خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند نقطه عطف اقتصاد کشور باشد

اعتماد | همه | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404 - 17:18
تهران- ایرنا- آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه و حقوق‌دان و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، در اولین همایش ملی حقوق بانکی با بیان اینکه بانکداری استوانه اقتصاد یک ملت است، گفت: شعار سرمایه‌گذاری برای تولید می‌تواند نقطه عطفی در اقتصاد کشور باشد.
توليد،اقتصاد،بانكداري،ثروت،شعار،بانكي،داماد،محقق،حوزه،حقوق،ك ...

تهران- ایرنا- آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه و حقوق‌دان و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، در اولین همایش ملی حقوق بانکی با بیان اینکه بانکداری استوانه اقتصاد یک ملت است، گفت: شعار سرمایه‌گذاری برای تولید می‌تواند نقطه عطفی در اقتصاد کشور باشد.
کد خبر: 710211 | ۱۴۰۴/۰۲/۰۷ ۱۷:۱۷:۴۹
به گزارش ایرنا، آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه و حقوق‌دان و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، در اولین همایش ملی حقوق بانکی با بیان اینکه بانکداری استوانه اقتصاد یک ملت است، گفت: شعار سرمایه‌گذاری برای تولید می‌تواند نقطه عطفی در اقتصاد کشور باشد.
وی در مراسم افتتاحیه اولین همایش ملی حقوق بانکی در جمع مسئولان قضایی و دانشگاهی، فعالان صنعت بانکداری و صاحبنظران اقتصادی با تأکید بر این مطلب افزود: بانکداری استوانه اقتصاد یک ملت است و اقتصاد و زندگی مالی یک ملت پیرامون بانکداری می‌گذرد و نبض اقتصاد یک کشور به دست بانکداری تنظیم می‌شود.
دانش بانکداری و اقتصاد با رشته‌های مختلف علمی مرتبط است اما بیش از سایر رشته‌های علوم با الهیات سرو کار دارد.
محقق داماد با تأکید بر اینکه بانکداری، محور اقتصاد ایران است، اهمیت شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» در آغاز سال ۱۴۰۴، را خاطرنشان کرد و گفت: همه از جمله اقتصاددان‌ها و الهیات‌دان‌ها به راحتی از این شعار عبور کردند در حالی که می‌تواند نقطه عطفی در اقتصاد ایران باشد.
زمانی سرمایه، سرمایه‌داری، سرمایه‌گذاری در کشور در اول انقلاب جرم تلقی می‌شد و ضد ارزش بود و به یاد داریم عده‌ای در این کشور به جرم کارآفرینی و به جرم سرمایه‌گذاری اعدام شدند.
این استاد حوزه و دانشگاه با مهم ارزیابی کردن ارزش سرمایه‌گذاری برای تولید ثروت به ذکر خاطره‌ای از گفت‌وگوی مستقیم با ماهاتیر محمد، پرداخت و از قول او گفت: «چرا مرغی را که تخم طلا می‌گذارد سر می‌برید»؟
وی تأکید کرد: با این شعار سال می‌توانیم همه دست به دست هم بدهیم، از فرصت استفاده کنیم.
اوضاع عوض شده است.
باید این مسئله را نقطه عطف قرار دهیم.
سرمایه‌گذاری ملازم با سرمایه است.
اول کاری که بر عهده فقها است این است که باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا زندگی، توسعه، تولید ثروت یک عمل ارزشی و خوب است، مقدس است یا ضد ارزش است؟
باید تکلیف مشخص شود.
تا به حال این تکلیف مشخص نشده است.
آیا تولید ثروت فی‌ذاته ارزشمند است، مقدس است یا خیر؟
در تاریخ ادبیات اسلامی از روز اول عده‌ای شیاد تحت عنوان فرقه‌های مختلف و طرفدار تئوری زهد و تصوف از دوره امام باقر علیه‌السلام و امام صادق علیه‌السلام و با شعار و تعریف «زهد» به معنی گرسنگی و فقیر بودن و لباس مندرس داشتن، دنبال ثروت نرفتن و سرانجام تنبلی، سر راه تولید ثروت و تولید اشتغال و سرمایه‌گذاری بوده‌اند.
محقق داماد افزود: در قرون سوم و چهارم هجری در حدود ۱۲ رساله از میان فقهای حنفی و حنبلی در باره معنی «زهد» نوشته شده و امروز در کشورهای عربی تصحیح و چاپ شده است.
وی با اشاره به گروه زیدیه با شعارهای انقلابی به عنوان دومین گروه مزاحم در زمان امام باقر علیه‌السلام و امام صادق علیه‌السلام، افزود: این گروه‌ها مخالف هر گونه تولید بودند.
شعارهای سوسیالیستی با ژست‌های انقلابی همواره مانع تولید ثروت در جامعه بوده است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: متخصصین الهیات باید در این زمینه پاسخ بدهند که آیا تولید ثروت قدسی و ارزشمند است؟
دینی، الهی و محبوب خداوند است یا مطرود خداوند است؟
باید به جایی برسیم کسانی که کارآفرینی کرده و تعداد زیادی از افراد جامعه را به کار مشغول کرده‌اند نیز به دیده احترام و ارزش نگریسته شوند.
به همان‌اندازه که یک عالم ارزشمند است، کارآفرین هم در جامعه ارزشمند است.
محقق داماد تأکید کرد: برای تولید ثروت و تشکیل سرمایه حلال، اقتصاد و گردش امور مالی دو عامل امنیت به ویژه امنیت قضایی و همچنین نهاد ارزشی دینی را لازم است و باید دستگاه قضایی به دنبال تحقق شعار مقام معظم رهبری باشد.
اولین همایش حقوق بانکی با پیام «گامی نو به سوی اندیشه‌های نو در مسیر عدالت اقتصادی»، به همت اندیشکده حقوق بانکی با حضور آیت‌اله محقق داماد استاد حوزه و دانشگاه و حقوق‌دان، دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدرضا صاحبی پسندیده جانشین رئیس دادگستری استان تهران، غلامعلی صدقی معاون قضایی دیوان عالی کشور، حسین میثمی عضو شورای فقهی بانک مرکزی، محسن سیفی مدیرعامل بانک صادرات ایران، قضات دادگستری، حقوق‌دان‌ها، صاحبنظران حوزه حقوقی و همچنین مقامات و مسئولان، مدیران عامل بانک‌ها، مدیران ارشد نظام بانکی و کارشناسان اقتصادی، با سخنرانی یاسر مرادی عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران و رئیس اندیشکده حقوق بانکی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداو سیما در روز یکشنبه هفتم اردیبهشت‌ماه آغاز به کار کرد.