خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

یمن کدام نماد افتخار صنایع نظامی آمریکا را زمین گیر کرد؟

مهر | بین‌الملل | دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404 - 12:30
سقوط مکرر پهپادهای «ام کیو ۹» علاوه بر خسارت‌های مالی، شکست راهبردی نیروی هوایی آمریکا در برابر یمنی‌ها را به دنبال داشته و واشنگتن را در یک بن‌بست گرفتار کرده است.
هوايي،آمريكا،يمن،آمريكايي،حملات،كيو،ساقط،نيروي،مسئولان،نيروه ...

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه لبنانی الاخبار به دستاوردهای نیروهای مسلح یمن جنگ علیه اشغالگران آمریکایی پرداخت و نوشت که واشنگتن معتقد است موفقیت انصارالله یمن در ساقط کردن ۲۱ پهپاد «ام کیو ۹» با مأموریت‌های چند گانه از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون تهدیدی جدی برای نیروی هوایی آمریکا به شمار می‌رود که خود را برترین نیروی هوایی در دنیا می‌داند.
در همین رابطه مناقشه‌های عمیقی در محافل دفاعی و رسانه‌ای آمریکا در خصوص بررسی شرایط موجود صورت گرفته و البته هیچکدام از این مناقشه‌ها به نتیجه خاصی برای برون رفت از باتلاق یمن نرسیده است.
در حالی که سیاست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبتنی بر ایجاد ارعاب و وحشت در میان دشمنان این کشور است تا آنها را مجبور به عقب نشینی و امتیاز دادن نماید، اما اوضاع یمن کاملاً متفاوت به نظر می‌رسد و آمریکایی‌ها با تهدید به استفاده از زور و حتی استفاده واقعی از زور و قدرت خود در حملات گسترده هوایی، نتوانستند به اهداف مورد نظر دست پیدا کنند.
به نوشته این مقاله، در طرف مقابل این معادله انصارالله یمن و نیروهای مسلح این کشور قرار دارند که به نظر می‌رسد حملات اخیر آمریکایی‌ها را به فرصتی برای گسترش توانمندی‌های خود در سطح فرماندهی و تاکتیک‌ها و کنترل اوضاع تبدیل کرده اند و از این طریق تجربه‌های خود در تولید سامانه‌های بومی را افزایش می‌دهند که برخی از آنها برای اولین بار در طول این جنگ مورد استفاده و بهره‌برداری قرار گرفته و شکاف‌های موجود در کارکرد آنها به فوریت اصلاح شده است.
در مجموع به اعتراف طرف آمریکایی، سامانه‌های دفاع هوایی یمن موفق شده‌اند در برابر برتری تکنولوژیک آمریکا ایستادگی کنند.
فرماندهی مرکزی آمریکا تعداد حملات این کشور به یمن را ۷۵۰ مورد ارزیابی می‌کند، در حالی که بیانیه‌های یمن این حملات را ۹۰۰ مورد بیان کرده اند.
با این وجود یمنی‌ها قدرت بالایی برای ساقط کردن پرنده‌های آمریکایی به ویژه از نوع پهپادهای ام کیو ۹ از خود نشان داده‌اند که ثابت می‌کند آنها به دنبال افزایش قدرت خود در حفظ حریم هوایی‌شان هستند.
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن اخیراً اعلام کرده است که نیروهای یمنی موفق شدند بخشی از نیروی هوایی آمریکا را از کار بیندازند.
این اعلام پس از آن انجام شد که ۱۱ حمله هوایی آمریکایی‌ها با استفاده از سامانه‌های بومی دفاع هوایی یمنی‌ها مورد رهگیری قرار گرفته و خنثی شده است.
این عملیات‌ها حتی شامل رهگیری هواپیماهای رادار گریز شبح آمریکا نیز شده است که در ارتفاع بسیار بالا پرواز می‌کنند.
در همین رابطه شبکه خبری « nbc » آمریکا مواضع رهبر انصارالله را تأیید کرده و در گزارشی اعلام کرد که انصارالله همچنان کنترل حریم هوایی یمن را در اختیار دارد.
این گزارش پس از آن منتشر شد که ۳ پهپاد ام کیو ۹ آمریکا در طول یک هفته در حریم هوایی یمنی‌ها ساقط شد.
عملیات دفاع هوایی یمنی‌ها تردیدهای زیادی را در زمینه روند حملات آمریکایی‌ها و امکان استمرار این حملات به شکل کنونی ایجاد کرده است.
شبکه تلویزیونی CNN آمریکا در این رابطه به نقل از مسئولان این کشور اعلام کرد که موفقیت یمنی‌ها در ساقط کردن ۷ پهپاد، مانع اساسی در انتقال به مرحله دوم عملیات در یمن بود.
آمریکایی‌ها تصور می‌کردند که با تحقق برتری هوایی خود طی ۳۰ روز و تضعیف نیروی هوایی یمنی‌ها می‌توانند مرحله جدیدی مبتنی بر جمع آوری اطلاعات دقیق و هدف قرار دادن رهبران ارشد جریان انصارالله را کلید بزنند.
این فرماندهان آمریکایی پهپادهای ام کیو ۹ را مناسب‌ترین تجهیزات برای انجام این مأموریت می‌دانستند، اما ساقط شدن متوالی این پهپادها، آمریکا را به دردسر انداخته است.
مسئولان آمریکایی اذعان می‌کنند که یمنی‌ها ابتکار عمل را در حمله به پهپادهای آمریکایی در اختیار گرفته‌اند و استمرار این روند میزان موفقیت واشنگتن در تخریب تسلیحات یمنی‌ها را کاهش می‌دهد.
این مسئولان می‌افزایند که نیروهای آمریکایی مجبور به استفاده از این نوع پهپادها هستند، چرا که اطلاعات جاسوسی موجود در شرایط کنونی، مبنای تعیین جنگ افزارهای مورد نظر برای انجام عملیات‌ها است.
مأموریت پهپادهای ام کیو ۹ تنها منحصر به جمع آوری اطلاعات جاسوسی و پشتیبانی از حملات هوایی و هماهنگی نیست، بلکه این پهپادها مهم‌ترین پهپادهای هجومی موجود در نیروی هوایی آمریکا هستند که در حین انجام گشت زنی‌های اطلاعاتی و جاسوسی، مأموریت‌های جنگی زیادی به آنها واگذار می‌شود.
این پهپادها می‌توانند در طول فواصل زمانی طولانی و در ارتفاعات بالاتر از ۱۵ کیلومتر پرواز کنند و در عین حال مجهز به حسگرهای بسیار قوی و سامانه‌های ارتباطاتی بسیار پیشرفته با کارکردهای متعدد و مجموعه‌ای از تسلیحات دقیق هستند.
نیروی هوایی آمریکا ۲۸۰ فروند از پهپادهای ام کیو ۹ را در اختیار دارد که کنگره آمریکا ارزش هر کدام از آنها ۳۰ میلیون دلار برآورد کرده است.
به این ترتیب مسئولان پنتاگون و کنگره آمریکا خسارت‌های ناشی از ساقط شدن ۷ پهپاد در طول ۶ هفته را بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار ارزیابی می‌کنند که رقم بسیار بالایی برای عملیات نظامی در یمن به شمار به شمار می‌رود.
علاوه بر اینها میزان اعتماد به این پرنده‌ها نیز در انجام مأموریت‌های مختلف با شکست مواجه شده است و مسئولان آمریکایی معتقدند که استفاده بیشتر از این پهپادها، تلفات و سقوط بیشتر آنها را به دنبال خواهد داشت.