خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش کانون‌های بیماری تب برفکی دامی در بجنورد - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 08:30
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی خراسان شمالی از افزایش کانون های بیماری تب برفکی دامی در بجنورد خبر داد
بيماري،تب،برفكي،واكسيناسيون،دامپزشكي،دامي،دام،طاعون،دامداران

حسن قاسمی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد از افزایش کانون‌های بیماری تب برفکی دامی در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: این بیماری یکی از بیماری‌های اولویت‌دار دامپزشکی است.
وی افزود: بیشترین واکسیناسیون در طول سال برای مقابله با طاعون انجام می‌شود.
اما به دلیل ماهیت ویروس و تنوع میزبانی که دارد، مبارزه با این بیماری بسیار مشکل است و قابلیت ریشه‌کنی وجود ندارد.
قاسمی‌فرد در ادامه با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون به‌عنوان موثرترین روش برای کنترل و پیشگیری از تب برفکی دامی، از دامداران خواست که از واکسیناسیون رایگان دام‌های خود که توسط دامپزشکی در مناطق روستایی، دام‌های عشایری و دامداری‌های صنعتی انجام می‌شود، استقبال کنند.
وی گفت: خرید دام از میادین عرضه دام زنده می‌تواند خطرناک‌ترین عامل انتقال این بیماری باشد و از دامداران خواست در هنگام تهیه دام، توجه ویژه‌ای به این مسئله داشته باشند.
به گفته وی، این مکان‌ها آلوده‌ترین نقاط برای انتقال بیماری طاعون دامی هستند.
دامپزشکی خراسان شمالی در تلاش است با اقدامات کنترلی، از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری کند و سلامت دام‌ها و عشایر منطقه را تأمین کند.
بیماری تب برفکی که با نام علمی Foot-and-Mouth Disease (FMD) نیز شناخته می‌شود، یکی از بیماری‌های حاد و بسیار مسری در دام‌هاست که به طور عمده حیوانات دارای سُم دوشکافته مانند گاو، گوسفند، بز، شتر، آهو و خوک را مبتلا می‌کند.
این بیماری به دلیل سرعت انتشار بالا و تاثیر مستقیم بر سلامت و تولید دام‌ها یکی از مهم‌ترین معضلات بهداشتی و اقتصادی در صنعت دامپروری جهان محسوب می‌شود.
ویروس عامل بیماری باعث ایجاد تب شدید به مدت دو تا سه روز می‌شود و متعاقب آن علائمی مانند بروز تاول‌هایی در داخل دهان و روی پاها ظاهر می‌گردد که در صورت ترکیدن، حیوان را دچار درد و لنگش می‌کند.
انتهای پیام/311/.