ورود وزارت بهداشت به ماجرای کمبود شیرخشک
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از ورود جدی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای رفع مشکلات سد راه تامین و توزیع شیرخشک خبر داد.

به گزارش مشرق، سلمان اسحاقی، با اشاره به مشکلات موجود در تأمین شیر خشک در کشور، گفت: یکی از مهمترین مشکلات، نقدینگی کارخانههای تولیدی است که به دلیل مشکلات نقدینگی به داروخانهها زمان مناسبی برای پرداختها نمیدادند و باید به صورت نقدی پرداخت میشد.
از سوی دیگر، سازمان برنامه و بودجه نیز باید مابهالتفاوت شیرخشک را بر اساس قانون به صورت ماهانه پرداخت میکرد اما در حال حاضر ۳ ماه در پرداختها عقب است و این امر موجب مشکلاتی در روند توزیع شیر خشک در بازار شده است.
وی با بیان اینکه با ورود جدی و پیگیریهای وزیر بهداشت و تلاشهای رئیس سازمان غذا و دارو اقدامات مختلفی برای حل مشکل تأمین شیرخشک انجام شد، افزود: رئیس سازمان غذا و دارو بر اساس دستور وزیر بهداشت نشستی را با حضور ذی نفعان، تأمین کنندگان و انجمنهای شرکتهای تولیدکننده شیرخشک و انجمن داروسازان برگزار کرد و در این راستا توافقاتی صورت گرفت که بر این اساس مقرر شد مدت زمان بازپرداخت شیرخشک توسط داروخانهها به توزیعکنندگان، به مدت ۹۰ روز قطعی و همچنین مدت زمان بازپرداخت شیرخشک توسط توزیعکنندگان نیز ۹۰ روز تعیین شود تا در فرآیند تأمین و توزیع شیرخشک با مشکلات کمتری مواجه شویم.
اسحاقی ادامه داد: وزیر بهداشت هم در نامهای به رئیس سازمان برنامه و بودجه خواستار پرداخت هزینه شیرخشک به صورت ماهانه و تحت آن چیزی که در قانون آمده شد؛ این اقدام به عنوان راهکاری برای تسهیل فرآیند تأمین شیرخشک و جلوگیری از مشکلات موجود انجام شده است.
وی همچنین به اهمیت پرداخت یارانه شیرخشک به سرپرستان خانوار اشاره کرد و گفت: پرداخت یارانه شیرخشک به صورت مستقیم به حساب سرپرست خانوار میتواند یکی از راهکارهای مؤثر در حل بحران کمبود شیرخشک باشد و این اقدام میتواند به تسهیل دسترسی خانوادهها به شیرخشک و کاهش فشار بر روی بازار کمک کند.