البرز میزبان دومین همایش بینالمللی معلمان مقاومت میشود - تسنیم
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز گفت: یکی از مهم ترین برنامه های تدارک دیده شده، دومین همایش بین المللی معلمان مقاومت است که در روز سه شنبه 9 اردیبهشت ماه 1404 به میزبانی استان البرز برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، مصطفی ترابی، فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز امروز در نشست خبری دومین همایش بینالمللی معلمان مقاومت که در سالن جلسات این ناحیه برگزار شد، گفت: هرکس بخواهد با مبانی انقلاب اسلامی آشنا شود، میتواند با آثار شهید مطهری ارتباط برقرار کند.
سالگرد شهادت این استاد شهید، در سپاه پاسداران و بسیج مستضعفین بهعنوان هفته عقیدتی سیاسی نامگذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه به همین مناسبت، سپاه استان البرز برنامههای جامع و متنوعی را پیشبینی کرده که بخشی از آن توسط بسیج دانشجویی اجرا میشود، مطرح کرد: یکی از مهمترین برنامههای تدارک دیدهشده، دومین همایش بینالمللی معلمان مقاومت است که در روز سهشنبه 9 اردیبهشتماه 1404 به میزبانی استان البرز و در سالن همایشهای امام علی (ع) ادارهکل آموزشوپرورش این استان برگزار میشود.
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز افزود: در این همایش میزبان مهمانانی از 20 کشور جهان هستیم؛ افرادی که از فعالان فرهنگی و تربیتی هستند و با هدفمندی ویژهای انتخاب شدهاند.
برگزاری این برنامه در ایامی است که به روز معلم منتهی میشود و از برنامههای محوری ناحیه بسیج دانشجویی در هفته عقیدتی سیاسی سپاه به شمار میرود.
این همایش به صورت گفتوگومحور برگزار میشود.
دفاع از مردم مظلوم غزه و جبهه مقاومت، گفتمان اصلی همایش
ترابی با اشاره به اینکه میهمانان این همایش از کشورهای هند، پاکستان، عراق، یمن، ساحل عاج، لبنان، آذربایجان، بحرین، گینه، اندونزی، مالزی و ...
هستند، فرمانده سپاه استان البرز، مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور، مسئول سازمان بسیج فرهنگیان کشور، معاون بینالملل سازمان بسیج مستضعفین و معاون وزیر آموزشوپرورش و رئیس سازمان استثنایی را از جمله سخنرانان این مراسم عنوان کرد.
وی با بیان اینکه رئیس حوزههای علمیه بحرانی در ایران و فرزند شهید محمدعلی تقوی، مؤسس بسیج دانشجویی پاکستان دیگر ارائهدهندگان این همایش هستند، اظهار کرد: همچنین در این همایش هیئت دیپلماتیکی از انصارالله یمن و نمایندگان جبهه مقاومت از هر یک از کشورهای مذکور حضور دارند.
گفتمان اصلی این برنامه، دفاع از مردم مظلوم غزه و مقاومت فلسطین و جبهه مقاومت است.
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز اذعان کرد: وضعیتی که امروز با آن مواجه هستیم، بر کلیات همایش حاکم است.
فضاسازیهای صورتگرفته، حضور گروه همخوانی از پاکستان و شعرخوانی شعرای جبهه مقاومت در داخل کشور، همه در راستای همین موضوع بوده و هدف ما این است که تا حد توان حق مطلب را ادا کنیم.
این بخشی از نقش ما در تبیین گفتمان مقاومت و پشتیبانی از جبهه مقاومت به شمار میرود.
رونمایی از پوستر شهید امیر عبداللهیان
ترابی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامههای پیشبینیشده در همایش، گرامیداشت شهید امیر عبداللهیان است؛ وزیر امور خارجه نه فقط ایران اسلامی بلکه جبهه مقاومت.
بخش قابلتوجهی از دوران خدمت ایشان به آموزش و معلمی اختصاص داشت.
به همین مناسبت، از خانواده بزرگوار ایشان برای حضور دعوت شده است و ضمن رونمایی از پوستر شهید، از خانواده ایشان نیز تجلیل به عمل خواهد آمد.
وی اظهار کرد: دلیل میزبانی این همایش در استان البرز، به یکی از عرصههای اصلی فعالیت مجموعههای دانشجویی بازمیگردد؛ عرصه فعالیتهای بینالمللی.
معاونت امور بینالملل ناحیه بسیج دانشجویی یکی از معاونتهای فعال در این زمینه بوده و این اقدام مبتنی بر رسالت ذاتی مجموعههای دانشجویی است، چراکه دانشجویان ایران اسلامی همواره بهعنوان کانون و محور مقاومت شناخته شدهاند.
