استقبال بیش از یک میلیون مخاطب از اکرانهای سیار
نخستین نشست مشترک فعالان اکران سیار به میزبانی موسسه سینماشهر با حضور مدیران عامل، رؤسای انجمنها و نمایندگان دستگاهها و نهادهای مرتبط با این حوزه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موسسه سینماشهر، نخستین نشست مشترک فعالان اکران سیار به میزبانی موسسه سینماشهر با حضور مدیران عامل، رؤسای انجمنها و نمایندگان دستگاهها و نهادهای مرتبط با این حوزه برگزار شد.
در ابتدای این نشست گزارشی از فرآیند دوازده ساله سینماسیار برای حاضران ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به آغاز اکران گسترده و سازماندهی شده سینماسیار از سال ۹۲ با اکران دو فیلم «شیار ۱۴۳» و «چ» یکی از عمده دلایل فعالیت سینما سیار را کمبود سالنهای سینما در ایران با جمعیت ۸۷ میلیون نفری برشمرده و علی رغم وجود ۸۰۲ سالن فعال در سراسر کشور سهم استانهایی چون کرمانشاه با ۲ میلیون جمعیت، قزوین، قم و اردبیل با حدود یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر، زنجان و چهار محال بختیاری با ۱ میلیون و ایلام با ۵۸۰ هزار جمعیت را تنها یک شهر دارای سینما عنوان کرده و به همین دلیل مجموعهها و مراکز مختلفی چون بهمن سبز، راوی فیلم، عمار، سینماسیار انجمن سینمای جوانان ایران و به تازگی دفتر پخش بنیاد روایت به عنوان بازیگران اصلی و تاثیرگذار حوزه اکران سیار در مناطق مختلف که دسترسی سینما برای مردم دشوار و سخت بوده، سینما را نزد خانواده ها بردند.
مطابق آمار ارائه شده در این گزارش طی سال گذشته از ۱۰ فیلم اکران شده در سینماسیارهای سراسر کشور بیش از یک میلیون صد هزار مخاطب به تماشای فیلمهای روز نشستند که این میزان مخاطب در حالی در اکرانهای سیار به تماشای آثار نشستند که علاوه بر فروشی معادل ۲۰ میلیارد تومان، سهم اکران آثار در مدارس و کانون های فرهنگی ۳۰ درصد، نهادهای مردمی ۱۵ درصد، سازمانها و مساجد ۱۱ درصد و پادگانهای نظامی ۳ درصد بوده است.
پس از ارائه گزارش حبیب ایل بیگی مدیرعامل موسسه سینماشهر با اشاره به بازنگری پیرامون آثار اکران شده و لزوم توجه بیشتر به تنوع فیلمهای مورد استفاده در اکران سیار گفت: تنوع در سبد فیلمهای اکران سیار موضوع مهمی است که امیدوارم برای سال جاری و سالهای آتی نه تنها شاهد گونههای متعدد و مختلف فیلمها باشیم، بلکه با همراهی صنوف سینمایی و دستگاهها و نهادهای متولی امسال فیلمهای بیشتری نسبت به آثار سال گذشته در اکران سیار به روی پرده بروند.
البته که میبایست شرایط اکران به گونهای برنامه ریزی و هدایت شود که صاحبان آثار و پخشکنندگان بتوانند فیلمها را با اطمینان کامل در اختیار همکاران ما در بخش سینما سیار قرار دهند.
وی همچنین با اشاره به ماموریت ها و وظایف موسسه سینماشهر نیز عنوان کرد: یکی از بندهای اساسنامه موسسه سینما شهر به اکران و نمایش آثار در مناطق محروم اختصاص دارد.
هدف ما در موسسه رسیدن به پاسخ این پرسش است که سینما سیارهای مناطق فاقد سینما به لحاظ پشتیبانی فنی دارای چه نیازهایی هستند.
همانطور که این مجموعه پیگیر ساخت سالنها و مجموعههای سینمایی در مناطق محروم و شهرهای بدون سینما است، باید این موضوع مورد تاکید قرار گیرد که در شهرهایی که جمعیت زیادی ندارند و ساخت سینما توجیه اقتصادی ندارد چگونه میتوان پشتیبانی نرمافزاری و سخت افزاری مناسبی را صورت داد تا تمام کشور تحت پوشش اکران فیلمهای سینمایی قرار بگیرد.
حمایت از اکران سیار
در ادامه ابراهیم عامریان رئیس انجمن پخشکنندگان سینمای ایران نیز ضمن اشاره به استقبال مخاطبان از اکرانهای سیار سال گذشته گفت: قطعا با توجه به آمارهای ارائه شده من به عنوان پخش کننده و تهیه کننده این آمادگی را دارم که در کنار حمایتهای مورد نیاز، آثار تولید شده و اکران های روز را در سینماهای سیار نیز اکران کنیم.
