خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خسارت تأخیر پروازهای حج سال گذشته به زودی واریز می‌شود - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 12:53
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: خسارتهای تأخیر در مسیر رفت زائران سال گذشته که شامل حدود 2 هزار و 300 زائر بود و بیش از 12 ساعت تأخیر داشتند، تهیه شده که به حساب آنها واریز خواهد شد.
زائران،زائر،تأخير،حج،افزايش،كشور،واكسن،خسارت،اعزام،خارج،عمره ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،علیرضا بیات در ادامه نشست خبری امروز با خبرنگاران، درباره علت افزایش هزینه واکسن مننژیت برای زائران، اظهار کرد: افزایش قیمت واکسن باعث گلایه ما هم بود؛ این واکسن از خارج کشور تأمین می‌شود و هلال احمر اعلام کرد که با توجه به افزایش نرخ ارز، واکسن‌ها با افزایش حدودا 2 برابری همراه بوده است با این حال تقاضا کردیم برای سالهای بعد زودتر نسبت به تأمین واکسن اقدام کنند.
وی افزود: البته برخی زائران نیاز به jزریق ندارند اما توصیه می شود افرادی که دو یا سه سال از تزریق واکسن آنها گذشته نسبت به تزریق مجدد اقدام کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره فضای اختصاص داده شده به هر زائر در سرزمین منا و عرفات، گفت: با تغییر آرایش و سازماندهی کاروان‌ها در منا تدابیری اندیشیده شده که چند درصدی فضای بهتری فراهم شود؛ ما می توانیم کاروان‌ها را به صورت تجمیعی مستقر کنیم اما زائران ترجیح می‌دهند با سایر کاروان‌ها یکجا نباشند و این یک چالش است.
با توجه به اینکه محدودیت فضا در منا در اختیار ما نیست اما کشور میزبان تدابیری مانند دو طبقه کردن فضای زائران در نظر دارد.
وی درباره تغذیه حجاج نیز، اظهار کرد: بخشی از مواد غذایی از ایران و بخشی از خارج تهیه می‌شود که بهترین نوع مواد غذایی است، به جز برنج که امکان تهیه نوع ایرانی آن وجود ندارد و برنج هندی است.
ذائقه زائران شهرهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و برخی افراد از برخی غذاها استقبال می‌کنند و برخی دیگر آن را نمی‌پسندند.
سال‌های قبل برای کمک به حل این مسئله دو نوع غذا در نظر گرفته می‌شد که امسال سه نوع غذا پیشنهاد داده می‌شود.
با این کار هم جلوی اسراف گرفته می‌شود و هم رضایت زائران جلب می‌شود.
بیات درباره استفاده از فرودگاه طائف برای انتقال زائران نیز، گفت: در فرودگاه طائف امکان تردد هواپیمای پهن پیکر و بزرگ وجود ندارد و امکان حدود یک هفته رفت و یک هفته برگشت زائران از طریق این فرودگاه فراهم است.
بنا داریم تأخیر پروازهای حج، به یک ساعت هم نرسد
رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درباره تأخیرهای مکرر اعزام زائران عمره به عربستان و تدابیر اندیشیده شده برای پیشگیری از بروز تاخیرها و همچنین پرداخت خسارت به زائران، اظهار کرد: تأخیر در پروازها موضوعی است که می‌تواند همه زحمات ما برای زائران را تحت تاثیر قرار دهد؛ با این حال خودمان را متعهد می‌دانیم خسارت تأخیرها را بپردازیم کما اینکه خسارتهای تأخیر در مسیر رفت زائران سال گذشته‌ که شامل حدود 2 هزار و 300 زائر بود و بیش از 12 ساعت تأخیر داشتند، تهیه شده که به حساب آنها واریز خواهد شد.
بیات افزود: درباره زائران عمره هم همینطور، چراکه قرار بود در مکه و مدینه از قطار استفاده شود اما این امکان فراهم نشد و از 170 هزار نفری که مشمول دریافت خسارت می‌شدند، خسارت بیش از 120 هزار زائر بالغ بر حدود یک میلیون و 400 تا یک میلیون و 800 هزار تومان واریز شد.
وی در ادامه گفت: خسارت‌ تأخیرهای اعزام‌های عمره نیز در حال محاسبه است و اگر در حج تمتع هم دچار تأخیر شویم طبق قراردادهای هواپیمایی، خسارت زائر پرداخت خواهد شد.
برنامه ریزی صورت گرفته بر این اساس است که میانگین تاخیرها به یک ساعت هم نرسد اما قبول کنید انتقال روزانه 4 هزار زائر با 20 هواپیما با بروز یک ناهماهنگی یا نقص فنی در یک هواپیما در برنامه‌ریزی‌های پرواز اثرگذار است.
البته این تأخیر را توجیه نمی‌کنیم و امیدواریم این تأخیر رخ ندهد و حاضریم برای تحقق آن مشوق‌هایی هم در نظر بگیریم.
اعزام زوج‌های جوان به عمره افزایش می‌یابد
بیات در ادامه درباره اعزام زائران زوجین، گفت: اعزام زوجین به حج ابتکار خوبی بود که از دو سال پیش آغاز شد و این ظرفیت را افزایش دادیم به گونه‌ای که امسال 2 هزار و 600 زائر به صورت زوجی اعزام خواهند شد و با توجه به تقاضا ممکن است در سال‌های آینده به 10 هزار زائر هم افزایش یابد اما تامین تخت‌های دو نفره با تعداد بالا به راحتی امکان‌پذیر نیست.
وی همچنین با بیان اینکه امسال موفق شدیم دو کاروان برای ایرانیان خارج از کشور تخصیص بدهیم، گفت: ایرانیان مقیم خارج از کشور با پرداخت هزینه‌ بالایی در حدود 13 هزار دلار عازم حج می‌شدند در حالی که یا روحانی کاروان نداشتند یا روحانی اهل سنت به آنها تعلق می‌گرفت اما امسال به صورت آزمایشی دو کاروان با 90 ظرفیت به ایرانیان خارج از کشور تخصیص دادیم.
بر این اساس هر کسی از کشور محل سکونت خود بلیت را دریافت می‌کند اما تأمین خدمات و هتل از طریق سازمان حج برای آنها صورت می‌گیرد؛ پیش‌بینی می‌شود این اقدام در سال آینده با تقاضای بالایی مواجه شود.
انتهای پیام/