خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جزئیات اجرای طرح خاتم بهزیستی در زنجان

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404 - 13:53
یکی از طرح های ویژه بهزیستی، "طرح خاتم" است که با هدف تحکیم بنیان خانواده و ارتقای تاب آوری و مهارت های فردی و اجتماعی اجرا می شود.
اجتماعي،استان،مجازي،زنجان،بهزيستي،طرح،دختران،مديركل،فضاي،ارا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، خود مراقبتی موضوعی آموختنی ، آگاهانه و هدفمند است که هر فردی برای خود خانواده و دیگران انجام می دهد تا سالم بماند.
به عبارت دیگر خود مراقبتی شامل اقدامات و تصمیماتی می شود که در جهت حفظ سلامت پیشگیری از خطرات و آسیب‌های اجتماعی و توانایی رفع نیازهای جسمی و روانی و اجتماعی افراد اخذ می‌شود و در نهایت موجب افزایش کارآیی و مهارتهای فردی افراد می‌شود.
در همین راستا مریم کرمی مدیرکل بهزیستی استان زنجان در رویداد استانی طرح خود مراقبتی و آگاه‌سازی با تأکید بر تاب‌آوری و مهارت‌ورزی(خاتم) و جشن روز دختر با اشاره به فعالیت‌های سازمان بهزیستی در زمینه پیشگیری و توانمندسازی افراد آسیب‌پذیر اجتماعی اظهار داشت: سازمان بهزیستی خدمات گسترده‌ای را ارائه می‌دهد که از پیش از تولد تا دوران سالمندی ادامه دارد و شامل طرح‌های پیشگیری از معلولیت‌ها، حمایت از سالمندان و برنامه‌های مرتبط با آسیب‌های اجتماعی است.
وی افزود: یکی از طرح‌های ویژه بهزیستی، "طرح خاتم" است که با هدف تحکیم بنیان خانواده و ارتقای تاب‌آوری و مهارت‌های فردی و اجتماعی اجرا می‌شود.
این طرح تاکنون با تمرکز بر زنان و دختران بین 13 تا 45 سال اجرا شده و شامل آموزش‌هایی در زمینه تغییرات جسمانی و روانی نوجوانان، فرزندآوری، فرزندپروری و خودمراقبتی برای والدین بوده است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه در سال گذشته، 35 تسهیلگر در سطح استان آموزش دیدند و به‌طور مستقیم به 1250 نفر از زنان و دختران در مناطق مختلف استان خدمات آموزشی ارائه کردند؛ تصریح کرد: آموزش‌های ارائه‌شده بر اساس نیازهای خاص هر گروه هدف تنظیم شده و در مناطق مختلف، با توجه به شرایط محلی، اجرا شده است.
وی گفت:در راستای گسترش این طرح، امسال گروه‌های پسران نیز تحت پوشش قرار خواهند گرفت و تسهیلگران مرد آموزش خواهند دید تا برنامه‌های مشابهی را برای ارتقای مهارت‌های فردی و اجتماعی پسران ارائه دهند.
در ادامه لیلا ندرلو مدیرکل امور اجتماعی استان زنجان با تبریک به مناسبت سالروز ولادت حضرت معصومه(س) بر لزوم نقش‌آفرینی دختران در عرصه‌های علمی، هنری و فرهنگی تأکید کرد و اظهار داشت: تأثیر تکنولوژی و فضای مجازی بر زندگی اجتماعی دانش‌آموزان باید بررسی شود.
با افزایش استفاده از گوشی‌های هوشمند و آموزش‌های مجازی، وابستگی شدید به اینترنت و فضای مجازی ایجاد شده که در برخی موارد به آسیب‌های اجتماعی منجر شده است.
وی افزود :جنگ رسانه‌ای و فضای مجازی، نیازمند مدیریت هوشمندانه و افزایش سواد رسانه‌ای در میان خانواده‌ها و دانش‌آموزان است.
ندرلو نقش خانواده‌ها به‌عنوان نخستین نهاد اجتماعی در شکل‌گیری شخصیت کودکان بسیار مهم تلقی دانست و تصریح کرد: مسئولان این نشست از والدین درخواست کردند که با افزایش آگاهی خود در زمینه فضای مجازی، فرزندانشان را به استفاده صحیح از تکنولوژی هدایت کنند.
همچنین بر اهمیت سواد رسانه‌ای و نقش آموزش و پرورش در ارتقای این دانش تأکید شد.
مدیرکل امور اجتماعی استان زنجان بر جایگاه دختران در توسعه علمی کشور اشاره کرد و گفت:دانش‌آموزان با تلاش در عرصه‌های علمی، مشارکت فعال در ارائه طرح‌های نوآورانه و حضور مؤثر در کنکور، در رشد و پیشرفت استان نقش‌آفرینی کنند.
به گزارش تسنیم، همچنین از همکاری مسئولان استانی، اداره کل آموزش و پرورش، مدیران دبیرستان‌ها و دانش‌آموزانی که در اجرای این طرح نقش داشتند، قدردانی شد.
انتهای پیام/