بنگاه اقتصادی اشاره کرد و گفت: با گذر از این شرایط امیدواریم در دوره جدید مدیریت که مبتنی بر علم و تجربه است، بتوانیم ضعفهای گذشته را برطرف کرده و با آموزش نیروی انسانی و توانمندسازی در تقویت زنجیره تولید و ارزش افزوده در این بخش موفق عمل کنیم.
مدیرعامل شهرک کشاورزی کشور اضافه کرد: به هیچ وجه سود سالانه 80 میلیارد تومان در این بنگاه عظیم اقتصادی و یا پرداخت حقوق ماهانه مورد قبول و پسند ما نبوده بلکه کارها باید فراتر از این در بحث درآمدزایی و سودآوری انجام شده تا استان اردبیل و استانهای همجوار از فواید این مجموعه عظیم بهرهمند شوند.
اسکندری توسعه مدرن صنایع تبدیلی را در کشت و صنعت به ویژه صنایع تبدیلی با محصولات باغی و خوراک دام و بذر یادآور شد و بیان کرد: رویکرد این مجموعه باید به سمتی باشد تا در کنار تأمین و تنظیم بازار، صادرات محصولات نیز با کیفیت متناسب انجام شود.
وی در ادامه یادآور شد: با توجه به بحران خشکسالی انتظار میرود در حوزه تحقیقات و عملآوری بذرهای متناسب با اقلیم منطقه گامهای جدی برداشته شده و در کنار آن توسعه کشت گلخانهای نیز به عنوان یک رویکرد اصلی در جهاد کشاورزی مورد توجه باشد.
کشاورزی مادر اقتصاد است
در این مراسم مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان نیز تصریح کرد: کشاورزی علمی با تکیه بر فناوریهای جدید مورد توجه است و ما باید از ظرفیت های خدادادی در سطح استان به ویژه مغان زرخیز برای تقویت نظام اقتصادی و تأمین امنیت غذایی بهره بگیریم.
خلیلی نیکشاد گفت: کشاورزی مادر اقتصاد است و سایر بخشها میتواند در زیر این بخش مهم اقتصادی به رشد و تعالی برسند و انتظار میرود در ابعاد مختلف به موتور محرکه حوزه اقتصاد همان بخش کشاورزی توجه جدی شود.
وی افزود: در معادلات دیپلماسی جهان در کنار توپ و تانک، تولید گندم و گوشت قرمز و سفید به عنوان تأمینکننده امنیت نقش مهمی را دارند و بسیاری از کشورها در این زمینه حرکتهای تحولی خوبی را شروع کردند.
مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان گذر از چالش آب و فرسایش خاک و نرخ پایین بازدهی نیروی انسانی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: با حذف قوانین و مقررات دست و پاگیر و به دور از نگاه تبعیضآمیز به بخش کشاورزی می توان چالشها را رفع کرده و به سمت تولید کیفی گام برداشت.
نیکشاد اضافه کرد: در کشت و صنعت مغان چند چالش وجود دارد که سعی خواهیم کرد در کنار حل مشکلات عشایر محدودهنشین کشت و صنعت، مشکل زهدار شدن برخی از اراضی و موانع پیش رو در واگذاری لاینهای مختلف این مجموعه به بخش خصوصی را رفع کرده و با بهرهگیری از ظرفیت تات به تقویت تولید در این بخش همت کنند.
رئیس هیئت مدیره جدید کشت و صنعت مغان نیز بیان کرد: کشت و صنعت در 20 سال اخیر فراز و نشیبهای مختلفی را پشت سر گذاشته و همواره با برخی بیمهریها روبهرو بوده است.
علی میرزاده در ادامه یادآور شد: بعد از سال 57، اواخر دهه 80، سال 86 و 95 چالشهای جدی کشت و صنعت در بحث واگذاریها و همچنین بیمهری در پرداخت تسهیلات را شاهد بودیم اما سال 95 این مجموعه 100 میلیارد تومان اعتبار گرفته و به بهبود ضریب مکانیزاسیون کشت و صنعت کمک شده است.
وی تصریح کرد: به دنبال واگذاری نامناسب کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی و بازگشت دوباره آن به بخش دولتی، غل و زنجیری را در جلوی راه توسعه آن قرار دادند که باید به نحوی برطرف شود.
انتهای پیام/131/