خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مذاکرات واشنگتن و تهران؛ فرصتی طلایی برای عرب‌ها علیه ماجراجویی‌های اسرائیل

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 01:52
مذاكرات،ايران،عربي،اسرائيل،كشورهاي،نظامي،نقش،آغاز،كاهش،اقتصا ...

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی روندنگار بین‌الملل در مطلبی با عنوان مذاکرات واشنگتن و تهران؛ فرصتی طلایی برای عرب‌ها علیه ماجراجویی‌های اسرائیل نوشت:
با آغاز مذاکرات آمریکا و ایران، عرب‌های حوزه خلیج فارس در برابر یک انتخاب تاریخی قرار گرفته‌اند؛ یا از این فرصت برای کاهش تنش با تهران استفاده می‌کنند یا قربانی تداوم بی‌ثباتی خواهند شد.
این روند می‌تواند به شکل‌گیری نظم جدیدی در منطقه کمک کند که در آن کشورهای عربی نقش فعال‌تر و مستقلی ایفا کنند.
تقویت ثبات ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیک
مذاکرات می‌تواند به رفع نگرانی‌های امنیتی عرب‌ها در خصوص برنامه هسته‌ای ایران منجر شود و فضای منطقه را از تهدیدهای نظامی به سوی پروژه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی، مانند چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان و طرح‌های توسعه‌ای امارات، سوق دهد.
مهار نقش مخرب اسرائیل در منطقه
اسرائیل که با اقدامات تحریک‌آمیز خود (از حملات نظامی گرفته تا فشارهای سیاسی برای تحریم ایران) عامل بی‌ثباتی مداوم بوده، با موفقیت مذاکرات آمریکا و ایران، قدرت مانور کمتری خواهد داشت.
کشورهای عربی می‌توانند با بهره‌گیری از این فرصت، اسرائیل را تحت فشار بین‌المللی برای پایبندی به قواعد دیپلماتیک قرار دهند.
ضرورت آغاز گفت‌وگوهای مستقیم عربی-ایرانی
کشورهای عربی باید به موازات مذاکرات واشنگتن-تهران، گفت‌وگوهای مستقیم خود با ایران را نیز کلید بزنند؛ مسائلی چون امنیت خلیج فارس، پایان جنگ یمن و آغاز همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای، موضوعاتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
نقش کلیدی عمان و قطر به عنوان واسطه‌های دیپلماتیک
با توجه به پیشینه مثبت مسقط و دوحه در تسهیل مذاکرات حساس منطقه‌ای، این دو کشور می‌توانند پلی ارتباطی برای ایجاد اعتماد میان عرب‌ها و ایران باشند و مسیر گفت‌وگوها را هموارتر کنند.
کاهش هزینه‌های نظامی و افزایش رفاه داخلی
با کاهش تنش‌های منطقه‌ای، کشورهای عربی خواهند توانست بخشی از منابعی که صرف مسابقه تسلیحاتی می‌شود را به سمت سرمایه‌گذاری‌های اجتماعی، رفاه عمومی و پروژه‌های اقتصادی بزرگ هدایت کنند.
همکاری منطقه‌ای به جای پیروی کورکورانه از سیاست‌های خارجی
این مقطع حساس، فرصتی است تا کشورهای عربی ثابت کنند بازیگرانی مستقل و مؤثر در تعیین سرنوشت خاورمیانه هستند و دیگر صرفاً دنباله‌رو سیاست‌های واشنگتن یا متأثر از اقدامات اسرائیل نخواهند بود.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.