خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پوشش ۳۰ میلیون نفر با اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع

مهر | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404 - 14:06
سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت گفت: با اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، ۳۰ میلیون نفر در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفته‌اند.
ارجاع،پزشكي،بهداشت،خانواده،طرح،كشور،عسكري،پوشش،علوم،سطح،اجراي

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا عسکری سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت؛ در جلسه ترسیم نقشه ارجاع سطح دو که از طریق وبینار با رؤسا و معاونین درمان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد، گفت: از اواخر هفته گذشته با حضور رئیس جمهور طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع کلید خورد و در حال حاضر در فاز ارزشیابی و استقرار هستیم.
وی افزود: تمامی مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، گروه هدف برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع هستند.
وی ادامه داد: خوشبختانه بستر کافی برای اجرای این طرح با تحت پوشش قرار دادن ۳۰ میلیون نفر جمعیت کشور، تکریم آنها و ارجاع توأم با احترام فراهم است و برنامه‌ای در کشور آغاز شده که سال‌ها بر زمین مانده بود.
سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ادامه داد: معاونت بهداشت تمامی مناطق را کاملاً پوشش خواهد داد و به سبب ایجاد ارجاع در سطح ۲ و ۳، تمامی سطوح درمان تحت پوشش این برنامه قرار خواهند گرفت.
وی افزود: رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مسئول اجرای طرح پزشکی خانواده هستند و تمامی ارکان دانشگاه موظفند دست به دست هم داده تا برنامه پزشکی خانواده اجرا و مشکلات و موانع آن شناسایی و برطرف شود.
عسکری گفت: مقرر شده است رؤسا و هیأت رئیسه دانشگاه‌ها سیستم ارجاع را به اجرا گذارند.
از این رو، با احصا موارد لازم که نشان از اشراف اطلاعاتی به اجزا و جزئیات جمعیتی، دموگرافیکی، وضعیت پلی کلینیک‌ها و تسلط بر حوزه فناوری اطلاعات است، تلاش می‌شود، نقشه ارجاع منطقه‌ای به خوبی نمایش داده شود.
بنابراین، تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی موظفند نقشه‌های ارجاع در سطوح ۱ و ۲ و ۳ را با در نظر گرفتن تمام اطلاعات محیطی جمع آوری کرده و به ستاد وزارت بهداشت ارسال کنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه با تلاش معاونت بهداشت، در بستر سامانه سیب امکان ارتباط سطح ۱ به ۲، نوبت گیری، نسخه نویسی و حتی پسخوراند فراهم شده است.
عسکری گفت: یقیناً ایراداتی هم دیده خواهد شد، اما اگر منتظر باشیم تا تمام ایرادات حل شود، زمان از دست خواهد رفت.
امیدواریم دانشگاه‌ها در راه اندازی این طرح از هم پیشی گرفته و با قدرت، سرعت و جدیّت مسیر اجرای آن در کشور اجرا شود.