جلسهای بر ویرانه اخلاق فوتبال؛ دستورالعمل بهجای برخورد!
قطعاً حال و هوای فرهنگی ورزشگاهها، بهخصوص بعد از اتفاقات چند ماه اخیر بازیهای لیگ برتر فوتبال با برگزاری چنین جلساتی که خروجی آن یکسری حرفهای تکراری است، اصلاح نخواهد شد

به گزارش مشرق، یکشنبه در وزارت ورزش جلسه بود.
عنوان پرطمطراقی هم داشت؛ «جلسه ستاد عالی ساماندهی وضعیت فرهنگی و هواداری باشگاههای لیگ برتر فوتبال کشور»، ولی خب همزمان متخلفان فوتبال با خیالی راحت مشغول رتقوفتق امورشان بودند و چه بسا به این فکر میکردند که برای بازیهای همین پنجشنبه و جمعه پیشرو چه حاشیههایی درست کنند یا اینکه اینبار کدام قسمت بدنشان را به بهانه مصدومیت نثار هواداران تیم رقیب کنند.
قطعاً حال و هوای فرهنگی ورزشگاهها، بهخصوص بعد از اتفاقات چند ماه اخیر بازیهای لیگ برتر فوتبال با برگزاری چنین جلساتی که خروجی آن یکسری حرفهای تکراری است، اصلاح نخواهد شد.
آقایان کتوشلوارپوش ورزش بهتر است به این حقیقت مهم توجه داشته باشند که باید با بیفرهنگی و بیاخلاقی برخورد قاطع صورت گیرد، نه اینکه بعد از این همه سال و تماشای این حجم از بیاخلاقی و افسارگسیختگی فرهنگی در ورزشگاهها برایش تشکیل جلسه داد و یک مشت مصوبات تکراری بی خاصیت را به عنوان نتیجه آن اعلام کرد.
مصوباتی که فوتبال را فقط در همان جلسات و پشت میزها زیبا میکند و خیلی زود در ورزشگاهها به باد میرود.
اخلاق و فرهنگ چیزی نیست که با این جلسات و صدها جلسه دیگر به خورد فوتبال برود.
برای مبارزه با این حجم بیاخلاقی باید برخوردی قاطع صورت گیرد، نه اینکه تنها جیب فوتبال بابت جریمههای نقدی پر شود، نه اینکه متخلف اینقدر وقیح شود که حتی ارکان قضایی را هم مسخره کند، دستآخر هم طلبکارانه مثلاً معذرت خواهی کند.
طبیعی است که برای برون رفت از این فضای خراب و بیاخلاق باید برنامه داشت، اما این هم مهم است که اول خاطیان را به درستی سرجایشان نشاند و بعد برای بقیه برنامه چید، والا پیش از آنکه احمد دنیامالی، وزیر ورزش در جلسه دیروز عنوان کند همه میدانستیم «رفتارهای هنجارشکنانهای که اخیراً در بازیهای فوتبال رخ داده، اصلاً در شأن مردم نیست.» اصلاً لازم نبود که جناب وزیر آن را دوباره تکرار کند.
کاش دنیامالی به جای تکرار این شعارهای نخنما شده از آقایان حاضر در جلسه میپرسید، چطور با این همه تخلف تاکنون مماشات کرده و اجازه دادهاید کار به اینجا کشیده شود؟
وزیر ورزش انتقادهای جالبی هم داشت مثل اینکه رفتارهای تحریککننده خود مسئولان از جمله ناظران و مدیران باشگاهها و تیمها باعث ایجاد چالش میشود یا اینکه سیستم کمک داور ویدئویی مشکل دارد، اما باز هم بعد از این ایرادهای فنی و غیرفنی به جای اینکه یقه مسئولان را بگیرد رؤیاپردازی کرد و گفت: «چرا ما باید برای پلیس اینقدر زحمت درست کنیم؟
ما باید فضای استادیومها، چمنها و نحوه برگزاری مسابقات را آن قدر استاندارد کنیم که فضای ورزش و خاصه فوتبال امیدآفرین و بانشاط شود.
کشمکش بین باشگاهها نباید وارد زمین مسابقه شود.
بازیکن میآید در زمین رفتار زشت انجام میدهد و باشگاه هم با صدور بیانیه رسمی از این هنجارشکنی، بازیکن خاطی را حمایت میکند.
ما قطعاً کمیته اخلاق در ورزش را در این قضیه فعال میکنیم.»
جناب وزیر اینها را گفت، اما کسی پیدا نشد که بگوید امروز که پلیس هست وضعیتمان این است وای به حال روزی که پلیس نباشد.
امروز کمیته اخلاق و انضباطی داریم و بازیکن خاطی مسخرهشان میکند و حالا شما دم از تشکیل یک کمیته اخلاق دیگر میزنید؟
در آخر هم رسیدیم به همان چیزی که منتظرش بودیم، یعنی ابلاغ دستورالعمل!
دنیا مالی گفت: «به زودی به همه استانداران، مدیران کل ورزش استانی و مدیرعاملان باشگاهها، دستورالعملهای فرهنگی را ابلاغ خواهیم کرد.
کارهای خوبی در معاونت فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در دست انجام است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی هم آمادگی این را دارد که قانونهای خاص این حوزه را مصوب کند.
امیدوارم در فصل آینده رقابتهای لیگ برتر فوتبال باشگاههای کشور کمترین کارت قرمز و محرومیت را داشته باشیم و پروندههای استیناف و کمیته انضباطی به حداقل برسد.»
و البته باز هم کسی نبود که بگوید جناب وزیر قبلاً هم تا دلتان بخواهد از این دستورالعملها داشتهایم و کار به اینجا رسیده، کسی نبود بگوید مشکلمان دستور العمل نیست، مشکلمان یک برخورد درست با متخلفان فوتبال است که تمام دستورالعملها را به سخره گرفتهاند.
کسی نبود بگوید وضعیت وخیمتر از این حرفهاست.
منبع: جوان