اولین سند مشترک هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی تصویب می شود
وزیر علوم گفت: در اجلاس وزرای عضو کشورهای OIC-۱۵ که ۲۸ الی ۳۰ اردیبهشت ماه در تهران برگزار می شود؛ اولین سند چندجانبه حوزه هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی تصویب می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار سفیران و نمایندگان کشورهای عضو پلتفرم OIC-۱۵ در تهران گفت: بر اساس پیشنهاد هیات شرکتکننده جمهوری اسلامی ایران و تایید کشورهای حاضر در اولین نشست وزیران علوم و آموزش عالی پلتفرم گفتوگوی OIC-۱۵ در سال ۲۰۲۳ در آلماتی جمهوری قزاقستان، ایران به عنوان میزبان دومین نشست وزرای این پلتفرم انتخاب شده است.
وی اظهار داشت: هدف این پلتفرم، بهرهمندی از ظرفیت کشورهای برتر جهان اسلام در حوزه علوم و فناوری، برای رسیدگی به چالشهای علمی، فناورانه و آموزش عالیِ عمدهای است که کشورها و جوامع مسلمان با آن روبرو هستند.
سیمایی افزود: از یک نگاه این پلتفرم در واقع، بهمثابه موتور پیشران دولتهای اسلامی است که میتواند آنها را بهسمت جلو حرکت دهد و همین جایگاه برای ما، بهعنوان سیاستگذران، سفرا و فرستادگان امت اسلامی، وظیفهای بزرگ و در عینحال دشوار و پرچالش ایجاد کرده است.
امیدوارم با همکاری یکدیگر، بتوانیم سهم خودمان را برای غلبه بر این دشواریها و چالشها ایفا کنیم.
وزیر علوم کشورمان گفت: در قلمرو علوم، آموزش و فناوری، سیاستهای مختلفی در سطوح ملی معرفی شده و درحال اجرا هستند که هرکدام از دولتهای مسلمان، آنها را به فراخور اولویتها و ظرفیتهای ملی خودشان اجرا میکنند.
وی افزود: ساماندهی نظام ملی نوآوری (NIS)، و تدوین و طراحی برنامههایی که میتوانند به افزایش سهم علوم و فناوری در توسعه و رشد اقتصادی منجر شوند؛ و همچنین برنامهریزی برای افزایش سهم پژوهش و آموزش در تولید ناخالص داخلی (GDP) و نیز تلاش نظاممند برای درگیر کردن و شریکسازی لایههای مختلف جامعه در ابعاد مختلف علوم وفناوری، همه از سیاستگذاریهای حوزه علوم و فناوری هستند که در کشورهای اسلامی در حال تدوین و اجرا میباشند.
وزیر علوم تاکید کرد: وظیفه ما بهعنوان نمایندگان و سفرای کشورهای اسلامی که مسئول پیگیری دیپلماسی علوم و فناوری هستیم، ایجاد همگرایی و همسویی در استراتژیها، سیاستها و برنامههای ملی علم، فناوری و نوآوری در سطوح فراملی با بهرهگیری از فرصت و بستری است که سازمانها، مجامع و ترتیبات چندجانبه بینالمللی مانند OIC-۱۵ پیشروی ما میگذارند.
سیمایی اظهار داشت: دومین نشست وزیران پلتفرم گفتوگوی OIC-۱۵ که در روزهای ۱۸ و ۱۹ ماه مه ۲۰۲۵ میلادی در تهران برگزار خواهد شد، یک فرصت و بستر پیشِرو برای دستیابی بهاین هدف کلیدی است.
وی افزود: در دنیایی که اختلافات سیاسی و ایدئولوژیک روزافزون که حالا منافع خودخواهانه اقتصادی فزاینده هم در حال تشدیدکردن آنهاست، یکپارچگیهای پیشین سیاستگذاری چندجانبه را بهچالش کشیده؛ و در جهانیکه دگرگونیهای ساعتبهساعت، آنرا بهسمت جزایر متفرق سیاسی، اقتصادی و ایدئولوژیک سوق میدهد، گردهمایی سیاستگذاران علوم، فناوری و آموزش عالی کشورهای مسلمان در تهران، یک فرصت قابل توجه فراهم میکند تا در این جهان روبه چندپارگی، در مسیر سیاستگذاری همگرا حرکت کنیم.
وزیر علوم گفت: موضوع نشست امسال در رابطه با هوش مصنوعی با عنوان «نوآوری در علوم و فناوری از طریق استفاده از هوش مصنوعی: راهبردی برای تعالی، آیندهای روشن برای جهان اسلام» انتخاب شده است.
و مقرر است در پایان نشست، بیانیه مشترک وزیران عضو کشورهای OIC-۱۵ تصویب شود، بیانیهای که اولین سند چندجانبه حوزه هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی بهحساب میآید.