خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

موشک هایپرسونیک «زیرکان» روسیه به سلطه ناو‌های هواپیمابر هسته‌ای آمریکا پایان می‌دهد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 11:29
به باور یک کارشناس نظامی ظهور موشک‌های هایپرسونیک «زیرکان» روسیه، توازن قوای نظامی جهانی را برهم زده و عصر سلطه ناو‌های هواپیمابر هسته‌ای آمریکا را به پایان رسانده است.
دريايي،هايپرسونيك،موشك،روسيه،آمريكا،زيركان،نشنال،ناوگان،استر ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - براندون وایچرت، کارشناس نظامی و پژوهشگر دانشگاه آکسفورد در مقاله‌ای برای نشریه نشنال اینترست «The National Interest» هشدار داده که ناوگان آمریکا که تاکنون قوی‌ترین نیروی دریایی جهان محسوب می‌شد، اکنون با تهدید جدی موشک‌های هایپرسونیک روسیه رو‌به‌رو است.
موشک «زیرکان» با برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر و سرعت مافوق صوت (بیش از ۹ ماخ) قادر است هر هدف دریایی از جمله ناو‌های هواپیمابر را با دقت بالا مورد اصابت قرار دهد.
وایچرت تأکید می‌کند که کشور‌های غربی در حال حاضر هیچ سیستم دفاعی مؤثری در برابر موشک‌های هایپرسونیک ندارند.
این موشک‌ها با پرواز در لایه‌های فوقانی جو و مانورپذیری بالا، رهگیری توسط سیستم‌های دفاع موشکی فعلی را تقریباً غیرممکن می‌سازند.
روسیه با تجهیز ناوگان خود به این موشک‌ها، به دنبال تغییر موازنه قدرت دریایی به ویژه در مناطق استراتژیک مانند دریای بالتیک، قطب شمال، و دریای سیاه است.
موشک زیرکان هم‌اکنون روی ناوشکن‌های پروژه ۲۲۳۵۰، زیردریایی‌های چندمنظوره هسته‌ای «یاسن-ام» و زیردریایی‌های پروژه ۹۴۹آ «آنتِی» در حال نصب است.
برنامه‌ریزی شده که تمام ناوشکن‌ها و کوروت‌های جدید روسیه به این موشک مجهز شوند.
وایچرت به آمریکا و متحدانش هشدار می‌دهد که اگر راه‌حلی برای مقابله با تسلیحات هایپرسونیک پیدا نکنند، مسکو به اهداف استراتژیک خود در تغییر توازن قدرت دریایی دست خواهد یافت.
این توسعه نظامی می‌تواند مفهوم سنتی برتری دریایی آمریکا را زیر سؤال ببرد، هزینه‌های دفاعی کشور‌های غربی را به شدت افزایش دهد و معادلات امنیتی در مناطق حساس جهان را دگرگون کند.
منبع: نشنال اینترست