مطلوبیت 98 درصدی آب شرب مشهد در 780 هزار نوبت کلرسنجی
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت : تاکنون بیش از 780 هزار و 905 نوبت کلرسنجی به عمل آمده که نتایج آن نشان از مطلوبیت 98 درصدی دارد و تنها 2 درصد از نمونه ها به علت برخی ناهماهنگی ها مشمول تذکرات اصلاحی شده اند.

فرشید وفا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از مشهدبا اشاره به فعالیتهای گسترده نظارتی و خدماتی این دانشگاه در ایام خاص سال، از اجرای طرح مشترک نظارتی خبرداد و اظهار داشت: با توجه به اینکه طرح نظارتی از تاریخ 11 اسفندماه سال گذشته تا 15 فروردینماه سال جاری در سطح شهر مشهد و خراسان رضوی به اجرا درآمد و به دلیل عملکرد مطلوب و موثر؛ دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان مجموعه برتر خدمترسان در این ایام معرفی شد.
وی با اشاره به شرایط خاص مشهد به عنوان قطب زیارتی کشور افزود: شهر مشهد از نظر تراکم جمعیتی موقت بهواسطه مناسبتهای مذهبی، آئینی و حضور پرشمار زائران در طول سال با سایر نقاط کشور تفاوت قابلتوجهی دارد، بهگونهای که روزانه بالغ بر 20 هزار زائر و سالانه بیش از 30 میلیون زائر از سراسر کشور و حتی کشورهای همسایه وارد این شهر مقدس میشوند.
با وجود این حجم بالای حضور جمعیت شناور، در نوروز امسال هیچ موردی از طغیان بیماریهای ناشی از آب یا غذا گزارش نشده است که این مسئله نشاندهنده اثربخشی نظارتهای بهداشتی و همکاری سایر دستگاهها است.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین به وضعیت آب شرب و سلامت آن اشاره و خاطرنشان کرد: در حوزه تأمین و توزیع آب شرب، شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب متولیان اصلی هستند، اما دانشگاه علوم پزشکی نیز در حوزه نظارت بهصورت فعال مشارکت دارد.
بر اساس مشاهدات و بررسیها، اگرچه ناترازی منابع آبی ممکن است محدودیتهایی در دسترسی به آب ایجاد کند، اما تاکنون تأثیر محسوسی بر کیفیت آب شرب در مشهد نداشته است.
وفا ادامه داد: در حال حاضر 52 سامانه آبرسانی در سطح مشهد و مناطق تحت پوشش فعالیت دارند که 49 مورد از آنها در دسته سامانههای کمخطر طبقهبندی میشوندچرا که از این سامانهها، تاکنون بیش از 780 هزار و 905 نوبت کلرسنجی به عمل آمده که نتایج آن نشان از مطلوبیت 98 درصدی دارد و تنها 2 درصد از نمونهها به علت برخی ناهماهنگیها مشمول تذکرات اصلاحی شدهاند.
عدم نیاز مردم به استفاده از دستگاههای تصفیه آب خانگی
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر عدم نیاز مردم به استفاده از دستگاههای تصفیه آب خانگی یا آب معدنی در شرایط معمول اظهار کرد: با توجه به استانداردهای رعایتشده در آب شرب شهری، هیچ نیازی به استفاده از دستگاههای تصفیه یا آبهای بستهبندی نیست، چرا که آب شهری باقیمانده کلر دارد که خود عامل ضدعفونیکننده ثانویه است.
در صورت استفاده از دستگاههای تصفیه آب، باید نسبت به تعویض بهموقع فیلترها اقدام شود، چرا که عدم تعویض بهموقع میتواند منجر به کاهش کیفیت آب خروجی شود.
وی با اشاره به مراکز تفریحی و عمومی همچون پارکها و استخرهای آبی نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر 101 مرکز در این زمینه فعال هستند و بهواسطه سنجشهای مداوم و کنترل کیفی دقیق بر اساس پارامترهای استاندارد، کمترین میزان شکایات مردمی در این زمینه ثبت شده است.
بازرسیها به صورت فصلی انجام میشود، اما در ایام گرم سال، این بازرسیها به صورت منظم هر 15 روز یکبار انجام شده و در مجموع دو نوبت در ماه تکرار میگردد تا سلامت آب و محیط به صورت مستمر پایش شود.
انتهای پیام/282