خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کریدور ارس؛ فرصتی برای توسعه پایدار اقتصادی

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1404 - 20:30
یک نماینده مجلس گفت: کریدور ارس می تواند مسیر صادرات کالاهای تولیدی در شمال غرب کشور، به ویژه صنایع آذربایجان شرقی، را به بازارهای قفقاز، روسیه و اوراسیا هموار کند.
منطقه،اقتصادي،اسلامي،تبريز،آذربايجان،صادرات،فرهنگي،جمهوري،كش ...

علی جعفری‌آذر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز در‌خصوص سفر ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران به جمهوری آذربایجان، گفت: این سفر در برهه‌ای حساس از تحولات منطقه‌ای، فرصتی ارزشمند برای تحکیم روابط دوجانبه و تقویت همکاری‌های راهبردی است.
وی، گفت: اشتراکات فرهنگی، مذهبی و تاریخی میان ملت‌های ایران و آذربایجان، پشتوانه‌ای مستحکم برای توسعه همکاری‌ها در تمامی ابعاد محسوب می‌شود؛ این قرابت‌ها سرمایه‌ای گران‌بهاست که باید محور تعاملات آینده قرار گیرد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه توسعه کریدورهای مواصلاتی، موتور پیشران تجارت منطقه‌ای است، گفت: در حوزهٔ اقتصادی، ضرورت تکمیل و بهره‌برداری از کریدورهای مواصلاتی از جمله کریدور کلاله-جلفا، امروز بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.
جعفری‌آذر افزود: این کریدورها می‌توانند مسیر صادرات کالاهای تولیدی در شمال‌غرب کشور، به‌ویژه صنایع آذربایجان‌شرقی، را به بازارهای قفقاز، روسیه و اوراسیا هموار کنند و تحقق این هدف، موجب جهش صادرات و توسعه پایدار اقتصادی منطقه خواهد شد.
وی با اشاره‌ به نقش صنایع دانش‌بنیان آذربایجان شرقی در گسترش صادرات، گفت: صنایع کوچک و متوسط، شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان استان باید به‌عنوان پیشران‌های جدید صادرات، به بازارهای آذربایجان و روسیه متصل شوند؛ این امر علاوه‌بر رونق اقتصادی، منجر به اشتغال‌آفرینی گسترده در شمال‌غرب کشور خواهد شد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با تأکید بر ضرورت احیای مرجعیت توریسم سلامت شمال‌غرب کشور، گفت: در عرصهٔ توریسم سلامت، با رفع موانع و تسهیل ارائه خدمات درمانی باکیفیت، می‌توانیم جایگاه برتر شمال‌غرب کشور را در جذب بیماران خارجی، به‌ویژه شهروندان آذربایجانی، بازآفرینی کنیم.
این ظرفیت، فرصت ارزشمندی برای رشد اقتصادی و ارتقاء همکاری‌های مردمی خواهد بود.
جعفری‌آذر، دیپلماسی فرهنگی را سپری در برابر تحریفات تاریخی، دانست و گفت: دیپلماسی فرهنگی، باید در رأس سیاست‌های منطقه‌ای قرار گیرد.
وی اظهار کرد: بهره‌گیری از اشتراکات زبانی، مذهبی و تاریخی، ابزار مؤثری برای مقابله با روایت‌های جعلی، تحریف تاریخ و تفرقه‌افکنی‌های بیگانگان است و ملت‌های منطقه، با اتکا به این پیوندهای اصیل، می‌توانند وحدت و همبستگی خود را حفظ کنند.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، ضمن ابراز مخالفت قاطع با حضور بیگانگان در منطقه قفقاز، گفت: بی‌تردید، حضور عناصر بیگانه و نیروهای فرامنطقه‌ای در منطقه قفقاز، مخل امنیت پایدار، حسن همجواری و همکاری‌های طبیعی میان کشورهای منطقه است.
جعفری‌آذر تصریح کرد: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران، بر پایه حفظ صلح، ثبات و پیشرفت منطقه‌ای بدون دخالت بیگانگان و با تکیه بر توانمندی‌های داخلی ملت‌ها بنا شده است.
وی در پایان، گفت: امیدواریم سفر ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران به باکو، سرآغاز فصلی نوین از همکاری‌های عمیق‌تر، پایدارتر و مبتنی‌بر احترام متقابل میان دو ملت باشد و بتواند با تقویت مناسبات اقتصادی، فرهنگی و امنیتی، آینده‌ای روشن برای منطقه ترسیم کند.
انتهای پیام/