آمادگی دانشبنیانها برای راهاندازی دوباره بندر شهید رجایی
معاونت علمی، فناوری واقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، آمادگی کامل این مجموعه را برای از سرگیری فعالیتهای تجاری این منطقه ویژه اقتصادی، با کمک شرکتهای دانشبنیان، فناور و نخبگان اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت علمی، ضمن ابراز همدردی با ملت شریف ایران و خانوادههای درگذشتگان و آسیبدیدگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، بر عزم و آمادگی این معاونت به منظور تسریع فرآیند التیام آسیبها و پیامدهای این حادثه، تأکید میکند.
همچنین ازسرگیری فعالیتهای این بندر مهم اقتصادی و پیشگیری از وقوع حوادث مشابه، از اولویتهای این معاونت با استفاده از ظرفیت زیستبوم فناوری و نوآوری کشور است.
بنادر و اسکلهها، بهویژه بندر شهید رجایی، شاهرگهای اصلی تجارت بینالمللی و موتور محرک اقتصاد دانشبنیان به شمار میروند.
امروزه فناوریهای نوین در حوزه لجستیک هوشمند، مدیریت بنادر، حملونقل دریایی و پشتیبانی زنجیره تأمین، نقش تعیینکنندهای در تسهیل تبادلات تجاری و کاهش هزینههای اقتصادی دارند.
توسعه این فناوریها نهتنها به ارتقای بهرهوری بنادر میانجامد، بلکه بستری ضروری برای رشد صادرات محصولات دانشبنیان و تقویت اقتصاد ملی است.
ستادهای تخصصی توسعه فناوری و اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با همکاری شرکتهای دانشبنیان، آماده ارائه راهکارهای نوین در حوزههای مختلف به کمک شرکتهای دانشبنیان هستند.
بازسازی و نوسازی زیرساختهای بنادر از جمله بندر شهید رجایی، با استفاده از فناوریهای پیشرفته، تجهیزات هوشمند و سامانههای مبتنی بر هوش مصنوعی، تنها بخشی از حوزههایی است که شرکتهای دانشبنیان آمادگی دارند، در آنها نقشی چشمگیر و اثربخش ایفا کنند.
پایش و رصد هوشمند محمولههای تجاری، بهینهسازی فرآیندهای لجستیکی از طریق سیستمهای مدیریت هوشمند و سامانههای کنترل با بهکارگیری فناوریهایی همچون هوش مصنوعی، اینترنت اشیا (IoT)، بینایی ماشین و تحلیل دادههای بزرگ، همچنین استفاده از سامانههای پهبادی هوشمند، رباتیک و سنجش از دور برای نظارت، اعلام وضعیت و هشدار در لحظه، از دیگر حوزههایی هستند که شرکتهای دانشبنیان آمادگی دارند ظرفیت خود را برای تحول در وضعیت سکوهای تجاری، بنادر و اسکلهها به کار ببندند.
در معاونت علمی، بر این باوریم که با بهرهگیری از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و همگرایی دستگاههای اجرایی، میتوان این چالش را به فرصتی برای ارتقای تابآوری فناورانه، تحول دیجیتال و نوآوری مدیریت بنادر کشور، تبدیل کرد.
معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری از تمام ظرفیت و توانمندیهای خود برای حمایت از بازسازی سریعتر بندر شهید رجایی و تضمین تداوم نقش آفرینی آن در تجارت ملی و بینالمللی استفاده خواهد کرد.