مخالفت داخلی با طرح ماکرون برای گسترش چتر هستهای به اروپا - تسنیم
رئیس جمهور فرانسه در حالی ایده گسترش چتر دفاعی هسته ای این کشور به سراسر اروپا با توجه به تغییر مواضع آمریکا را مطرح کرده که این طرح در داخل از حمایت کافی برخوردار نیست.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه تاگس شاو در مطلبی نوشت: فرانسه در حال ساخت زیردریاییهای هستهای خود در شهر بندری شربورگ است.
این زیردریاییها به عنوان نیروی بازدارنده هستهای این کشور عمل میکنند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرده است که میخواهد این حفاظت هسته ای را به تمام اروپا گسترش دهد.اما بسیاری از ساکنان این منطقه مخالف این طرح هستند.
بازدارندگی هستهای فرانسه به شدت به این نوع زیردریاییها متکی است که هر کدام مجهز به 16 موشک هستهای هستند.
چهار فروند از آنها در حال حاضر در اقیانوسهای جهان مستقر هستند.
اگرچه ارتش فرانسه موشکهای کروز هستهای دیگری نیز دارد که توسط جتهای رافال حمل میشوند، اما این زیردریاییها قویترین نماد استقلال نظامی فرانسه هستند.
ماکرون اکنون اوضاع را به گونه ای متفاوت ارزیابی می کند و پیشنهاد می دهد که چتر هستهای فرانسه باید در آینده از کشورهای دوست مانند آلمان نیز محافظت کند.
این پیشنهاد اگر چه کاملاً جدید نیست - اما از آنجایی که اروپاییها، به ویژه آلمان، از قابل اعتماد بودن ایالات متحده در دفاع از خود تحت ریاست جمهوری ترامپ میترسند، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
در همین حال، استراتژیستهای نظامی در حال بررسی این موضوع هستند که تحت چه شرایطی فرانسه میتواند به یک محافظ هستهای برای سایر کشورهای اروپایی تبدیل شود.
به این ترتیب آنچه که اخیراً توسط بسیاری فرانسوی ها به عنوان خیالپردازی یک رئیسجمهور که برای عظمت نظامی تلاش میکند، رد شده است اکنون به یک سناریوی جدی تبدیل می شود.
با روی کار آمدن فریدریش مرتس به عنوان صدر اعظم آلمان این کشور به زودی، برای اولین بار، صدراعظمی خواهد داشت که از پیشنهاد فرانسه استقبال میکند و مایل به بحث در مورد آن است.
اما ماکرون در داخل کشور از حمایت بسیار کمتری برای پیشبرد این طرح خود برخوردار است.
اگرچه او به صراحت اعلام کرده است که فرماندهی عالی بر استفاده از سلاحهای هستهای فرانسه باید همیشه منحصراً در اختیار رئیس جمهور فرانسه باشد، اما بحثی که او به راه انداخته با مخالفت شدید هر دو جناح راست و چپ طیف سیاسی روبرو شده است.
برای مثال، هواداران حزب چپگرای «فرانسه تسلیمناپذیر» در شربورگ بر این عقیده نیستند که ناوگان هستهای که در شهرشان ساخته میشود، بتواند در آینده از همسایگان اروپاییشان نیز محافظت کند.
الکساندر دوبوا از کارشناسان فرانسوی در این باره میگوید: اینها سلاحهای دفاعی هستند و سلاحهایی هستند که فقط در صورت حمله به کشور ما و به منافع ما میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.
مونتین هارزو، ازهمکاران سیاسی وی هم در این باره گفته است که مکرون فقط به این دلیل این پیشنهاد را مطرح میکند که منفعت او در سوءاستفاده از اوضاع بینالمللی به نفع خودش است.
وی تاکید کرد: او دیگر در داخل کشور حمایت زیادی ندارد.
خاویر روئل از کهنه سربازان زیردریایی اهل شربورگ نیز دیدگاه مشابهی دارند.
انتهای پیام/