جهش ورزش کبدی در همدان؛ 800 ورزشکار همدانی و رتبه 4کشوری
رئیس هیئت کبدی کاران همدان از تلاش برای میزبانی مسابقات بین المللی خبر داد اما کمبود سالن های تخصصی را چالش اصلی این میزبانی دانست و گفت: از مدارس تا زندان ها، این رشته در حال گسترش است.

مسعود پورصالحی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار کرد: سال گذشته با آغاز فعالیتهای جدی در این رشته ورزشی، هدف اصلی گسترش ورزش کبدی در سطح شهرستانها بوده است.
در این راستا، شهرستانهای مختلف از جمله کبودراهنگ به عنوان پایلوت این رشته معرفی شدند و ابتدا به معرفی رشته کبدی در مدارس پرداخته شد.
وی افزود: کبدی یک رشته جمعی و گروهی با منش پهلوانانه است که علاوه بر جذابیتهای ورزشی، روحیه همکاری و رقابت سالم را نیز تقویت میکند.
رئیس هیئت کبدی کاران استان همدان، با بیان اینکه در حوزه بانوان، بیشترین تمرکز خود را گذاشتیم و در شهرستانهای رزن، ملایر و فامنین، تیمهای بانوان را در رده سنی نوجوانان و جوانان تشکیل دادیم گفت: لیگ استانی کبدی با حضور پنج تیم و حدود 95 تا 100 نفر از بانوان برگزار شد و همچنین دورههای آموزشی مربیگری و آشنایی با کبدی برای علاقهمندان برگزار کردیم.
پورصالحی از موفقیتهای اخیر در حوزه بانوان یاد کرد و افزود: سال گذشته، دو بار اعزام به مسابقات کشوری داشتیم و اردوهای ویژهای برای بانوان برگزار کردیم.
در حال حاضر در استان همدان، دو سانس فعالیت کبدی بانوان با ظرفیت 80 نفر برگزار میشود،در مجموع 300 نفر از بانوان در دورههای آموزشی شرکت کردند و 30 مربی تربیت شدند.
وی همچنین به وضعیت تیمهای شهرستانی اشاره و بیان کرد: بیشتر شهرستانها در حال حاضر تیمهای بانوان خود را دارند و تنها شهرستانهای اسدآباد و فامنین هنوز تیم بانوان را تشکیل ندادهاند، اما انتظار میرود که اسدآباد تا مرداد ماه تیم خود را معرفی کند.
رئیس هیئت کبدی کاران استان همدان، به جایگاه استان همدان در کبدی کشور اشاره کرد و افزود: استان همدان در حال حاضر در بین چهار تیم برتر کشور در کبدی قرار دارد، سال گذشته تیم بانوان ما مقام چهارم کشوری را کسب کرد و همچنین دو نفر از بازیکنان استان در تیم ملی به بازی در باشگاههای هند دعوت شدند.
در کنار این موفقیتها، مربیان و داوران برتر استان هم در لیگهای کشوری فعال هستند.
پورصالحی در مورد توسعه ورزش کبدی در سطح زندانها نیز گفت: برای نخستین بار در کشور، استان همدان با فدراسیون کبدی تفاهمنامهای امضا کرد تا مربیان این رشته را به زندانها بفرستیم و تیمهای کبدی در زندانها تشکیل دهیم.
این اقدام به عنوان نخستین تجربه در کشور، با موفقیت انجام شد و هماکنون زندانهای استان نیز تیم کبدی خود را دارند.
وی بیان کرد: در حال حاضر بیش از 800 نفر در سطح استان به ورزش کبدی مشغول هستند و خوشبختانه مسیر پیشرفت این رشته در استان همدان در حال طی شدن است.
رئیس هیئت کبدی همدان از برخی تغییرات و اقدامات جدید در حوزه ورزش کبدی استان و کشور خبر داد و در مورد تغییرات بیمهای ورزشکاران اظهار داشت: از امسال اعلام کردیم که ورزشکاران نمیتوانند دو بیمه داشته باشند و کبدیکاران باید تنها یک بیمه داشته باشند.
این تصمیم به این دلیل اتخاذ شده که تمامی ورزشکاران در این رشته تحت پوشش بیمه قرار گیرند و تمرکز بیشتری بر روی تکرشتهای بودن این ورزشکاران گذاشته شود.
پورصالحی به فعالیتهای شهرستانهای مختلف در حوزه آقایان اشاره کرد و گفت: شهرستانهای همدان، کبودراهنگ، بهار و تویسرکان در حال حاضر فعال هستند و از گذشته کبودراهنگ و تویسرکان پایلوتهای اصلی در این رشته بودهاند.
تیمهای کبدی در ملایر نیز فعال هستند و در شهرستانهای اسدآباد، فامنین و نهاوند در حال تلاش برای راهاندازی تیمهای کبدی هستیم و پیشبینی میشود که این تیمها در سال جاری بهطور قطعی تشکیل شوند.
وی به وضعیت کلی ورزش کبدی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ورزش کبدی با توجه به کمهزینه بودن و جذابیتهای زیاد، یکی از بهترین و پرطرفدارترین رشتههای ورزشی در ایران خواهد شد.
این ورزش در گذشتهها به عنوان ورزش اشرافی در ایران شناخته میشده است و اکنون با مدیریت صحیح، میتواند آینده روشنی داشته باشد.
رئیس هیئت کبدی همدان در مورد دستاورد نشستهای فدراسیون کبدی با حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس نیز توضیح داد: موضوعاتی که در نشستهای فدراسیون با حاجی بابایی مطرح شد، شامل انتقال مرکز کنفدراسیون کبدی به تهران و همچنین بحث بودجههای فدراسیون بود.
در این راستا، تلاشهایی برای این که اعتبارات فدراسیون بهطور مستقیم به حساب هیأتها واریز شود، صورت گرفت.
البته به دلیل فوت وزیر سابق، این طرحها مسکوت ماند و نیاز به پیگیریهای مجدد دارد.
پورصالحی همچنین از مشکلات زیرساختی برای میزبانی مسابقات بینالمللی کبدی در همدان خبر داد و گفت: متأسفانه به دلیل نبود سالنهای مناسب و فضاهای تخصصی برای ورزش کبدی و همچنین کمبود بودجه برای اسکان ورزشکاران، نتوانستیم مسابقات بینالمللی کبدی را در همدان برگزار کنیم.
اما امیدواریم با توجه به برنامههای آینده، بتوانیم اردوهای تیم ملی آقایان و بانوان را در همدان برگزار کنیم.
وی با اشاره به مشکلات مربوط به سالنهای ورزشی عنوان کرد: سالنهای ما بیشتر برای ورزشهای فوتبالی و والیبال طراحی شدهاند و سالنها برای ورزشهای کبدی و کشتی به تعداد کافی وجود ندارد.
در حال حاضر تنها سالن موجود، سالن کوثر شهرک مدنی است که به دلیل فاصله زیاد، ورزشکاران برای استفاده از آن با مشکل مواجه هستند.
برای جذب مخاطب و ورزشکار، هیأت کبدی تمام هزینههای مربیها را تقبل میکند تا ورزشکاران هیچگونه هزینهای پرداخت نکنند.
رئیس هیئت کبدی همدان در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که با تلاشهای بیشتر، بتوانند زیرساختهای لازم را فراهم کنند و آیندهای روشن برای ورزش کبدی در استان همدان رقم بزنند.
انتهای پیام/