اجرای طرح جهاد علمی با رویکرد حل چالشهای اساسی کشور - تسنیم
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان اردبیل، گفت: هدف از اجرای طرح جهاد علمی، حل برخی مسائل و چالش های کشور است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، فاضل احدی امروز در نشست با رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل، اظهار داشت: طرح جهاد علمی با همکاری وزارت دفاع و مراکز علمی و دانشگاهی با هدف حل برخی مسائل و چالشهای موجود کشور اجرا میشود.
وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی و پژوهشی در کنار برخی از مراکز علمی - پژوهشی کشور در این طرح طرف قرارداد برای همکاری است و این طرح فرصت خوبی است تا از ظرفیت این نهاد علمی - پژوهشی استفاده بهینه شود.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان اردبیل به تشریح محورهای طرح جهاد علمی پرداخت و گفت: این طرح در 25 محور عملیاتی از جمله حمایت از فرصتهای مطالعاتی، پایاننامهها، ایجاد مرکز تحقیقات و نوآوری تخصصی مشترک، حمایت از رصد علم و فناوری، حمایت از ایدههای فناورانه و غیره با همکاری مراکز علمی پژوهشی، دانشگاهی و وزارت دفاع در سطح کشور برگزار میشود.
احدی افزود: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی و پژوهشی در کنار سایر مراکز علمی، پژوهشی از سوی دفتر مرکزی دارای قرارداد همکاری با این طرح است.
وی محورهای اولویتدار علم و فناوری و دفاعی این طرح را 25 عنوان اعلام کرد و ادامه داد: برنامهریزی کلان در راستای تحول اساسی و جهشی با مشارکت بخش ملی، احضاء مسائل، راهکارها، تصویب و پیادهسازی سیاستهای ابلاغی نقشه جامع دفاع امنیتی جمهوری اسلامی و اجرای محورهای همکاری با بهرهبرداری از ظرفیت دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای فناوری و جهاد دانشگاهی از جمله اهداف اصلی این طرح است.
رئیس سازمان بسیج استان اردبیل به تشریح سایر خدمات بسیج به نخبگان و اقشار مختلف بسیج پرداخت و خاطرنشان کرد: سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری زیست بوم فناوری را محور اصلی فعالیتهای خود قرار داده و در قالب طرحهای مختلف و با همکاری مراکز علمی و پژوهشی استان اردبیل همچون بنیاد نخبگان و دانشگاهها اقدامات حمایتی قابل توجهی را از نخبگان، پژوهشگران و محققان بسیجی اقشار به عمل آورده است.
احدی به طرحهای مختلف سازمان علمی، پژوهشی بسیج اشاره کرد و یادآور شد: طرح شهید چمران، طرح باقرالعلوم، طرح امام صادق (ع) و طرح جهاد علمی از جمله طرحهایی است که سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در قالب این طرحها از ایده گرفته تا تولید علمی دانش، تولید محصول و تجاریسازی به بسیجیان اقشار مختلف با ارائه خدمات و تسهیلات مالی از آنها حمایت میکند.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان اردبیل از 25 نوع خدمت حمایتی از نخبگان بسیج خبر داد و اضافه کرد: مهمترین حمایت بسیج بحث جذب سرمایهگذار برای حمایت از محصولات دانشبنیان است که در این زمینه بنیاد تعاون بسیج با جذب سرمایهگذار از پروژههای کلان علمی حمایت میکند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در این جلسه از جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی و علمی، پژوهشی و توسعهگرا یاد کرد و گفت: این نهاد به عنوان یک نهاد انقلابی و ارزشی باید ویژگیهای نهادهای انقلابی و ارزشی دیگر را نیز دارا باشد.
حسام رسولی بیان کرد: جهاد دانشگاهی جز معدود مولودهای انقلاب است که اهداف رسالتها و فعالیتهای انجام شده آن بارها مورد عنایت مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
وی در ادامه یادآور شد: جهاد دانشگاهی واحد اردبیل هر چند دیر هنگام در استان اردبیل شکل گرفته و بدون حمایت بودجه دولتی باید مدیریت هزینه شود، همواره در راستای اهداف و آرمانهای انقلاب و ارزشهای نظام حرکت کرده و توانسته زیرساختهای مناسبی از جمله مرکز درمان نابرابری قفقاز که بومی شده تخصص جهاد دانشگاهی است، ایجاد کرده و به ارائه خدمات بپردازد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل خبرگزاری ایسنا، ایکنا، سازمان دانشجویان، مرکز افکارسنجی و انتشارات را از زیرساختههای مهم فرهنگی در نهاد انقلابی دانست و تصریح کرد: حوزه انتشارات جایگاه مناسبی از نظر کیفی و کمی در سطح استان و کشور دارد.
رسولی از برگزاری دورههای آموزشهای مهارتی، کارآفرینی و اشتغالمحور توسط معاونت آموزش و کارآفرینی واحد در سطح استان خبر داد و گفت: با ارائه تسهیلات اشتغالزایی چرخه کارآفرینی و اشتغال نیز در این واحد کامل شده و در این راستا مجمع خیران کارآفرین نیز ایجاد شده و در قالب مرکز نوآوری و رشد موج جدیدی از اشتغالآفرینی در واحد اردبیل شروع شده است.
وی افزود: در راستای راهبری پژوهشی استان نیز واحد اردبیل توانست نقش مناسبی ایفا کند که اجرای نقشه مهندسی فرهنگی استان، نقشه تقسیمات سیاسی استان، سنجش انتظارات مردم استان از استاندار اردبیل و طرح جامع گردشگری استان از جمله این فعالیتها است.
رسولی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به تعدد فعالیتها و مراکز در جهاد دانشگاهی در قالب ساختارهای موجود فعالیتهای ما در چهار حوزه سلامت درمان، توانمندسازی و ارتقای بهرهوری بخش دولتی و مردمی، صنایع خلاق و فرهنگی و فناوریهای پیشرفته متمرکز شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به ظرفیتهای مناسبی که در جهاد دانشگاهی استان وجود دارد، در جهاد علمی نیروهای مسلح همکاری و مشارکت مؤثری از سوی این نهاد علمی و پژوهشی صورت گیرد و همچنین با بسیج علمی و پژوهشی استان نیز همکاریها روند فعالتری را پیدا کند.
انتهای پیام/132/