تحولات اوکراین| ترامپ: زلنسکی در رم باز هم درخواست سلاح کرد
مذاکرات لاوروف و روبیو درباره روند صلح، عدم تصمیم آمریکا برای تحریم روسیه، تاکید کره شمالی بر شکست ماجراجویی کی یف در کورسک، گزارش حملات اوکراین به تأسیسات انرژی روسیه و وظیفه نظامیان انگلیسی در اوکراین، از جمله رویدادهای مهم جنگ هستند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا فاش کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در دیدار صورت گرفته در رم، تلاش کرد تا او را در خصوص ارسال تسلیحات بیشتر متقاعد کند و یادآور شد که چنین درخواستهایی از سوی کییف طی سه سال گذشته ادامه داشته است.
ترامپ تاکید کرد که پیش از تصمیمگیری درباره ارسال تسلیحات به اوکراین، قصد دارد اقدامات آتی روسیه را مشاهده کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه دیدار در واتیکان خوب برگزار شد، گفت که زلنسکی «آرامتر از قبل شده است».
ترامپ درباره روابط آمریکا و اوکراین گفت: «این روابط هرگز بد نبودهاند.
ما در کاخ سفید یک بحث کوچک داشتیم، چون با گفتههای او موافق نبودم.»
به عقیده رئیسجمهور آمریکا، زلنسکی آمادگی دارد که از ادعاهای خود درباره کریمه صرفنظر کند.
وی در پاسخ به این سؤال خبرنگاران که آیا رهبر اوکراین حاضر شده از ادعاهای خود نسبت به شبهجزیره کریمه دست بکشد، گفت: «بله، من اینطور فکر میکنم.
این ماجرا مربوط به 12 سال پیش است.
اوباما بدون جنگ این شبه جزیره کریمه را به روسیه واگذار کرد.
درباره کریمه با من صحبت نکنید، این مسئله باید از اوباما و جو بایدن پرسیده شود.»
ترامپ چند روز قبل نیز گفته بود که زلنسکی این درک را پیدا کرده که کریمه در ترکیب روسیه باقی خواهد ماند.
به عقیده وی، سخنان اخیر زلنسکی مبنی بر امتناع از بهرسمیت شناختن کریمه بهعنوان خاک روسیه، مانع حلوفصل مسالمتآمیز درگیری میشود.
روز شنبه ترامپ و زلنسکی پیش از مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس در واتیکان دیدار کوتاهی داشتند.
این دیدار اولین برخورد آنها پس از مشاجره علنیشان در کاخ سفید در اواخر فوریه بود.
زلنسکی دیدار با ترامپ را خوب توصیف و ابراز امیدواری کرد که «نتیجه این گفتگو خوب باشد» و کاخ سفید نیز آن را سازنده ارزیابی کرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و شصتمین (1160) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
توافق لاوروف و روبیو در خصوص ادامه تماسها در همه سطوح
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته، یکشنبه، در یک تماسی تلفنی، بار دیگر در خصوص روند حلوفصل مناقشه اوکراین و دیگر مسائل بینالمللی گفتگو کردند.
طبق اطلاعات دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه روسیه، در جریان این گفتوگو، مقامات دیپلمات بلندپایه دو کشور درباره فعالتر شدن گفتوگوهای بین روسیه و آمریکا تبادل نظر کرده و سایر موضوعات بینالمللی را نیز بررسی کردند.
همچنین یادآوری شده که در پایان این مذاکرات وزیران امور خارجه روسیه و ایالات متحده توافق شد که تماسها در همه سطوح ادامه یابد.
لاوروف و روبیو در جریان این گفتوگو تمرکز اصلی خود را بر مسائل مربوط به درگیری اوکراین معطوف کردند.
وزیر خارجه آمریکا بر اهمیت «تقویت زمینههای در حال شکلگیری برای آغاز مذاکرات» به منظور دستیابی به حلوفصل مسالمتآمیز تأکید کرد.
