برنامه های بزرگداشت سالگرد شهادت آیتالله مرتضی مطهری تشریح شد
نشست خبری به مناسبت چهل و ششمین سالگرد شهادت آیتالله مرتضی مطهری با حضور رشید جعفر پور برگزار و فعالیتهای این دهه تشریح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری به مناسبت چهل و ششمین سالگرد شهادت آیتالله مرتضی مطهری با حضور رشید جعفر پور برگزار و فعالیتهای این دهه تشریح شد.
رشید جعفرپور، که دبیری ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت آیتالله مرتضی مطهری را بر عهده دارد، در نشست خبری به مناسبت چهل و ششمین سالگرد شهادت این استاد فرزانه، ضمن عرض تسلیت به خانوادههای داغدار حادثه بندر شهید رجایی، فرارسیدن دهه کرامت و ولادت با سعادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) و همچنین هفته معلم و استاد را تبریک گفت.
او ضمن تبریک این ایام به معلمان دلسوز کشور که بالغ بر ۹۰۰ هزار نفر در سراسر ایران اسلامی هستند و همچنین اساتید گرانقدر دانشگاهها که شمارشان به ۱۰۰ هزار میرسد و در مسیر پرورش نسل جوان و آیندهساز این مرز و بوم گام برمیدارند، ابراز امیدواری کرد که این عزیزان در انجام این رسالت خطیر موفق باشند.
جعفرپور در خصوص شخصیت والای شهید مطهری، ایشان را شهیدی جامعالاطراف خواند و گفت: شهید مطهری شخصیتی چند بعدی و دارای ویژگیهای منحصربهفرد است.
مکتب فکری ایشان که ریشه در آموزههای قرآن و اهل بیت دارد، یک مکتب کامل است.
وی در عرصههای مختلف علمی از جمله فلسفه، فقه، کلام و تفسیر، صاحب سبک و نظریه بوده و همواره مورد رجوع صاحبنظران قرار گرفته است.
بیش از ۷۰ عنوان کتاب از ایشان در این زمینهها به یادگار مانده که همگی آثاری ارزشمند و اثرگذار هستند.
وی در ادامه به دیگر ابعاد شخصیتی شهید مطهری اشاره کرد و گفت: شهید مطهری علاوه بر جایگاه علمی، یک سیاستمدار و کنشگر سیاسی نیز بود.
با وجود مشغله فراوان در حوزه مطالعه، تدریس و تحقیق، ایشان مسئولیت ریاست شورای عالی انقلاب را نیز بر عهده داشت.
شهید مطهری نه تنها در حوزه و دانشگاه حضور فعال داشت، بلکه در عرصه کنشگری نیز وارد شده و هم صاحبنظر در حوزه سیاسی بود و هم فعال سیاسی.
نظریات ایشان در شکلگیری نظام اسلامی بسیار مؤثر بوده و همواره مورد استفاده پژوهشگران و اندیشمندان قرار گرفته است.
جعفرپور با اشاره به ویژگیهای علمی و زمانشناسی شهید مطهری تصریح کرد: شهید مطهری عالمی زمانشناس بود و متناسب با مقتضیات زمان، به موضوعاتی میپرداخت که در آن شرایط ضروری به نظر میرسید.
به عنوان مثال، سخنرانی ایشان در سال ۱۳۴۸ در خصوص اسرائیل، گویی امروز در حال بیان جنایات این رژیم غاصب است.
ایشان همواره تأکید داشتند که “باید شمر زمان خود را شناخت”.
این جمله نشاندهنده درک عمیق ایشان از مسائل روز است.
دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری همچنین یادآور شد: در زمانی که موضوع خانواده و بیحجابی به یک مسئله بحثبرانگیز تبدیل شده بود، شهید مطهری با نگارش کتاب “حجاب” به این موضوع پرداخت.
از این رو، ایشان الگویی شایسته برای شخصیتهای علمی در سطح کشور به شمار میروند.
شهید مطهری انسانی بسیار متعهد، مهذب و دیندار بود.
همین ویژگیها سبب شد که در اوایل انقلاب مورد سوءظن دشمنان قرار گرفته و در نهایت توسط گروه فرقان به شهادت برسد.
وی در خصوص اهمیت آشنایی نسلهای آینده با شهید مطهری، اظهار داشت: ضروری است که نسلهای آینده با ویژگیها، آثار، نوشتهها و کتابهای شهید مطهری آشنا شوند.
نسل اول انقلاب به خوبی با آثار ایشان آشنایی دارند، اما نسلهای جوانتر که این معلم و شخصیت برجسته را آنگونه که شایسته است نمیشناسند، باید با ابعاد مختلف شخصیتی ایشان آشنا شوند.
اگرچه در دانشگاهها و به ویژه در رشتههای فلسفه و کلام، به طور تخصصی به بررسی آرا و اندیشههای شهید مطهری پرداخته میشود، اما لازم است عموم جوانان با ایشان بیشتر آشنا شوند.
جعفرپور در ادامه به تشریح برنامههای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری پرداخت و گفت: ستاد سالگرد شهید مطهری متشکل از ۲۵ دستگاه فرهنگی و اجرایی کشور است.
امسال پنجمین جلسه این ستاد برگزار شد و این سنت حسنه وجود دارد که با مسئولان و شخصیتهای مختلف دیدار کرده و از نظرات و پیشنهادات آنها بهرهمند میشویم.
امسال خدمت آقای جوادی محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد رسیدیم و قرار شد از ظرفیت نمایشگاه کتاب برای معرفی آثار شهید مطهری استفاده شود و برخی از کتابهای ایشان نیز رونمایی میشود.
وی افزود: همچنین خدمت حجتالاسلام موسیپور، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی رسیدیم و ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای ستاد، درخواست کردیم که برنامههای سالگرد شهید مطهری در دستور کار شورای هماهنگی قرار گیرد.
بر همین اساس، شورای هماهنگی روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه را با عنوان “معلم امیدآفرین، پرچمدار اندیشه مطهر، مروج آرمان مهدوی” نامگذاری کرد.
جعفرپور در ادامه به معرفی برنامههای خاص برخی از دستگاهها در این زمینه پرداخت و گفت: بنیاد علمی فرهنگی شهید مطهری برای اولین بار اقدام به تولید کلیپهای آموزشی ۲۰ دقیقهای با محوریت تدریس کتابهای استاد مطهری خواهد کرد.
در این کلیپها از صوت و دستخط استاد و همچنین جذابیتهای هنری استفاده شده است.
نخستین تدریس مربوط به کتاب “آزادی معنوی” خواهد بود که در سالگرد استاد عرضه خواهد شد.
وی همچنین از رونمایی دو کتاب صوتی با نامهای “ولاءها و ولایتها” و “ده گفتار” خبر داد و گفت: این کتابها از طریق اپلیکیشن و وبسایت شهید مطهری قابل دسترسی خواهند بود.
جعفرپور در پایان اعلام کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه همایشی را در خصوص شهید مطهری برگزار خواهد کرد که در آن از اساتید و شخصیتهایی که با آثار ایشان آشنایی دارند، دعوت به عمل آمده است.
فرزندان شهید مطهری نیز در این مراسم حضور خواهند داشت.