جزئیات اجرای طرح خاتم بهزیستی در زنجان
یکی از طرح های ویژه بهزیستی، "طرح خاتم" است که با هدف تحکیم بنیان خانواده و ارتقای تاب آوری و مهارت های فردی و اجتماعی اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، خود مراقبتی موضوعی آموختنی ، آگاهانه و هدفمند است که هر فردی برای خود خانواده و دیگران انجام می دهد تا سالم بماند.
به عبارت دیگر خود مراقبتی شامل اقدامات و تصمیماتی می شود که در جهت حفظ سلامت پیشگیری از خطرات و آسیبهای اجتماعی و توانایی رفع نیازهای جسمی و روانی و اجتماعی افراد اخذ میشود و در نهایت موجب افزایش کارآیی و مهارتهای فردی افراد میشود.
در همین راستا مریم کرمی مدیرکل بهزیستی استان زنجان در رویداد استانی طرح خود مراقبتی و آگاهسازی با تأکید بر تابآوری و مهارتورزی(خاتم) و جشن روز دختر با اشاره به فعالیتهای سازمان بهزیستی در زمینه پیشگیری و توانمندسازی افراد آسیبپذیر اجتماعی اظهار داشت: سازمان بهزیستی خدمات گستردهای را ارائه میدهد که از پیش از تولد تا دوران سالمندی ادامه دارد و شامل طرحهای پیشگیری از معلولیتها، حمایت از سالمندان و برنامههای مرتبط با آسیبهای اجتماعی است.
وی افزود: یکی از طرحهای ویژه بهزیستی، "طرح خاتم" است که با هدف تحکیم بنیان خانواده و ارتقای تابآوری و مهارتهای فردی و اجتماعی اجرا میشود.
این طرح تاکنون با تمرکز بر زنان و دختران بین 13 تا 45 سال اجرا شده و شامل آموزشهایی در زمینه تغییرات جسمانی و روانی نوجوانان، فرزندآوری، فرزندپروری و خودمراقبتی برای والدین بوده است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه در سال گذشته، 35 تسهیلگر در سطح استان آموزش دیدند و بهطور مستقیم به 1250 نفر از زنان و دختران در مناطق مختلف استان خدمات آموزشی ارائه کردند؛ تصریح کرد: آموزشهای ارائهشده بر اساس نیازهای خاص هر گروه هدف تنظیم شده و در مناطق مختلف، با توجه به شرایط محلی، اجرا شده است.
وی گفت:در راستای گسترش این طرح، امسال گروههای پسران نیز تحت پوشش قرار خواهند گرفت و تسهیلگران مرد آموزش خواهند دید تا برنامههای مشابهی را برای ارتقای مهارتهای فردی و اجتماعی پسران ارائه دهند.
در ادامه لیلا ندرلو مدیرکل امور اجتماعی استان زنجان با تبریک به مناسبت سالروز ولادت حضرت معصومه(س) بر لزوم نقشآفرینی دختران در عرصههای علمی، هنری و فرهنگی تأکید کرد و اظهار داشت: تأثیر تکنولوژی و فضای مجازی بر زندگی اجتماعی دانشآموزان باید بررسی شود.
با افزایش استفاده از گوشیهای هوشمند و آموزشهای مجازی، وابستگی شدید به اینترنت و فضای مجازی ایجاد شده که در برخی موارد به آسیبهای اجتماعی منجر شده است.
وی افزود :جنگ رسانهای و فضای مجازی، نیازمند مدیریت هوشمندانه و افزایش سواد رسانهای در میان خانوادهها و دانشآموزان است.
ندرلو نقش خانوادهها بهعنوان نخستین نهاد اجتماعی در شکلگیری شخصیت کودکان بسیار مهم تلقی دانست و تصریح کرد: مسئولان این نشست از والدین درخواست کردند که با افزایش آگاهی خود در زمینه فضای مجازی، فرزندانشان را به استفاده صحیح از تکنولوژی هدایت کنند.
همچنین بر اهمیت سواد رسانهای و نقش آموزش و پرورش در ارتقای این دانش تأکید شد.
مدیرکل امور اجتماعی استان زنجان بر جایگاه دختران در توسعه علمی کشور اشاره کرد و گفت:دانشآموزان با تلاش در عرصههای علمی، مشارکت فعال در ارائه طرحهای نوآورانه و حضور مؤثر در کنکور، در رشد و پیشرفت استان نقشآفرینی کنند.
به گزارش تسنیم، همچنین از همکاری مسئولان استانی، اداره کل آموزش و پرورش، مدیران دبیرستانها و دانشآموزانی که در اجرای این طرح نقش داشتند، قدردانی شد.
انتهای پیام/