تاکید وزیر خارجه آمریکا بر ضرورت وجود تضمینها در توافق صلح درباره اوکراین
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که توافق صلح برای حلوفصل بحران اوکراین باید بر اساس سازوکارهای راستیآزمایی و تضمینهای متقابل بنا شود و نه بر پایه اعتماد میان طرفین.
وی بامداد امروز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "انبیسی نیوز" در این باره گفت: «فکر نمیکنم توافقهای صلح بر مبنای اعتماد بنا شوند.
معتقدم که توافقهای صلح باید بر مبنای راستیآزمایی باشند.
این توافقها باید مبتنی بر واقعیتها، اقدامات و شرایط واقعی باشند.»
وزیر خارجه آمریکا افزود که موضوعات مربوط به امنیت و راستیآزمایی به طور فعال در جریان مشورتهایی که به حلوفصل وضعیت اوکراین اختصاص دارند، مورد بحث قرار میگیرند.
آمریکا بهمنظور تسهیل روند صلح تحریم جدیدی علیه روسیه اعمال نمیکند
وزیر امور خارجه آمریکا در این مصاحبه اعلام کرد که دولت ایالات متحده بهمنظور جلوگیری از ایجاد مانع در روند مذاکرات صلح مربوط به درگیری اوکراین، تحریمهای جدیدی علیه روسیه اعمال نمیکند.
به گفته وی، واشنگتن امیدوار است که تلاشها برای حلوفصل مسالمتآمیز از طریق ابزارهای دیپلماتیک موجب نزدیک شدن دو طرف به یکدیگر شود.
مارکو روبیو افزود: «ایالات متحده در هفته آینده پیشرفت طرفین در روند حلوفصل در اوکراین را ارزیابی خواهد کرد و تصمیم خواهد گرفت که آیا مایل است همچنان در این روند صلح مشارکت داشته باشد یا خیر.»
به گفته وزیر خارجه، آمریکا در حال حاضر هم دلایلی برای امیدواری و هم نگرانیهایی نسبت به تلاشهای طرفین درگیر در اوکراین برای حلوفصل دارد.
تأکید والتز بر قاطعیت ترامپ در دستیابی به توافق منابع خاکی با اوکراین
مایکل والتز، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که دونالد ترامپ قاطعانه مصمم است تا توافق مربوط به منابع معدنی نادر با اوکراین را به امضا برساند.
وی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی "فاکس نیوز" در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «این توافق امضا خواهد شد.
رئیسجمهور قاطعانه مصمم است این کار را انجام دهد.»
والتز با اشاره به اینکه مذاکرهکنندگان بهطور فشرده بر روی موضوع امضای توافق کار میکنند، توضیح داد که این توافق از اولویتهای ترامپ و اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، به شمار میرود.
دونالد ترامپ هفته گذشته ابراز امیدواری کرده بود که اوکراین هرچه سریعتر توافق مربوط به منابع طبیعی را امضا کند.
وی تأکید کرده بود که اسناد نهایی این توافق به مدت سه هفته است که امضا نمیشوند.
وعده ترامپ به استونی درباره نزدیک بودن حلوفصل درگیری اوکراین
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، به آلار کاریس، رئیسجمهور استونی، اطمینان داده است که حلوفصل مناقشه اوکراین نزدیک است.
رئیسجمهور استونی در این باره به خبرنگاران توضیح داد که در ملاقات کوتاهش با ترامپ در واتیکان، از رئیس کاخ سفید درباره روند حلوفصل مسالمتآمیز پرسیده و همچنین از وی خواسته است که از روند مذاکرات درباره اوکراین خارج نشود.
کاریس گفت: «او قول داد که این کار را انجام دهد و گفت که ما نسبتاً به یک راهحل قابل قبول دو طرف نزدیک هستیم، چرا که او بهتازگی با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین دیدار کرده است.»
