خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش مشارکت اقتصادی و کاهش نرخ تورم در قم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404 - 13:53
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قم با اشاره به بهبود شاخص های اقتصادی استان، از بازگشت نرخ مشارکت اقتصادی قم به سطح پیش از کرونا و کاهش نرخ تورم نسبت به میانگین کشوری در سال 1403 خبر داد.
استان،قم،اقتصادي،درصد،نرخ،تورم،ميانگين،پايان،كرونا،1401

جواد شاکر آرانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم با اشاره به آخرین تحولات اقتصادی استان، از بهبود قابل توجه شاخص‌های اقتصادی خبر داد و گفت: نرخ مشارکت اقتصادی قم در سال 1403 به سطح پیش از همه‌گیری کرونا بازگشته است؛ اتفاقی که نشانه‌ای از عبور استان از بحران کرونا و آغاز روند رشد اقتصادی به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و حمایت از اشتغال‌زایی باید همچنان در اولویت قرار گیرد، افزود: ارزیابی‌های انجام شده نشان می‌دهد از سال 1398 تا 1401، شیوع کرونا اثرات محسوسی بر شاخص‌های اقتصادی کشور، از جمله استان قم گذاشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قم خاطرنشان کرد: با توجه به سهم 58 درصدی بخش خدمات در اقتصاد قم، این استان از جمله مناطقی بود که بیشترین آسیب را از این همه‌گیری دید.
وی درباره آخرین وضعیت اشتغال در استان اظهار داشت: نرخ بیکاری قم در سال گذشته 8.6 درصد و میانگین کشوری 7.6 درصد ثبت شده است.
همچنین نرخ مشارکت اقتصادی استان 39.5 درصد بوده که اندکی کمتر از میانگین کشوری 41.3 درصد است.
شاکر آرانی با تشریح ترکیب فعالیت‌های اقتصادی در قم گفت: حوزه خدمات همچنان بیشترین سهم را در اشتغال استان دارد و پس از آن، صنعت و معدن و در رتبه بعدی کشاورزی قرار می‌گیرند.
وی نقش بخش خدمات را در اقتصاد قم کلیدی دانست و تأکید کرد این بخش موتور محرک اصلی اشتغال و رشد اقتصادی استان محسوب می‌شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی قم به اقدامات حمایتی انجام شده نیز اشاره کرد و گفت: تا پایان اسفند 1403، 831 میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به طرح‌های حمایتی اختصاص یافته است.
علاوه بر این، 1193 میلیارد تومان منابع به بانک‌های استان ابلاغ شد که از این میزان، 1058 میلیارد تومان، معادل 88 درصد منابع، به طرح‌های تولیدی معرفی‌شده توسط دستگاه‌های اجرایی پرداخت شده است.
شاکری در ادامه به روند کاهشی تورم در استان پرداخت و گفت: در حالی که نرخ تورم قم طی سال‌های 1401 و 1402 به ترتیب 0.8 درصد بالاتر از میانگین کشوری بود، در سال 1403 این شاخص به پایین‌تر از میانگین کشور رسید.
وی افزود: نرخ تورم قم در پایان سال گذشته 32.3 درصد ثبت شد که در مقایسه با تورم 32.5 درصدی کشور، بهبود نسبی وضعیت اقتصادی استان را نشان می‌دهد.
وی یادآور شد: نرخ تورم استان در پایان اسفند سال‌های 1402 و 1401 به ترتیب 41.5 و 46.4 درصد بود که نشان‌دهنده روندی نزولی در سال اخیر است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قم در پایان ابراز امیدواری کرد: با ادامه برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌های حمایتی، در سال 1404 نیز شاهد بهبود بیشتر شاخص‌های اقتصادی در قم باشیم.
انتهای پیام/