خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

درگیری در کریدور سیلیگوری؛ پاسخی دردناک به اقدامات هند

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404 - 04:58
هند،پاكستان،بنگلادش،چين،كشور،وچين،كريدور،تمرينات،موشك،درگيري

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی تحلیل سیاسی وقایع غرب آسیا در مطلبی نوشت:
در سال ۱۹۷۱، هند با کمک به سازمان‌های جدایی‌طلب شاخه شرقی خود، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به پاکستان وارد کرد که منجر به ایجاد بنگلادش شد.
اکستان همواره مترصدفرصت بود تا این شکست خودرا جبران نماید.
با سرنگونی دولت حسینه دربنگلادش واحیای روابط پاکستان با این کشور وبرگزاری تمرینات مشترک،هند این منطقه را ازدست رفته می داند.
حضور پاکستان وچین در بنگلادش،به ویژه، اتحاد جدید بین پاکستان و بنگلادش تهدیدی قابل توجه برای منافع استراتژیک هند، به ویژه برای کریدور سیلیگوری، به شمار می رود.
این گذرگاه حساس از نظر ژئوپلیتیک، ایالت های شمال شرقی هند را از طریق نوار باریکی از قلمرو هند به اندازه ۲۰-۲۲ کیلومتر (۱۲-۱۴ مایل) در باریک ترین بخش خود به بقیه هند متصل می کند.
اکنون پاکستان وچین توانایی قطع این کریدور را دارند.
افزایش سرمایه گذاری چین در بنگلادش نیز از نفوذ هند در این کشور کاسته است.
علاوه بر این، تصمیم دولت موقت بنگلادش برای تهیه موشک های بالستیک کوتاه برد، موشک های ابدالی از پاکستان و تمرینات نظامی مشترک آتی بین دو کشور، هند را مجبور به برقراری روابط با افغانستان برای ایجاد توازن قوا در منطقه کرده است.
اکنون با تلاش هندبرای نابودی سرمایه‌گذاری‌های چین درپاکستان درراستای منافع آمریکا،یکی ازمحتمل‌ترین گزینه‌های پاسخ چین وپاکستان به هند شروع درگیری درکریدورسیلیگوری می‌باشد.
چین ابزارهای فراوانی برای شروع درگیری درسیلیگوری دارد، که پاسخی دردناک به اقدامات هند محسوب خواهدشد.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.