کره شمالی اعزام نیروهای ویژه ارتش به روسیه را تأیید کرد
جمهوری دموکراتیک خلق کره بهطور رسمی اعزام نیروهای ویژه ارتش خود به خاک روسیه، بر اساس توافقنامه مشارکت راهبردی جامع بین دو کشور را تأیید کرد.
در گزارش خبرگزاری مرکزی تلگراف کره شمالی (KCNA) در این باره آمده است: «کیم جونگ اون، رئیس کره شمالی، با توجه به این تحلیل و قضاوت که وضعیت کنونی مطابق با اجرای ماده 4 معاهده مشارکت راهبردی جامع میان کره شمالی و روسیه است، تصمیم به اعزام نیروهای ویژه ارتش ما برای شرکت در عملیات رزمی در منطقه کورسک روسیه گرفته و این موضوع را به مقامات مسکو اطلاع داد.»
علاوه بر این تاکید شده که طرف کرهای همچنان به حمایت از «ماموریت مقدس ارتش و مردم روسیه» ادامه خواهد داد.
طبق اعلام این خبرگزاری، بر اساس وعده کیم جونگ اون، در آینده نزدیک یادبود افتخار نظامی در پیونگیانگ برای گرامیداشت یاد سربازان جانباخته در این عملیات ساخته خواهد شد.
روز شنبه، والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه در گزارشی به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، بهطور ویژه به نقش نظامیان کره شمالی در شکست نیروهای مسلح اوکراین در منطقه کورسک اشاره کرد.
بعد از آن ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز توضیح داد که نیروهای کرهای در عملیات آزادسازی مناطق مرزی کورسک مطابق با ماده 4 توافقنامه مشارکت راهبردی جامع مشارکت داشتند.
تاکید کره شمالی بر ناکام ماندن ماجراجوییهای کییف در منطقه کورسک
در بیانیه کتبی کمیسیون مرکزی نظامی کره شمالی اعلام شده است که بهدلیل پیروزی روسیه بر نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک که نیروهای ویژه ارتش کره نیز در آن شرکت داشتند، «ماجراجوییهای» غرب و کییف که در تلاش برای تغییر روند درگیری نظامی در منطقه دونباس بودند، ناکام ماند.
در این بیانیه آمده است: «به لطف این پیروزی ارزشمند، به دوره تقریباً نهماهه اشغال مناطقی از خاک روسیه توسط نیروهای مسلح اوکراین پایان داده شد و همچنین ماجراجویی سیاسی و نظامی قدرتهای غربی و مقامات کییف که درصدد تغییر وضعیت در میدان نبرد در منطقه دونباس بودند، خنثی شد.»
این کمیسیون همچنین تاکید کرد که فعالیت نظامیان کره شمالی در خاک روسیه کاملاً مطابق با حقوق بینالملل، روح منشور سازمان ملل متحد و همچنین توافقنامه شراکت راهبردی جامع میان کره شمالی و روسیه بوده است.
اشاره نماینده دائم چین در ژنو بر نادیده گرفتن منافع مشروع روسیه
چن شیو، نماینده دائم جمهوری خلق چین در مقر سازمان ملل در ژنو، اعلام کرد که منافع مشروع امنیتی روسیه نادیده گرفته شده است و این امکان وجود داشت که از درگیری در اوکراین جلوگیری کرد، اگر مسئله عضویت این کشور در ناتو مطرح نمیشد.
این دیپلمات چینی گفت: «از همان آغاز عملیات ویژه نظامی، رئیسجمهور شی جینپینگ بستهای جامع را بر پایه چهار اصل ارائه کرد: حاکمیت و تمامیت ارضی، منشور سازمان ملل، منافع مشروع امنیتی همه کشورها و تمامی تلاشهایی که به حلوفصل مسالمتآمیز کمک کنند.
متأسفانه منافع مشروع امنیتی روسیه نادیده گرفته شده است.
بحثهای علمی، از جمله با حضور جفری ساکس، اقتصاددان آمریکایی تأکید کردند که امکان داشت از این جنگ جلوگیری کرد، اگر درک میشد که اوکراین نباید به عضویت ناتو درآید.»
