خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اتحاد چین و اروپا علیه ترامپ؟

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 11:24
در روزهایی که جنگ تعرفه ها میان چین و آمریکا به اوج خود رسیده، شاهد ابعاد جدیدی از اقدامات پکن در مقابله با واشنگتن هستیم که تا پیش از این غیرممکن و محال به نظر می رسید.
جنگ،پكن،تعرفه،ائتلاف،واشنگتن،چين،سفر،توان،مقابله،اروپا،حوزه، ...

سرویس جهان مشرق- این روزها، هر رسانه و مرکز مطالعات بین المللی را که رصد می کنید، در آن مطلب یا مطالبی درباره جنگ تعرفه های راه افتاده توسط دولت ترامپ می بینید.
موضوعی که شاید تا چند ماه پیش صرفا یک ترفند و شعار انتخاباتی به شمار می رفت اما حالا به یک بحران چند لایه جهانی تبدیل شده که کارشناسان و تحلیلگران را نگران آینده و روزهای پیشرو کرده.
شاید این حرف بیراه نباشد که چینی ها از ماه ها قبل این ماجرا را جدی گرفته و تدابیر گسترده ای داشته اند تا میزان آسیب از این روش مقابله ترامپ را به حداقل ممکن برسانند.
بیراه و گزافه نیست که عنوان کنیم، مخاطب و مقصود اصلی از جنگ تعرفه ها، رویارویی واشنگتن با پکن است.
البته، این موضوع از سال ها قبل شروع شده و تازگی ندارد اما دونالد ترامپ آن را به شکل بی محابایی استفاده کرد.
آنچه موجب تعجب برخی کارشناسان حوزه بین الملل و اقتصاد شد، واکنش و ایستادگی پکن برابر رفتارهای واشنگتن در یک ماه اخیر است که این جنگ را وارد فضایی کرده که شاید مهارناشدنی به نظر برسد.
حالا که تعرفه ها به عددی نزدیک به 150 درصد رسیده، به نظر می رسد که دولت پکن علاوه بر مواجهه مستقیم و همطراز با واشنگتن، از ابزارهای مختلفی بهره برده و قصد دارد ترامپ را وارد یک مخمصه جدی کند.
وقتی خبر از سفر منطقه ای رئیس جمهوری شی به حوزه شرق آسیا رسید، همه اذعان داشتند عزم پکن برای مقابله با واشنگتن و جنگ تعرفه ها جدی است اما یک سفر و ملاقات کمتر مورد توجه قرار گرفت؛ حضور پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا در چین و ملاقات هایی که کمتر خبری درباره جزئیات آن به بیرون درز کرد.
این سفر آنجایی اهمیت راهبردی و ویژه پیدا می کند که بدانیم پکن با توجه به اقدامات تعرفه ای و رویکرد منفی ترامپ به اروپا، قصد دارد یک ائتلاف غربی- شرقی را ایجاد کند.
البته، نمی توان اکنون پروژه چین را اجرایی و موفق دانست اما تدبیری پیشدستانه بوده که تلاش دارد تا کشورهای متحد با پکن را وارد یک ائتلاف نانوشته در مواجهه با جنگ اقتصادی ترامپ کند که تا کنون نیز قدم های مختلف اما پنهانی و محرمانه ای هم برداشته شده.
سفر نخست وزیر اسپانیا به چین را می توان گام مهم پکن در ائتلاف با اروپا علیه جنگ تعرفه های ترامپ دانست که اگر بتواند توفیق میدانی به دست آورد و به یک هم افزایی مشترک برسد؛ اتفاقی خیره کننده به شمار می رود ...
اگر تا چندی قبل، چین در کنار برخی کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا و شاید آفریقایی، یک گروه جهت مقابله با جنگ تعرفه های ترامپ به شمار می رفتند، حالا نشانه هایی از نزدیکی با اروپا به چشم می خورد که می تواند همکاری و همراهی جدید و نوظهوری باشد.
رئیس جمهوری ترامپ را می توان با اتفاقات کم نظیری همراه دانست که در صورت وقوع این ائتلاف، آن را می توان اتفاق چشمگیر دانست!
پین در حال جنگ و اروپای رها شده توسط آمریکا، می توانند ائتلاف و همکاری های جدید و بدیعی را رقم بزنند ...