تمهیدات وزارت بهداشت برای مقابله با آلودگی هوا در بندرعباس/ افراد از تردد غیر ضروری در سطح شهر پرهیز کنند
طبق اعلام وزارت بهداشت تمهیدات لازم برای مقابله با آلودگی هوا در بندر عباس اندیشیده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی مقدم - در حوالی ظهر روز گذشته صدای انفجار مهیبی از سمت اینکه شهید رجایی بندر عباس نیروهای امدادی و واکنش سریع را به آن منطقه گسیل کرد.
بررسی های اولیه نشان می داد که مخزن سوخت یا کانتینری دچار حریق گسترده شده است که همین موضوع سبب بروز آلودگی هوا و محیط به دلیل گستردگی حجم کار و حریق شده است.
وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم از همان دقایق اولیه اقدامات لازم را انجام داده است.
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت به دلیل وقوع انفجار در اسکله شهید رجایی بندر عباس دستورات لازم برای پیگیری وضعیت سلامت جسمی و روانی آسیبدیدگان، ارتقای پاسخگویی آزمایشگاههای بهداشتی، ارزیابی مستمر بهداشت محیط و آموزش عمومی سلامت به جامعه محلی را صادر کرد.
یا توجه به اتفاقی که رخ داده، عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، بر لزوم رعایت توصیههای بهداشتی در اسکله شهید رجایی تا اطلاع ثانوی تأکید کرد.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، اعلام کرد: در پی انفجار در اسکله شهید رجایی و انتشار گازهای سمی حاصل از اشتعال مواد شیمیایی، به منظور حفظ ایمنی و سلامت ساکنان مناطق متاثر از این حادثه، رعایت نکات بهداشتی و ایمنی ضروری است.
وی گفت: از شهروندان درخواست میشود از هرگونه تردد غیرضروری در خارج از منزل خودداری کنند.
در مواردی که خروج از منزل اجتنابناپذیر است، استفاده از ماسکهای مناسب، توصیه میشود.
وی همچنین از شهروندان خواست تا اطلاع ثانوی در منازل خود باقی بمانند، از حضور در محیطهای بیرونی پرهیز کرده و ضمن بسته نگه داشتن پنجرهها، از به کارگیری کولرهای آبی نیز خودداری کنند و در صورت داشتن علائم تنفسی و سوزش چشم به مراکز درمانی مراجعه نمایند.
شاهسونی همچنین بر ضرورت اجتناب از تردد در محدوده اسکله شهید رجایی تأکید کرد و گفت: شهروندان از انجام فعالیتهای ورزشی در فضای باز خودداری کنند و در صورت خروج ضروری از منزل بعد از بازگشت حتما صورت خود را بشویند و استحمام نمایند و همچنین لباسهای خود را تعویض کنند.
در همین راستا، محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با ارائه گزارشی مبسوط، اقدامات انجام شده توسط تیمهای بهداشت محیط در منطقه حادثهدیده را تشریح کرد.
به گفته وی تیمهای تخصصی سریع به منطقه اعزام شده اند و اکنون تداوم پایشهای محیطی و اعمال اقدامات اصلاحی به منظور پیشگیری از تبعات ثانویه در حال انجام است.
در این راستا، محمدرضا شالبافان، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، با تأکید بر اهمیت توجه ویژه به ابعاد روانی حادثه، خواستار برنامهریزی منسجم برای رسیدگی به سلامت روان آسیبدیدگان، خانوادههای آنان و سایر افراد درگیر در حادثه شد.
به گفته وی استقرار تیمهای تخصصی سلامت روان آموزش دیده ضروری است و ارائه خدمات رواندرمانی و حمایتهای روانی اجتماعی تحت نظر و تایید وزارت بهداشت، در منطقه آسیبدیده انجام می شود.
صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت نیز بر اهمیت مراقبت از گروه های آسیب پذیر به خصوص کودکان و مادران باردار، تاکید کرد.
گفتنی است که وزارت بهداشت در راستای حفظ سلامت مردم شهر بندر عباس تصمیماتی اجرایی در راستای تقویت خدمات بهداشتی، روانی و محیطی در منطقه اتخاذ و مقرر شده که تیمهای تخصصی وزارت بهداشت به صورت میدانی و روزانه در محل حادثه حضور مستمر داشته باشند و گزارشهای عملکردی به ستاد مرکزی بحران وزارت بهداشت ارسال شود.