چین و برزیل در ماه مه سال گذشته برنامهای ششبندی برای حل سیاسی مناقشه اوکراین منتشر کردند که با استقبال مثبت بیش از 100 کشور جهان روبرو شد.
نظامیان انگلیسی در اوکراین به آموزش نیروهای اوکراین خواهند پرداخت
روزنامه "تلگراف" به نقل از نامهای که به دست این روزنامه رسیده، گزارش داد که در صورت استقرار «نیروهای حافظ صلح ائتلاف داوطلبان» در اوکراین، نظامیان بریتانیایی بیشتر به آموزش نیروهای مسلح اوکراین خواهند پرداخت تا مشارکت در عملیاتهای رزمی.
در این گزارش آمده است: «جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا در نامه خود تأیید کرده که نیروهای بریتانیایی نیروی رزمی نخواهند بود، بلکه بیشتر وظیفه آموزش اوکراینیها را بر عهده خواهند داشت.»
در این نامه، وزیر دفاع انگلیس تأکید کرده که اهداف بریتانیا «بر بازسازی نیروهای مسلح مدرن و کارآمد اوکراین متمرکز خواهد بود.»
لاوروف: مذاکرات با آمریکا درباره صلح در اوکراین در مسیر درستی قرار دارد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که مذاکرات با مقامات آمریکایی برای حلوفصل درگیری در اوکراین در مسیر درستی در حال پیشرفت است.
وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "CBS News" گفت: «ما تماسهای خود را با طرف آمریکایی درباره وضعیت اوکراین ادامه میدهیم.
نشانههایی وجود دارد که نشان میدهد ما در مسیر درستی حرکت میکنیم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده را تنها رهبری دانست که درک میکند باید علل ریشهای این درگیری را برطرف کرد.
به گفته لاوروف، ترامپ همچنین تلاش دولت پیشین آمریکا به رهبری جو بایدن برای کشاندن اوکراین به ناتو را یک اشتباه خوانده است.
لاوروف یادآوری کرد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز یادآور شده که واشنگتن در جریان مذاکرات بهتر موضع مسکو و دلایل عمیق این درگیری را درک کرده است.
وزیر خارجه روسیه توضیح داد که یکی از علل ریشهای این بحران، ناتو و ایجاد تهدیدهای مستقیم نظامی برای روسیه در مرزهای ملی این کشور است.
وی تاکید کرد که روسیه و آمریکا مذاکرات را "از طریق میکروفن" انجام نمیدهند، بلکه طرفین با یکدیگر دیدار میکنند و تلاش میکنند بفهمند چگونه میتوان به توازن منافع دست یافت.
لاوروف افزود: «مسکو و واشنگتن به لطف مذاکرات، دیدارها و گفتوگوهایی که انجام میشود، بهتر مواضع یکدیگر را درک کردهاند.
دولت دونالد ترامپ به دنبال یافتن چنین توازنی است.
آنها صادقانه میخواهند موضع روسیه را بهتر بفهمند و این درک را به دست آوردهاند.
ما نیز موضع آمریکا را از طریق مذاکرات، دیدارها و گفتوگوهایی که انجام میدهیم بهتر درک میکنیم.»
گزارش روسیه به آمریکا و سازمان ملل از حملات اوکراین به تأسیسات انرژی
وزیر امور خارجه روسیه در این مصاحبه اشاره کرد که فهرستی از حملات نیروهای مسلح اوکراین به زیرساختهای انرژی روسیه که در دوره آتشبس 30 روزه انجام شده را مستقیماً برای مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، و همچنین برای سازمان ملل ارسال کرده است.
به عقیده او، این فهرست واقعاً گویاست و خود بهتنهایی سخن میگوید.
سرگئی لاوروف توضیح داد: «ما تنها به اهداف نظامی یا تأسیسات غیرنظامی که توسط نظامیان مورد استفاده قرار میگیرند حمله میکنیم.