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز افزود: آنان در جریان مبارزات انقلاب اسلامی نقش اساسی ایفا کردند و پس از پیروزی انقلاب نیز در صحنههای حساس حضور پررنگی داشتند که شاخصترین نمونه آن، تسخیر لانه جاسوسی آمریکا بود؛ رخدادی که امام خمینی (ره) از آن بهعنوان «انقلاب دوم» یاد کردند.
در دوران دفاع مقدس نیز دانشجویان نقش مهمی ایفا کردند و در بسیاری از کنشهای سیاسی، میداندار بودند.
دانشجویان میتوانند ملتها را برای حرکتهای عمومی بیدار کنند
وی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وقتی آوازه انقلاب به کشورهای مختلف رسید و آزادیخواهان جهان، انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) را بهعنوان نماد و رهبر آزادیخواهی برگزیدند، انقلاب اسلامی به محور الهامبخش ملتهای آزادیطلب تبدیل شد و امروز جبهه مقاومت بر این پایه شکل گرفته است.
در این مسیر، مجموعههای دانشجویی نیز رسالت بزرگتری پیدا کردهاند.
ترابی افزود: این همان مسیری است که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید دارند و میفرمایند ما نیازمند یک مجموعه و هویت جمعی بینالمللی زنده، خستگیناپذیر و متکی به ایمان قوی هستیم؛ مجموعهای که بتواند در مقابله با نظام سرمایهداری، مادیگرایی و جریان شیطانیِ مقابل جبهه حق و مقاومت در دنیا نقشآفرینی کند.
لایهای که میتواند ملتها را برای حرکتهای عمومی بیدار کند، عمدتاً دانشجویان و دانشگاهها هستند.
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز مطرح کرد: امروز نیز در غزه و فلسطین که آماج حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی قرار گرفتهاند، شاهد این واقعیت هستیم.
در این بیش از 20 ماه که این فاجعه انسانی ادامه دارد، دانشجویان دانشگاههای سراسر جهان هستند که به میدان آمدهاند و با سر دادن فریادهای آزادیخواهی و دفاع از مردم مظلوم فلسطین، صدای خود را به گوش جهانیان رساندهاند.
حرکتهای دانشجویی در جهان زنده است
وی با اشاره به اینکه آنها حتی در مواجهه با برخوردهای سخت دولتهای خود، همچنان ایستادهاند و از حق مردم فلسطین دفاع میکنند، بیان کرد: در برخی کشورهای اسلامی ممکن است تحرکات دانشجویی کمرمق باشد، اما در جایی که دانشجویان حس آزادیخواهی، انسانیت و عدالتطلبی دارند و از مظلومان دفاع میکنند، تحرکات عظیمی شکل میگیرد.
این حرکتهانشاندهنده زنده بودن حرکت دانشجویی در جهان است.
ترابی با بیان اینکه این تحرکات میتوانند بهعنوان محرکهای برای تحرک سایر لایههای جامعه عمل کنند و موج جدیدی از آگاهی و تغییر را به راه بیندازند، اذعان کرد: معاونتهای بینالملل بسیج دانشجویی فعال شدهاند و یکی از اقداماتی که انجام میدهند، راهاندازی میزهای تخصصی در حوزه بینالملل است.
هر یک از استانها با توجه به اقتضائات منطقهای، بینالمللی و توانمندیهای دانشجویان، میزهای تخصصی خود را شکل میدهند.
وی ادامه داد: این میزها حول یکی از موضوعات بینالمللی متمرکز شده و اقداماتی تخصصی را در آن زمینه انجام میدهند.
علاوه بر تولیدات مناسب برای عرضه در منطقه هدف، ارتباطگیری با دانشجویان کشورهای دیگر نیز از اهداف مهم است.
رهبر معظم انقلاب از جوانان انتظار دارند که ارتباطات خود را با دانشآموزان و دانشجویان کشورهای مختلف گسترش و یک شبکه بینالمللی تشکیل دهند.
جوانان را آگاه کنیم تا بیداری مردمی شکل گیرد
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز مطرح کرد: امروز که جریانهای استکباری و استعماری، اقدامات وحشیانهای را رقم میزنند و رژیم صهیونیستی نیز با تکیه بر حمایتهای آنان به جنایات خود ادامه میدهد، بیش از هر زمان دیگری ضرورت این موضوع احساس میشود.
در این میان، بسیاری از سردمداران و حاکمان، حتی در کشورهای اسلامی نیز سکوت کردهاند و گاهی حتی به نوعی به رژیم اشغالگر کمک میکنند.
