خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نمایش زنده خط تولید کامل کتاب در نمایشگاه کتاب

مهر | فرهنگی و هنری | دوشنبه، 08 اردیبهشت 1404 - 14:06
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای نخستین‌بار خط تولید چاپ کتاب به صورت زنده در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران به نمایش در می‌آید.
چاپ،كتاب،نمايشگاه،سالن،صنعت،توليد،مراحل،خط،حوزه،نمايش،حضور،ت ...

عباس زارع مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حضور صنعت چاپ در این دوره نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران یک تفاوت عمده با دوره‌های دیگر دارد و آن برپایی سالن ویژه چاپ است که با رویکردی متفاوت و با هدف آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان با صنعت چاپ، برای آن دست به ابتکاراتی زده‌ایم.
وی ادامه داد: برای نخستین بار در سالن چاپ، قصد داریم یک خط تولید کامل چاپ کتاب را به صورت زنده به نمایش بگذاریم.
هدف ما این است که همه بازدیدکنندگان، به ویژه دانش‌آموزان، دانشجویان و علاقه‌مندان، از نزدیک با آخرین فناوری‌ها و مراحل چاپ کتاب آشنا شوند.
آن‌ها می‌توانند شاهد باشند که یک ایده و محتوا چگونه از مرحله طراحی و آماده‌سازی به یک جلد کتاب فیزیکی تبدیل می‌شود.
زارع با اشاره به دستاوردهای حوزه چاپ و نشر ادامه داد: علاوه بر نمایش خط تولید کامل چاپ کتاب، ما دو محور مهم دیگر را نیز دنبال می‌کنیم.
محور اول، معرفی توانمندی‌های صنعت چاپ ایران در حوزه صادرات است.
در سال گذشته بالغ بر ۲۳ هزار تن صادرات محصولات چاپی به کشورهای مختلف داشته‌ایم که در این زمینه در سالن صنعت چاپ در نمایشگاه کتاب دستاوردها و توانمندی‌های ۱۳ واحد فعال چاپ و بسته‌بندی کشور در حوزه صادرات به نمایش گذاشته می‌شود.
از آنجایی که در این نمایشگاه ناشران خارجی، سفرا و وزرای کشورهای دیگر نیز حضور دارند، این فرصت خوبی است تا ظرفیت صادراتی صنعت چاپ ایران را به آن‌ها نیز معرفی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه هدف از برپایی این سالن صرفاً یک بازدید منعفلانه نیست، ادامه داد: محور دوم، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی برای دانشجویان و دانش‌آموزان علاقه‌مند به حوزه چاپ است.
ما ۳ دوره آموزشی با عناوین «اشتغال و کارآفرینی»، «هوش مصنوعی» و «ایجاد کسب و کار آنلاین» را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که امیدواریم برای شرکت‌کنندگان مفید واقع شود.
همچنین، در کنار این‌، دستاوردها و نمونه کارهای چاپ و بسته‌بندی کشور نیز به نمایش گذاشته خواهد شد.
زارع با اشاره به تلاش‌های بی‌وقفه دست‌اندرکاران این پروژه گفت: قطعاً برپایی چنین پروژه بزرگی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و تلاش فراوان بوده است.
مهم‌ترین چالشی که با آن روبه‌رو بودیم، تمایل ما به استقرار خط تولید چاپ افست در کنار چاپ دیجیتال بود.
ما هماهنگی‌های لازم را برای حضور دستگاه‌های چاپ دو ورقی و یک ورقی چهار رنگ با برخی از مراکز چاپی انجام داده بودیم.
اما متأسفانه به دلیل محدودیت فضا در سالن‌ها، محدودیت‌های ورودی و همچنین ملاحظات مربوط به استحکام بنا و وزن بالای ماشین‌آلات، از حضور ماشین‌های چاپ افست منصرف شدیم.
با این حال، تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا خط تولید چاپ دیجیتال و خدمات پس از چاپ شامل صحافی و سایر مراحل تکمیلی را به صورت کامل در سالن چاپ مستقر کنیم.
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سالن چاپ در سی‌وششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران، جذابیت بسیار زیادی برای بازدیدکنندگان خواهد داشت؛ چرا که خریداران کتاب این فرصت را پیدا می‌کنند که از نزدیک با مراحل تولید کتاب آشنا شوند.
قاعدتاً برای دانش‌آموزان، دانشجویان و عموم مردمی که به نمایشگاه کتاب می‌آیند، دیدن مراحل چاپ کتاب از طراحی تا تولید نهایی، جذابیت خاصی خواهد داشت و می‌تواند دیدگاه آن‌ها را نسبت به صنعت چاپ تغییر دهد و اطلاعات مفیدی در اختیارشان قرار دهد.
سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.