رئیسجمهور ولادیمیر پوتین بارها درباره این موضوع سخن گفته و اکنون نیز وضعیت تفاوتی نکرده است.»
وزیر خارجه روسیه یادآور شدکه فرماندهان میدانی ارتش روسیه حق دارند در صورتی که تأسیساتی برای مقاصد نظامی مورد استفاده قرار گیرد، به آن حمله کنند.
لاوروف همچنین اتهامات مربوط به حملات عمدی به اهداف غیرنظامی را رد کرد و یادآور شد که «برخلاف اقدامات ناتو در بلگراد در سال 1999»، روسیه به اصل به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان پایبند است.
وی افزود: «اگر به وضعیت منطقه کورسک نگاه کنید، میبینید که طی شش ماه گذشته، در میان اهدافی که اوکراینیها به سوی آنها آتش گشودهاند، حتی یک هدف نظامی وجود نداشته است.»
اشاره کرملین به نقاط مشترک مواضع روسیه و آمریکا درباره اوکراین
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده که از درک ولودیمیر زلنسکی نسبت به موضوع تعلق کریمه به روسیه سخن گفته است، نمیتواند تمام جزئیات مربوط به حلوفصل درگیری را فاش کند، همانطور که طرف روسی نیز نمیتواند این کار را انجام دهد.
با این حال، مواضع مسکو و واشنگتن در بسیاری از موارد مطابق با یکدیگر بوده و نقاظ مشترک زیادی دارند.
پسکوف گفت: «کار در زمینه حلوفصل اوضاع همچنان ادامه دارد و چنین مذاکراتی نمیتواند بهصورت علنی انجام شود، بلکه فقط میتواند در قالب محرمانه پیگیری شود.
با این حال، ترامپ واقعاً به عناصری در روند صلح اشاره میکند که با مواضع ما منطبق است.»
اوربان خواستار پایان «جنون نظامی» اروپا و حرکت به سوی صلح شد
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، خواستار پایان دادن به «جنون نظامی» شد که اروپا را فرا گرفته است و تأکید کرد که کییف بدون کمک آمریکا قادر به ادامه درگیری نخواهد بود.
وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «جنون نظامی که اروپا را فرا گرفته باید متوقف شود.
بدون حمایت آمریکا اوکراین هیچ شانسی ندارد، در حالیکه بروکسل به یک استراتژی نظامی بیهوده چنگ زده و بر آن اصرار دارد.
تنها راه پیش رو، راه صلح است!»
اوربان پیش از این نیز کشورهای اتحادیه اروپا را متهم کرد که علیرغم ابتکارات صلحآمیز دولت ایالات متحده، تمایلی به پایان دادن به درگیری در اوکراین ندارند.
اذعان مقام اروپایی به وابستگی به گاز روسیه
دان یورگنسن، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا روز یکشنبه اعلام کرد که کشورهای اروپایی همچنان نتوانستهاند به اهداف تعیین شده برای قطع وابستگی به گاز روسیه دست یابند.
وی گفت: «واضح است که ما (کشورهای عضو اتحادیه اروپا) همچنان به گاز روسیه وابسته هستیم.
چنین وضعیتی با ملاحظات سیاسی و اخلاقی که کشورهای اروپایی طی چند سال گذشته از آن پیروی کردهاند، در تضاد است.
به گفته این مقام اروپایی، وی قصد دارد در آینده بسیار نزدیک نقشه راهی را که شامل توضیح گامهای تدریجی لازم برای قطع کامل واردات گاز از روسیه است، برای بحث و بررسی به نمایندگان کشورها ارائه کند.
یورگنسن افزود که اروپا در حال حاضر به طور قابل توجهی به واردات گاز طبیعی مایع از ایالات متحده نیز وابسته است و به اعتقاد او، این مسئله مانعی برای افزایش واردات هرچه بیشتر گاز از آمریکا محسوب نمیشود.
انتهای پیام/