ترابی با بیان اینکه در چنین شرایطی، راهکار اصلی این است که بتوانیم جوانان ملتها را آگاه و با آنان ارتباط برقرار کنیم تا بیداری و حرکتهای مردمی شکل گیرد، اظهار کرد: با وجود تلاشهای دشمنان که قصد داشتند از فضای مجازی و رسانهای جهانی علیه جبهه انقلاب، اسلام و مقاومت بهرهبرداری کنند، این فضا فرصتهای ارزشمندی را نیز در اختیار ما قرار داده است که در شرایط کنونی میتوانیم از آن استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه امروز میتوانیم با استفاده صحیح از این ابزارها، پیام انقلاب را به گوش جوانان و دانشجویان سراسر جهان برسانیم، مطرح کرد: آنچه امروز در حوزه آگاهیبخشی مورد نیاز است، صرفاً ارسال پیام بهصورت یکطرفه نیست، بلکه تبادل و ارتباط دوسویه اهمیت یافته است.
در عرصه رسانه نیز شاهد هستیم که مردم فلسطین و جوانان غزه خود دست به تولید محتوا زدهاند و فریاد دادخواهیشان را به جهانیان میرسانند.
تحصیل 700 دانشجوی غیرایرانی در دانشگاههای البرز
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز اذعان کرد: شبکهسازی این پیامها و اتصال آن به ملتهای دیگر، از جمله اقداماتی است که در سطح بینالملل و از طریق نواحی دانشجویی در حال انجام است.
در استان البرز، حدود 700 دانشجوی غیرایرانی در دانشگاههای مختلف مشغول به تحصیل هستند که برای برقراری ارتباط مؤثر با این دانشجویان و حضور آنان در جمع دانشجویان جبهه مقاومت برنامهریزی میشود.
ترابی، بهرهگیری از ظرفیتهای آنان برای توسعه فرهنگ مقاومت و انتقال پیام انقلاب اسلامی به کشورهایشان را از دیگر برنامههای پیشبینی شده در معاونت بینالملل بسیج دانشجویی دانست و اذعان کرد: عمده این دانشجویان از کشورهای افغانستان، عراق و پاکستان هستند که تعداد قابلتوجهی را تشکیل میدهند.
برقراری ارتباط با این دانشجویان و اجرای برنامههای مرتبط، از اولویتهای اصلی ما به شمار میرود.
وی توضیح داد: در این مدت، برنامههای متنوعی برگزار شده است.
از حدود دو هفته پیش، تجمعات متعددی در سطح دانشگاههای استان برگزار کردهایم و برنامههای هنری و فضاسازیهای مختلفی در راستای دفاع از جبهه مقاومت، به ویژه حمایت از مردم مظلوم غزه، انجام شده است.
این فعالیتها همچنان ادامه خواهد داشت و دانشگاهها تا زمانی که مسئله غزه پابرجاست، در این عرصه فعال خواهند بود.
بسیج دانشجویی چه ماموریتهایی دارد؟
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز با اشاره به اینکه هدف دانشجویان این است که رسالت دانشگاهی خود را در دفاع از مظلومان جهان به انجام رسانند، گفت: بسیج دانشجویی، بخشی از پیکره بسیج است که به دستور مستقیم امام خمینی (ره) در سال 1367 تشکیل شد.
در آخرین پیام امام راحل به مناسبت سالگرد تشکیل بسیج مستضعفین، ایشان بهطور ویژه بر تشکیل بسیجهای طلاب و دانشجویی تأکید کردند.
وی افزود: بسیج دانشجویی در دوم آذرماه شکل گرفت و مأموریتهای مشخصی بر عهده آن گذاشته شد؛ از جمله دفاع از اسلام و انقلاب اسلامی، مبارزه و مقابله با انحرافات در سطح دانشگاهها، دفاع از آرمان «نه شرقی، نه غربی» و پاسداری از استقلال کشور.
این دو قشر، یعنی دانشجویان و طلاب، مأموریت یافتند در مجموعههای خود این رسالتها را دنبال کنند و همواره در خط مقدم دفاع از آرمانهای انقلاب حضور داشته باشند.
ترابی خاطرنشان کرد: چیزی که اکنون بهعنوان یک برنامهریزی جامع دنبال میکنیم و برنامهها بر اساس آن پیش میروند، تحقق تدابیر امام خمینی (ره) به بهترین نحو و انجام دقیق وظایف است که بدین منظور، نیاز به عناصر مطلوب داریم؛ انسانهایی به ویژه دانشجویان که بتوانند این رسالتها را به درستی دنبال کنند.