این تهیه کننده سینما همچنین پیرامون امنیت فیلمهای اکران شده در سینما سیار نیز گفت: این امری طبیعی است که پخش کنندگان و صاحبین فیلمها نسبت به تامین امنیت آثارشان در اکران سیار اطمینان خاطر داشته باشند به همین دلیل این موضوع نیز باید در اکران لحاظ شده و این بخش از توقعات به جای تهیه کنندگان آثار در اکران های نیز باید دیده شود.
اکران های بین المللی سینما سیار
سلمان نصیری مدیرعامل موسسه راوینو نیز با اشاره به موضوع اکرانهای سیار در حوزه بینالملل اظهار کرد: یکی از ماموریتهایی که به موسسه راوینو و مجموعه راوی فیلم محول شده است بحث اکران های بین المللی است ما دراین خصوص سامانه ایمنی را ایجاد کردیم که نسبت تامین امنیت آن مدعی نیز هستیم و میتوانیم مستندات آن را در اختیار دوستانمان در اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران قرار بدهیم ما اکنون از سوی تعدادی از کشورها نظیر اندونزی، عراق و لبنان درخواست اکران سیار داریم که انشالله در جلسه با دوستان انجمن و اتحادیه پیرامون ساز و کارهای اکران ایمن به گفتگو خواهیم نشست.
اکران سیار مصداق عدالت فرهنگی
سید محمد نیاکی نماینده بهمن سبز نیز با بیان اینکه اکرانهای سیار باعث برقراری عدالت فرهنگی می شود، گفت: طرح اکران سیار برای فیلمهایی که در سالنهای سینما دارای سانسهای محدود هستند، میتواند عاملی مثبت در میزان فروش آنها محسوب شود و در نهایت موجب حکمفرمایی عدالت فرهنگی میشود.
به همین دلیل در شهرهای دارای سینما نیز برقراری شرایط اکران سیار میتواند توجیه اقتصادی داشته باشد.
از طرف دیگر این طرح در استانهایی مانند تهران باعث میشود تا خانوادههای کم برخوردار نیز بتوانند به تماشای فیلمهای اکران شده در سینما بنشینند.
استقبال از گفتگو با فعالان اکران سیار
محمدحسین فرج مدیر کل دفتر توسعه فناوری های سینمایی و سمعی بصری نیز که در نخستین روز کاری خود پس دریافت حکم مدیرکلی در این نشست شرکت بود نیز با استقبال از این گفتگوها افزود: ما بسیار خوشحال هستیم که این نشستهای هم افزایی و هم فکری بین بازیگران اکران سیار برگزار شده است.
به هر حال اکران سیار امروز به یک موضوع مهم و تاثیرگذار در سینما تبدیل شده است و نیاز است که دستگاهها و نهادهای فعال در این حوزه با یکدیگر نشستهای مشترک و همفکری بیشتری را صورت دهند و از همین رو بنده از دوستان دعوت میکنم تا به دفتر ما تشریف بیاورند و یا ما خدمتشان برسیم تا این نشست ها و جلسات ادامه داشته باشد و درباره این موضوع مهم و اثرگذار به نگاه مشترک بیش از پیش برسیم.
در این نشست چند ساعته برخی مشکلات و چالش ها نظیر: «تنوع در سبد فیلمهای اکران سیار»، «عدم وجود ضابطه و ساز و کار مشخص توسط بازیگران فعال»، «نبود اهتمام ویژه برای در اختیار گذاشتن آثار تولیدی در بخش خصوصی»، «رقابت ناخواسته با اکران سینماها به دلیل همزمانی در اکران»، «هماهنگی در تعیین نرخ و قیمت گذاری» و همچنین پیشنهادها و راهکارهای اصلاحی مانند: «شناسایی موانع و چالشها»، «بررسی تاثیرگذاری اکران سیار بر سینماهای محلی و رابطه این دو بخش»، «ارائه راهکارهای سیاستی برای بهبود هماهنگی بین نهادهای اکران سیار»، «سینمای محلی و بخش خصوصی»، «ارائه مشوق های لازم برای ترغیب تهیه کنندگان جهت در اختیار گذاشتن فیلم ها»، «بررسی نیازهای تجهیزاتی بخش های مختلف و تقسیم وظایف و فعال کردن بخش های جدید برای توسعه اکران سیار با هدف افزایش مخاطبان سینما» از سوی حضار مورد برسی و تبادل نظر قرار گرفت.
این نشست با حضور حبیب ایل بیگی مدیرعامل موسسه سینماشهر، محمد حسین فرج مدیر کل دفتر توسعه فناوری های سینمایی و سمعی بصری، مجتبی بهزادیان معاون امور سینماها و عضو هیئت مدیره سینماشهر، ابراهیم عامریان ریس انجمن پخشکنندگان سینما، سلمان نصیری مدیرعامل موسسه راوینو، کامران سحرخیز عضو هیت مدیره اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران، میثم مزلقانی مدیر سینماسیار انجمن سینمای جوانان ایران، علی میرزایی نماینده دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم، سید محمد نیاکی نماینده بهمن سبز، هاشم آبادی و محمد علینژاد نمایندگان اکران مردمی عمار، سید علیرضا فخارزاده نمایند بنیاد روایت و تنی چند از فعالان این حوزه برگزار شد.