هدف اصلی ما در تشکیلات بسیج دانشجویی، تربیت انسانهای مسئول و متعهد است.
راهاندازی «خانه هنر دانشجویان البرز»
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز با اشاره به اینکه جامعه هدف ما را حدود 100 هزار نفر دانشجوی استان تشکیل میدهند، تصریح کرد: آنچه هدفگذاری شده، تربیت نسلی از انسانهای مسئول، دانشجویان مؤمن و انقلابی و افراد آماده و مصمم است که توانایی حل مسائل کشور را داشته باشند و با تمام وجود به خدمت مردم و انقلاب بپردازند.
در عرصه های علمی، آموزشی و پژوهشی نیز برنامههای مختلفی داریم.
وی با اشاره به راهاندازی مراکز تحقیقات علمی در دانشگاهها، این مجموعهها را سنگرهای علم، دانش و پژوهش خواند و عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب با صراحت اعلام کردند که انتظار ایشان از دانشگاه، تولید علم و جهتدهی به آن در راستای تکامل انسان و پیشبرد نگاه تمدنی انقلاب است و در این مسیر، بسیج دانشجویی نمیتواند نسبت به این وظایف بیتفاوت باشد.
ترابی ادامه داد: حدود 270 دانشجو در عرصههای مختلف هنری آمادگی خود را برای همکاری اعلام کردهاند.
در آستانه راهاندازی «خانه هنر دانشجویان البرز» هستیم و دورههای توانمندسازی دانشجویان نیز برگزار میشود.
همچنین امسال بیش از یک هزار و 200 نفر از دانشگاهیان به اردوهای راهیان نور اعزام شدند که این آمار، رشد 50 درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
تشکیل 5 تیم سایبری حرفهای در دانشگاهها
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز با بیان اینکه علاوه بر این، برنامههای متنوع و مسابقات ورزشی در دانشگاهها برگزار میشود تا نشاط و شادابی در میان دانشجویان گسترش یابد، خاطرنشان کرد: تقویت مبانی اعتقادی دانشجویان نیز از اولویتهای ماست که در این راستا در سال گذشته حدود یک هزار نفر از دانشجویان را به دورههای مختلف معرفتی اعزام کردهایم.
به گفته وی، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و ترویج گفتمان اینچنینی در دانشگاهها از رسالتهای اصلی بسیج دانشجویی است.
همچنین جمعآوری فعالان مجازی دانشجویی و توانمندسازی آنها برای نقشآفرینی مؤثر در فضای سایبری، رسانه و جنگ شناختی از برنامههای محوری ماست.
در این راستا طی یک سال گذشته پنج تیم سایبری حرفهای در دانشگاهها شکل دادهایم که با کنشهای موثر خود، اثرگذاری قابلتوجهی داشتهاند.
ترابی تصریح کرد: یک چالش جدی ما ناشی از ورود جنگ شناختی دشمن به فضای دانشگاهها از سال 1401 و پس از آن است که منجر به تضعیف هویت فردی و جمعی دانشجویان شده است.
این چالش، منشأ بسیاری از آسیبهای فردی و اجتماعی در سطح جامعه است زیرا هرچه در دانشگاهها رخ دهد، به سرعت به جامعه سرایت میکند.
طبق تاکید رهبر معظم انقلاب باید در جهت تقویت هویت فردی و اجتماعی دانشجویان کار کنیم.
چراغ تشکیلات بسیج دانشجویی در همه دانشگاههای البرز روشن شد
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان البرز بیان کرد: تلاش ما در چارچوب این محورهای کلان بهگونهای است که دانشجویان را به مشارکت فعال در فعالیتهای جمعی فراخوانده و آنها را به کنشهای اجتماعی و سیاسی برسانیم.
فضای دانشگاهها پس از کرونا سرد شده و آن شور و شوق پیشین در واحدهای دانشگاهی دیده نمیشود.
بسیاری از تشکلها در طول دو سال تعطیلی فیزیکی دانشگاهها منحل شدند.
وی اضافه کرد: این تشکلها با بازگشایی مجدد، نیاز به بازسازی و توانمندسازی مجدد داشتند که بسیج دانشجویی با تکیه بر پشتوانه سازمانی خود، این چراغ تشکیلاتی را در همه دانشگاهها روشن کرده و در تلاش است تا با جذب گسترده دانشجویان، هویت دانشجویی را که نماینده انسان عدالتطلب، آزادیخواه و مطالبهگر است، احیا و خلاقیت، ابتکار، مسئولیتپذیری و مشارکت جمعی را تقویت کند.
انتهای پیام/